Banca Mondială: 100 de milioane de persoane ar putea fi aruncate în sărăcie extremă din cauza crizei COVID-19

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a avertizat joi, într-un interviu acordat AFP și citat de Agerpres, un număr de până la 100 de milioane de persoane ar putea fi aruncate în sărăcie din cauza crizei sanitare provocată de COVID-19, chiar dacă anterior se estima faptul că 60 de milioane de persoane vor fi afectate financiar.

Având în vedere contextul actual al crizei de COVID-19, toți creditorii ar trebui să reducă datoria țărilor străine. „Vulnerabilităţile legate de datorii sunt ridicate şi este imperativ pentru ţările îndatorate să vadă lumina de la capătul tunelului pentru ca noi investitori să poată veni în număr semnificativ”, a adăugat preşedintele Băncii Mondiale.


Țările din G20 au decis să suspende rambursarea datoriilor pentru cele mai sărace țări până la sfârșitul anului 2020. Banca Mondiala și mai multe ONG-uri au cerut însă prelungirea acestui acord care vizează 76 de țări până în 2021. Următoarea reuniune a țărilor G20 va avea loc în luna octombrie, moment în care se vor pronunța asupra acestei propuneri.

Totuși, David Malpass a susținut fatul că această prelungire nu va fi suficintă, deoarece aceste țări sărace au deja dificultăți în a oferi o plasă de siguranță socială pentru cetățenii lor și vor avea totodată dificultăți în a-și rambursa datoriile.


Un număr de 734 de milioane de persoane din întreaga lume trăiau în sărăcie extremă în anul 2015, perioadă din care datează cele mai recente date ale Băncii Mondiale, acest număr reprezentând un procentaj de 10% din populația mondială. De la debutul pandemiei, numărul celor care trăiesc în sărăcie extremă, cu mai puțin de 1,90 de dolari pe zi, a continuat să crească.

https://www.bizbrasov.ro/2020/08/21/100-de-milioane-de-persoane-ar-putea-fi-aruncate-in-saracie-extrema-din-cauza-crizei-sanitare-provocata-de-covid-19/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Războiul Psihotronic și Invazia Musulmană. DEZVĂLUIRI

Unul dintre lucrurile care sunt cu adevărat surpinzătoare astăzi, este lipsa aproape totală de reacție a germanilor și austriecilor de...

Manifestații de amploare în Brazilia – două milioane conform organizatorilor

Aproape 900.000 de brazilieni - două milioane conform organizatorilor -, nemulțumiți de corupție și de situația economică dificilă a țării,...

Tot ce ai nevoie sa știi atunci când îți cumperi apa în sticla de plastic. Informații valoroase, ce pot salva sănătatea celor dragi.

Ce știi despre cum să alegi ce apa îmbuteliată să cumperi? Cel mai probabil va uitați la ambalaj, sa nu...

NAP: Alimentul istoric uitat de români, cu proprietăţi miraculoase

Odinioară, pe când cartoful nu pătrunsese în Europa graţie cuceritorilor spanioli ajunşi în Peru, pe teritoriul actual al ţării noastre...

Închide