2% din PIB pentru aparare, a promis Iohannis din banii nostri anual adica 4 miliarde de dolari | puteti sa uitati de scoli, spitale, autostrazi!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Relaţiile economice dintre România şi SUA nu sunt dintre cele spectaculoase. Cea mai mare economie a lumii a investit în România până acum 1,6 miliarde de euro – 2,5% din totalul investiţiilor străine din România (la nivelul lui 2015 – ultimele date ale BNR).

SUA sunt o economie de 18.000 de miliarde de dolari, iar România una de 200 de miliarde de dolari. România în­seamnă, prin urmare, 1% din economia SUA.


Dar România a decis să cheltuiască pentru apărare 2% din PIB-ul ei, ceea ce înseamna 4 miliarde de dolari anual, o sumă imensă pentru o ţară de condiţie medie. 4 miliarde de dolari anual este o afacere chiar şi pentru imensele com­panii de armament ale Statelor Unite. Să fie asta o explicaţie pentru curtoazia manifestată de preşedintele Donald Trump faţă de România şi de peşedintele ei?

„Cheltuielile de 2% din PIB pentru apărare sunt pe hârtie. Sunt credite de an­­gajament. Niciodată nu vor fi chel­tuite. Iar când cheltuielile alocate într-o parte nu sunt epuizare, se duc în altă par­te. Dar de unde să ştie Donald Trump asta? Dl Trump nu are habar de ni­mic“, comentează economistul Dra­goş Cabat.


Aurelian Dochia crede că atunci când economia unei ţări trece de 200 de miliarde de dolari, cazul României, ea începe să conteze chiar şi pentru prima putere mondială a lumii.

„Din punct de vedere economic vizita preşedintelui României în Statele Unite nu are relevanţă pe moment. Dar relaţiile politice bune aduc mereu cu ele beneficii economice.“

SURSA: http://www.zf.ro/eveniment/ce-castig-economic-are-romania-in-urma-vizitei-in-sua-a-presedintelui-klaus-iohannis-cheltuielile-de-2-din-pib-pentru-aparare-sunt-pe-hartie-16448643

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...