24 august 1929 are loc Masacrul de la Hebron, când 67 de evrei (inclusiv 23 de studenți) au fost uciși la Hebron, atunci parte din Mandatul britanic pentru Palestina, de către arabi incitați la violență prin zvonuri că evreii au pus stăpânire pe Moscheile de pe Muntele Templului.

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Deci iata ca in spatele atacurilor islamiste din Israel sta tot casa regala masonica

 

Tulburarile din Palestina din 1929 cunoscute in presa engleza si straina si ca Revolta de la Zidul Plangerii sau Masacrele din 1929 au fost o serie demanifestatii si acte de violenta dezlantuite in august 1929 in randurile arabilor din Palestina aflata sub regimul mandatar britanic, si indreptate impotriva evreilor.


Semnalul acestor actiuni a fost disputa dintre musulmani si evrei pentru accesul la „Zidul Plangerii” din orasul vechi al Ierusalimului, pentru evrei „Zidul de apus”, considerat relicva a Templului iudeu si principalul loc sfant al religiei lor, iar pentru musulmani devenit in ultima vreme „Zidul Al Buraq”, denumit astfel deoarece, dupa traditia islamica, acolo si-ar fi legat profetul Mohamed (Muhammad) animalul fantastic Al Burak (Fulgerul), inaintea „Calatoriei nocturne” in rai. Tulburarile au luat forma unor atacuri ale arabilor asupra evreilor si ale bunurilor lor.

Vezi si Zidul Plangerii din Ierusalim


In cursul unei saptamani ,intre 23-29 august 1929 au fost ucisi de catre arabi 133 evrei, iar alti 339 au fost raniti. 110 arabi au fost omorati si 232 raniti,majoritatea – de catre politia britanica. In urma actelor de teroare, mai multe asezari si cartiere evreiesti si-au incetat existenta.

Vezi si Masacrul de la Suva Reka

Comisia Shaw, intrunita ulterior de autoritatile britanice a gasit ca principala cauza a violentei si «fara de care, in opinia noastra, tulburarile ori nu s-ar fi declansat, ori ar fi fost nu mult mai mult decat o dezordine locala, este sentimentul de animozitate si ostilitate al arabilor fata de evrei, urmare a dezamagirii aspiratiilor lor politice si nationale si a temerii pentru viitorul lor economic» Tulburarile au fost la acea vreme fara precedent in istoria conflictului arabo-evreiesc din Palestina, atat ca durata si intindere geografica, cat si ca amploare a pagubelor in vieti si bunuri.

Masacrul din Hebron

La auzul zvonurilor ca evreii au pus stapanire pe Moscheile de pe Muntele Templului, bande s-au organizat la Nablus si la Hebron, au izbucniti ciocniri violente si la Jaffa si Haifa. Tulburarile au luat o amploare deosebita la Hebron, unde la 24 august1929 unde arabi musulmani au masacrat cu cruzime 67 evrei si le-au jefuit casele. Au fost cazuri unde copii au fost sfartecati sub ochii parintilor, parintii taiati, arsi de vii sau mamele violate sub privirile copiilor. Masacrul a luat loc in prezenta a doi politisti calare englezi, care nu au miscat pana ce nu s-au simtit amenintati ei insisi de asaltatori, si atunci unul din ei a tras in aer si gloata s-a risipit. Acest macel a pus capat existentei comunitatii evreiesti din Hebron care salasluia acolo de sute de ani. Un numar de familii arabe locale si-au aparat vecinii evrei si i-au ajutat sa fuga din oras. Si in asezarea evreiasca vecina Migdal Eder evreii au fugit, dupa ce au fost avertizat de prieteni musulmani. Familia Ezra care locuia la Hebron a fost salvata, fiind ascunsa de prieteni arabi.

http://cultural.bzi.ro/masacrul-din-hebron-18541

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Puterea dinlauntru tau

Ce este puterea dinlauntru? Unii zic ca este ambitia, altii perseverenta, altii focalizarea pe un anumit gand, altii un efort...

Cum „profiți” ca medic de pe urma unei gravide. „Sunt multe investigații, mai ales ecografii, care nu se justifică medical”

O prietenă a unei prietene a născut la un spital de stat din Marea Britanie și se plângea că nu...

STIAI CE SE INTAMPLA IN ORGANISMUL TAU DACA BEI BICARBONAT DE SODIU DIZOLVAT IN APA?!

Echilibreaza pH-ul Bicarbonatul de sodiu iti poate alcaliniza organismul, ceea ce inseamna un pH mai echilibrat. Aciditatea este necesara in...

Aceasta este o fotografie microscopica cu un fulg de zapada| Cata stiinta se afla in creatie, microunivers o spune Biblia in IOV38

Închide