A murit Norma McCorvey, reclamanta din procesul care a permis legalizarea avortului în SUA. Povestea dramatică a vieții și convertirii ei la creștinism

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Folosită de sistem. „Cel mai grav abuz la care am fost supusă a fost cel judiciar”

În contestația depusă la Curtea Supremă SUA în 2000 Norma McCorvey a scris despre modul în care a ajuns implicată în procesul care a dus la legalizarea avortului:


Deși am fost un copil abuzat emoțional și o adolescentă abuzată sexual, cred că cel mai grav abuz la care am fost supusă a fost cel al sistemului judiciar. Privind în retrospectivă, am fost exploatată de două avocate care aveau un interes personal. Iar ceea ce este mai rău e că mi se pare că tribunalele nu s-au aplecat asupra situației mele și nu au zăbovit pentru a evalua impactul real al avortului asupra femeilor, folosindu-se de mine pentru a justifica legalizarea întreruperii vieții a peste treizeci și cinci de milioane de copii. Deși la nivel intelectual știu că am fost exploatată, responsabilitatea pe care o simt pentru această tragedie este copleșitoare. Deoarece tribunalele au permis înaintarea cazului meu fără să îmi ceară nicio mărturie și fără să mi se explice realitatea avortului, tribunalele au făcut o greșeală tragică, greșeală pe care această Înaltă Curte are șansa de a o repara.

A cunoscut chipul barbar și însângerat ascuns în spatele marketingului pro-avort

În anii 1980 a fost ajutată, oferindu-i-se diverse slujbe pe postul de consilier la clinici de avort. În cartea sa din 1997, Won by Love („Cucerită de iubire”) a povestit cum arăta viața ei „profesională” în 1995, anul când a devenit pro-viață:


Lucram la una din clinicile de avort tipice dintre cele pe care le-am cunoscut: lămpile și tencuiala se desprindeau din tavan, în chiuvetele care stăteau să cadă găseai excremente de șobolan, iar pereții erau împroșcați de sânge. Dar cea mai tulburătoare era camera cu «resturi». Acolo erau stocați copiii avortați. Bebeluși morți și părți de bebeluși zăceau claie peste grămadă. Unii ajunseseră în găleți, alții nimeriseră pe lângă… Duhoarea era oribilă. Erau pungi de plastic pline de părți din trupurile bebelușilor și borcane în care se vedeau mânuțe și piciorușe înțepenite în sânge închegat.

Norma McCorvey, Won By Love, Thomas Nelson, Nashville, Tenesee, 1997, p. 13

Începutul întoarcerii

Cam în acea perioadă, un pastor care făcea veghe pașnică lângă clinica de avort împreună cu congregația sa, a abordat-o când se ducea la serviciu și i-a spus: „Știi că și Dumnezeu, ca și tine, este pro-alegere? Dar în sensul că El vrea ca tu să alegi liber viața în locul avortului”.

Așa a început călătoria ei către poziția pro-viață. Inițial, în 1995, a aderat la congregația evanghelică a pastorului Phil Benham, care ajuta femeile în criză de sarcină prin organizația Operation Rescue. La acea dată, Norma încă mai credea că avortul ar trebui permis în primele trei luni de sarcină (nu până la nouă luni, cum este încă permis de legea în SUA din 1973 încoace). Și credea că ar trebui permis măcar în situații de malformații grave la făt.

Revelația: Convertită de un poster despre stadiile de dezvoltare ale embrionului uman

Dar călătoria ei spirituală a continuat. În cartea Won by Love, ea a povestit că un poster despre stadiile de dezvoltare ale embrionului uman a făcut-o să-și schimbe părerea:

Transformarea era atât de evidentă, ochii atât de dulci. Mă durea inima numai când mă uitam la ei. Am fugit afară și în cele din urmă am avut revelația. Mi-am spus: «Norma, au dreptate». Lucrasem ani de zile cu femei gravide. Fusesem și eu de trei ori gravidă și născusem. Ar fi trebuit să știu. Dar ceva din acel afiș îmi tăiase respirația. Am și acum în fața ochilor embrionul acela minuscul de 10 săptămâni. Mi-am spus că este un copil!

Parcă mi-au căzut solzii de pe ochi și am înțeles brusc adevărul: acela era un copil! Conștientizarea acestui adevăr m-a zdrobit. A trebuit să mă confrunt cu realitatea îngrozitoare. Avortul nu era despre «produsul de concepție». Nu era despre «de când nu ți-a mai venit ciclul». Era despre copii uciși în pântecele mamelor. În toți acei ani greșisem. Greșisem când semnasem actele pentru proces. Greșisem că lucrasem într-o clinică de avort. Nu mai voiam să am de a face cu distincțiile găunoase între «primul trimestru», «al doilea trimestru», «al treilea trimestru». Avortul – la orice moment – era o greșeală. Era clar. Dureros de clar.

Deoarece convertirea ei pro-viață a mers mână în mână cu una spirituală, această nouă revelație a determinat-o să se convertească la catolicism, în ianuarie 1998. În același an, ea declara pentru agenția internațională de știri Associated Press:

Sunt 100% pro-viață. Nu cred în avort nici în situații extreme. Dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol, acolo este un copil. Nu trebuie să acționăm ca și cum am fi propriii noștri Dumnezei.

Afla mai mult – http://stiripentruviata.ro

A murit Norma McCorvey, reclamanta din procesul care a permis legalizarea avortului în SUA. Povestea dramatică a vieții și convertirii ei la creștinism

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Romsilva inconștientă: va tăia, în acest an, 10 milioane de metri cubi de masă lemnoasă din pădurile statului şi din cele private, dar administrate de regie, potrivit bugetului pe 2017, care urmează să fie aprobat prin HG în Guvern.

Filosoful Mihai Şora, umilit la Ambasada SUA: ”Aveţi loc de veci?

Cel mai nonconformist preot din România: Ascult rock în fiecare zi. Fiicei mele i-am dat cadou un tricou din Hard Rock

Societatea de consum: sclavia omului

Cât de deştept eşti în funcţie de zodie?

Închide