Acest conflict ar avea un efect DEVASTATOR. SUA si China se pregatesc de marile confruntari

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

china


Administratia americana este tot mai aproape de un posibil conflict cu Beijingul, in Marea Chinei de Sud.

Conform editorialistului David Igantius, de la Washington Post, acest potential conflict este destul de periculos pentru ca pune fata-n fata doi presedinti ambitiosi. Unul, Barack Obama, trebuie sa isi mentina aura de prsedinte puternic, pe cand presedintele chinez este gata sa riste, mai ales ca tara sa si-a etalat forta militara

Situatia din zona a devenit tensionata in ultimii trei ani, dupa ce China si-a construit insule artificiale in apele din apropiere de arhipelagul Spratly, in largul coastelor statelor Filipine si Malaezia.


Pe aceste insule, China a dispus radare si rachete iar in apele din jurul lor patruleaza nave de lupta. In aceasta primavara, situatia ar putea deveni critica. Tribunalul international de la Haga va judeca cererea statului Filipine, care acuza China ca i-a incalcat teritoriul.

Se asteapta ca decizia sa nu fie in favoarea Chinei, insa Beijingul, de pe acum, refuza sa recunoasca dreptul Tribunalului de la Haga in privinta pronuntarii in cazul divergentelor teritoriale din Marea Chinei de Sud.


Daca Beijingul va instala in Marea Chinei de Sud o zona de recunoastere, asta va insemna ca niciun avion nu va mai avea drept de survol peste aceste teritorii fara acordul Chinei, ceea ce va reprezenta inca o provocare periculoasa la dresa Washingtonului.

De aceea, de aceasta data, Washington se pregateste mult mai serios de o posibila confruntare. La Casa Alba se iau in calcul deja strategii de genul „ochi pentru ochi”, in care SUA sa ajute tari ca Filipine si Vietnam sa isi construiasca propriile lor insule artificiale in Marea Chinei de Sud.

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...