Adrian Sarbu ar fi cerut in 1991 Armatei Romane dinamita pentru a arunca in aer balconul Universitatii de unde protestau studentii

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Poate surprinzător pentru unii, printre numele anunțate astăzi ca fiind trimse în judecată pentru infracțiuni contra umanității în dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 se află Adrian Sârbu.

Fostul patron al Pro TV era în 13-15 iunie 1990 șef de cabinet și consilier al prim-ministrului de atunci Petre Roman. Atunci Adrian Sârbu a cerut Armatei Române dinamită pentru a arunca în aer balconul Universității, unde protestau studenții! Pe această temă, în anul 2005, a fost chemat ca martor în dosarul „Mineriada”.


Potrivit unor articole de presă de la acea vreme, citând surse autorizate, Adrian Sârbu a chemat câteva trenuri cu mineri la București. Ce a urmat, este binecunoscut, zeci de oameni au murit, studenții au fost bătuți, sediile partidelor istorice devastate, iar imaginea României a fost grav afectată. Vinovații nu au fost pedepsiți nici până azi.

Alături de Sârbu au mai fost trimiși în judecată Ion Iliescu, la data faptelor președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN) și președinte al României; Petre Roman, fost prim-ministru; Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru; Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informații, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, adjunct al procurorului general și șef al Direcției Procuraturilor Militare.


De asemenea, au fost deferiți justiției amiral (rez.) Emil „Cico” Dumitrescu, la data faptelor membru al CPUN și șef al Direcției Generale de Cultură, Presă și Sport din cadrul Ministerului de Interne; Cazimir Ionescu, vicepreședinte al CPUN; Miron Cozma, președinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere „Valea Jiului”; Matei Drella, lider de sindicat la Exploatarea Minieră Bărbăteni; Plăieș Cornel Burlec, ministru adjunct la Ministerul Minelor; general (rez.) Vasile Dobrinoiu, comandant al Școlii Militare Superioare de Ofițeri a Ministerului de Interne; colonel (rez.) Petre Petre, comandant al Unității Militare 0575 Măgurele aparținând Ministerului de Interne; Alexandru Ghinescu, director al IMGB.

Procurorii militari susțin că, în zilele de 11 și 12 iunie 1990, autoritățile statului au hotărât să declanșeze un atac violent împotriva manifestanților aflați în Piața Universității din București, care militau în principal pentru adoptarea punctului 8 al Proclamației de la Timișoara și își exprimau, în mod pașnic, opiniile politice în contradicție cu cele ale majorității care forma puterea politică la acel moment.

Pentru Adrian Sârbu urmează momente dificile. Fost protejat al sistemului, Sârbu se vede târât acum prin tribunale unde trebuie să răspundă și într-un dosar uriaș de evaziune, dar mai ales și pentru evenimentele din 1989.

Cei care au participat la Revoluție spun că Sârbu era un apropiat al lui Silviu Brucan, care l-a introdus pe regizor în sediul CC, unde a înregistrat întâlnirile din 22 decembrie 1989 și zilele de după. Așa a făcut primii săi bani, vânzând către posturile TV internaționale înregistrările. Se spune că imunitatea sa în fața legii vine din acele vremuri, Sârbu având încă în posesie mai multe filme care ar putea face lumină în legatura cu ceea ce s-a intamplat în 1989 și, totodată, ar putea compromite mai multe persoane cu mare greutate in viața publica din România. Dovada ca a fost un apropiat al lui Saul Bruckner, cunoscut maselor drept Silviu Brucan, este faptul că fostul propagandist comunist, agent KGB și conducător al defunctului „Scânteia”, a realizat timp de 10 ani, între 1996 si 2006, emisiunea „Profeții despre trecut” la Pro TV.

Sârbu a beneficiat de-a lungul anilor de scutiri masive de taxe datorate bugetului de stat. Prin trustul media pe care l-a creat, Sârbu a făcut un adevărat genocid asupra poporului român, aducând pe micile ecrane țigani maneliști, crime odioase, violuri, bătăi.

Vorbind despre Știrile de la ora 5, primul purtător de cuvânt al guvernului Petre Roman a spus, printre altele, că „a testat poporul român” și cum a luat o decizie de „diversiune”.

„Din plictiseală, pentru că plictiseala este un foarte important vector al creativității, am creat acest PRO TV, care, bineînțeles că trebuia să fie altfel”
„Am testat tot poporul român, l-am testat cu PRO TV și am vrut să vedem dacă poporul român poate fi convins că el contează la nivel global și am făcut campania pro-NATO dacă vă amintiți și am încercat acest exercițiu și, într-adevăr, a venit Clinton la București și am primit o promisiune că o să intrăm în NATO”.
Acesta este omul pentru care au prestat „deotologi” ca Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Lucian Mândruță sau Florin Negruțiu.
http://www.activenews.ro/stiri-politic/Adrian-Sarbu-fostul-patron-al-Pro-TV-judecat-pentru-infractiuni-contra-umanitatii-in-iunie-1990 ar-fi-cerut-Armatei-Romane-dinamita-pentru-a-arunca-in-aer-balconul-Universitatii-unde-protestau-studentii-143956

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...