AGRICULTOR DIN VASLUI, AMENDAT DE POLITISTI PENTRU CA ARE PEPENI “PREA GUSTOSI SI ZEMOSI”! CE I-AU SPUS MILITIENII TE VA LASA FARA CUVINTE

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un agricultor din comuna Deleni, judetul, Vaslui a fost amendat cu 1000 de lei in urma unui control efectuat, duminicã, in piata Traian, de politistii locali. Oamenii legii i-au spus cã sunt nereguli la carnetul de comercializare, insã producãtorul suspecteazã altceva. Potrivit acestuia, adevãratul motiv ar fi faptul cã “zemosii” lui, foarte apreciati de vasluieni, le stricã apele celorlalti comercianti.

“Cand mi-au dat amenda, mi-au spus cã e imposibil sã am o culturã asa mare de pepeni si cã ii aduc din altã parte. Probabil, dupã mintea lor, ii aduc din Olanda, cu elicopterul. I-am invitat sã-mi vadã pãmantul unde am pusi pepenii, sã vadã cat de mult muncesc ca sã ii obtin, insã rãspunsul lor m-a lãsat fãrã cuvinte: ‘ciocu’ mic, cã vorbesti cam mult’ “, ne-a declarat Paul Comisescu, cel amendat de politistii locali. Bãrbatul nu se aflã la prima incercare de intimidare de acest fel si spune cã va contesta amenda in instantã. “Nu e prima datã cand contest amenzile celor de la Politia Localã. In toate cazurile am avut castig de cauzã”, ne-a mai spus acesta. In ultimii ani, tot mai multi producãtori de legume si fructe din jurul Vasluiului au fost trimisi la plimbare, dupã ce administratia pietelor impreunã cu politistii locali i-au amendat pentru tot felul de chichite.


Citeste si: BREAKING NEWS! Motorina si benzina se SCUMPESC MASIV!

Paul Comisescu e genul de agricultor pe care orice piatã ar fi mandrã sã-l gãzduiascã. “Frãmantã” pãmantul de mai bine de 40 de ani, si niciodatã n-a stat cu mana intinsã la stat. Nu-i place sã stea degeaba, iar asta se vede cel mai bine in palmele lui, bãtucite de muncã. Desi a depãsit varsta de 70 de ani, noptile si le petrece stand de pazã in cultura cu pepeni, iar ziua, in piatã, vanzandu-si marfa. Spune cã nu ar avea incotro fãrã muncã, pentru cã statul nu-i dã un leu pensie.


Citeste si: Profit anual de 50.000 euro la hectar cu o tufa despre care nimeni nu stie cat traieste

“Am patruzeci de ani de cand mã ocup de agriculturã, de cultivarea pepenilor, pentru cã pensie nu am. De la subsolurile securitãtii nu se primeste pensie. In timpul scolii tehnice, cand aveam vreo 16 ani, m-au racolat. Mi-au bãgat o notã informativã in fatã si mi-au zis cã din momentul de fatã trebuie sã scriu despre cine imi zic ei. Sã torn, cu alte cuvinte. I-am zis tatei cã am fost racolat. Mi-a tras o bãtaie de o simt si acum. El a stat trei sãptãmani legat cu sarmã ghimpatã la Lipovãt pentru cã a refuzat sã treacã la colectiv. Mi-a zis niciodatã in viatã sã nu torn pe cineva. I-am dat ascultare. Cand voiam sã mã angajez undeva, dupã trei luni veneau bãietii imbrãcati in gri, cerandu-mi notele informative. Le ziceam cã nu am ce sã scrie. Asa cum m-a invãtat tata. Vãzand cã nu dau nimic, imediat se duceau la articolul 20 litera E. Mã dãdeau afarã de peste tot. Din cauza asta mã duceam doar la munci ocazionale, care nu se inregistrau nicãieri si care erau cele mai grele. Statul nu-mi dã nimic iar mie nu-mi place sã stau degeaba. Muncesc zi si noapte pentru banii mei”, ne-a spus Paul Comisescu.

Amendat de politisti

Munca sa se vede cel mai bine in calitatea produselor cu care vine la piatã. Nu este zi in care vasluienii sã nu facã rand la duba lui, parcatã in spatele pietii Traian. “Zemosii” sãi au o aromã si o mireasmã pe care nu o mai gãsesti in altã parte. Anul acesta, Paul Comisescu a venit cu ceva nou pe piatã. A scos la vanzare pepeni galbeni de 18 kilograme greutatea. Insã vanzãrile si faima castigatã in randul clientilor i-au atras, pe de altã parte, invidia si rãutatea celorlalti comercianti. Producãtorul spune cã acestia, impreunã cu politistii locali, au uneltit impotriva lui. “Duminicã mi-au dat 1000 de lei amendã pe motiv cã nu as avea aceastã culturã de pepene galbene, cã productie asa mare se face numai in tãrile din Occident. Pãi, probabil, am un elicopter, cu care imi aduc pepenii in fiecare zi din Olanda. Minti bolnave, domnule. Au venit niste cetãteni, care lucreazã la stat, si mi-au zis cã umblu cu prostii, cã am luat pepenii din altã parte si i-am plantat pe pãmantul ãsta, pe care ne aflãm acum. Auziti, cicã “i-am plantat”. 20.000 de bucãti ! I-am invitat sã tragã de ei, sã vadã dacã au vrej. Astia-s oamenii care ne supravegheazã pe noi, agricultorii si care se asigurã cã nu incãlcãm legile. Intreb si eu, oare sunt sãnãtosi la cap ?”

“De multe ori regret cã sunt roman”

Paul Comisescu are 3 hectare de pãmant pe care are pus pepene galben, pepene verde si dovleac pentru plãcintã. In total, cateva zeci de tone de marfã. Acum, la inceputul lunii august, a mai luat 2 hectare de pãmant de la un consãtean, pe care a pus pepeni pentru murat. Este sigur cã “va rupe piata” cu ei. In acelasi timp nu-si poate ascunde dezamãgirea fatã de statul roman. Simte cã mai mult ii pune bete in roate in loc sã-l ajute. “I-am arãtat politistului respectiv certificatul de producãtor. A gãsit o problemã la carnetul de comercializare. E adevãrat cã s-a creat o confuzie pentru cã fiul meu are acelasi nume cu mine. La primãria Deleni, de care apartin, pe acel certificat n-a mai fost trecut fiul meu, pentru cã, avand acelasi nume, angajatul primãriei a crezut cã e vorba de aceeasi persoanã. O gresealã minorã. Asta e legea in tãrisoara noastrã. Altii n-au trecut averi de milioane de euro in declaratiile de avere si pe mine m-au executat. Am cãutat sã le explic. Mi-au zis “ciocu’ mic la mine, cã vorbesti cam mult”. Cu tot respectul pentru cei care imbracã uniforma statului, dar sã zici “ciocu’ mic” unui cetãtean care a trecut de 70 de ani, nu mi se pare normal. Nu puteau sã fie mai toleranti, mã intreb ? Se spune cã e democratie ! Nimic mai fals. E o harababurã totalã. Vã spun sincer cã de multe ori mi-e ciudã cã sunt roman. Imi vine sã mã duc la etnia rromã. Acolo mai gãsesti un pic de umanitate. Tiganii ãstia, pe care toatã lumea ii blameazã, n-au fost tot timpul asa rãi. Ei s-au format asa in timp. Cine cunoaste istorie stie cã oamenii ãstia au fost legati de pãmant, i-am folosit ca robi. Cand cei care conduceau tara la acea vreme i-au dezrobit, sãracii, au inceput sã se rãzbune pe noi. Au oftica aia pe care au transmis-o din generatii in generatii, la fel cum fac acum cei de la ISIS cu francezii. Robia i-a inrãit pe tigani, insã ei au mai multã umanitate in ei, vã spun sincer, cã in atatia ani am ajuns sã ii cunosc.”

“Statul are nevoie de ei, de aia nu-i amendeazã pe cei care nu bat marfa in casã”

Cel mai mare producãtor de pepeni galbeni din judetul Vaslui spune cã bãtutul mãrfii in casele de marcat va rãmane o himerã in pietele vasluiene pentru cã cei din conducerea judetului au nevoie de votul comerciantilor in campaniile electorale. “Negustorii tigani au dreptate cand spun cã nu pot sã batã la casa de marcat. Ca sã o facã, trebuie sã le oferi conditii, nu doar o tarabã. Ei bat seara in casã doar o parte din ceea ce vand de-a lungul zile. Sigur cã nu e legalã treaba asta, dar statul tolereazã marsãvia asta. De ce ? Pentru cã vorbim de o masã mare de oameni, de care cei care ne conduc are nevoie la alegeri. Dar statul vine si zice “dã-mi” ! Dar de unde ? Cã pe mahãri, pe cei care incalcã legea nu-i deranjeazã nimeni. Si atunci ii “vaneazã” pe cei ca mine, care de dimineatã panã searã muncesc de nu-si vãd zilele.” Paul Comisescu nu-si face griji in privinta amenzii primite duminicã. E supãrat cã a primit-o pentru cã, spune el, nu a gresit cu nimic. Insã se va ridica din pumnul incasat din partea statului roman, se va scutura, si, cu cãlcaiele crãpate de muncã, va continua sã facã ce stie el mai bine: agriculturã.

sursa: vremeanoua.ro

 

 

http://alertpress.ro/2017/08/08/prostia-zilei-agricultor-din-vaslui-amendat-de-politisti-pentru-ca-pepeni-prea-gustosi-si-zemosi-ce-au-spus-militienii-te-va-lasa-fara-cuvinte/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...