Alianță între Israel și Ungaria, ȚINTA este George Soros. Orban a împânzit Budapesta de bannere: „Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă”

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Ministerul de Externe al Israelului a emis un comunicat în care îl denunță pe miliardarul american George Soros, o acțiune ce pare destinată să apropie Israelul de Ungaria înaintea vizitei de săptămâna viitoare la Budapesta a prim-ministrului Benjamin Netanyahu.
Soros, un evreu născut în Ungaria care și-a cheltuit o mare parte din avere finanțând diverse ONG-uri, a fost luat drept țintă în mod repetat de guvernul de dreapta al Ungariei, în special în legătură cu sprijinul său pentru o politică mai deschisă privind imigrația.


Prim-ministrul ungar Viktor Orban a sprijinit de asemenea o campanie în care Soros era prezentat ca un inamic al statului. „Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă” — acesta este textul întâlnit pe panouri alături de imaginea finanțatorului în vârstă de 86 de ani, o campanie despre care grupurile evreiești și alții afirmă că alimentează antisemitismul, scrie Agerpres.


Soros, care se exprimă rareori după atacuri personale la adresa sa, nu a făcut comentarii despre panouri. Dar grupurile evreiești din Ungaria și Human Rights Watch, o organizație finanțată parțial de Soros, au condamnat campania, declarând că „amintește de posterele naziste din timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial”.

Multe postere au fost vandalizate cu graffiti proferând insulte antisemite, inclusiv cuvintele „evreu împuțit”.


Ambasadorul Israelului în Ungaria a emis un comunicat în care a denunțat campania, spunând că „evocă amintiri triste și, în același timp, propagă ura și teama”, o referire aparentă la rolul Ungariei în deportarea a 500.000 de evrei în timpul Holocaustului.

Dar la câteva ore după comentariile ambasadorului făcute în weekend, Ministerul de Externe al Israelului a publicat o „clarificare” în care afirmă că Soros este o țintă legitimă pentru critici.

„În niciun caz comunicatul (ambasadorului) nu a fost destinat să delegitimizeze criticile la adresa lui George Soros, care subminează continuu guvernele alese în mod democratic ale Israelului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Emmanuel Nahshon, adăugând că Soros finanțează organizații „care defăimează statul Israel și caută să îi nege dreptul la apărare”.

Un purtător de cuvânt al Fundațiilor Societății Deschise ale lui Soros nu a răspuns imediat la solicitarea de a face un comentariu.

Decizia neobișnuită a Ministerului de Externe israelian de a emite un comunicat de clarificare a comentariilor unuia dintre ambasadorii săi intervine cu câteva zile înainte ca Netanyahu, care este de asemenea și ministru de externe al Israelului, urmează să îl viziteze pe Orban, notează Reuters.

De obicei, Israelul denunță rapid antisemitismul sau amenințările la adresa comunităților evreiești din întreaga lume, dar a ales în acest comunicat să se concentreze asupra amenințării pe care consideră că o reprezintă Soros pentru democrația israeliană.

Printre organizațiile finanțate de Soros se numără Human Rights Watch, care este adesea critică în legătură cu ocupația israeliană a Cisiordaniei și politicilor Israelului față de palestinieni.

Ca și Ungaria, Israelul a adoptat o legislație ce urmărește să limiteze influența organizațiilor nonguvernamentale care primesc o mare parte din finanțare din străinătate.

http://www.activenews.ro/externe/Alianta-intre-Israel-si-Ungaria-TINTA-este-George-Soros.-Orban-a-impanzit-Budapesta-de-bannere-„Sa-nu-l-lasam-pe-Soros-sa-fie-cel-care-rade-la-urma-144587

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
SHARE si AJUTATI, va rugam! Apel la PROTEST prin EMAIL in sprijinul familiei Barbu|Le-au luat copii ca sa ii dea la homosexuali!!!!

Se apropie data de 15 Martie cand copiii lui Florin Barbu vor fi dati spre adoptie unui cuplu de acelasi...

Adevarul zguduitor despre par si de ce indienii americani poarta parul lung

Aceste informații despre păr au fost ascunse publicului de la razboiul din Vietnam incoace . Cultura noastră îi conduce pe...

Stema României nu este albastră, domnule Președinte!

În data de 22 decembrie Președintele Klaus Iohannis anunța pe Facebook (unde altundeva?!) că Administrația prezidențială are o nouă pagină...

La 12 ani de la moarte, sârbii vor să-i ridice statuie lui Slobodan Miloșevici, la Belgrad: Nu a permis nimănui să umilească poporul sârb!

Asociația Sloboda a cetățenilor sârbi și aripa de tineret a Partidului Socialist Sârb au propus municipalității Belgradului  ridicarea unui monument...

Închide