Amenzi duble de 40.000 lei pentru cei care își renovează sau modifică casa! Iar pentru cei care defriseaza paduri amenzile au scazut considerabil…

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Firmele de construcții, dar și persoanele fizice care modifică sau demolează o lucrare fără autorizare sau fără un proiect verificat de către specialiști atestați primesc de astăzi o amendă dublată comparativ cu nivelul actual, cuprinsă între 20.000 de lei și 40.000 de lei.

Majorarea a fost decisă printr-un proiect aprobat recent de Parlament.


Persoanele fizice şi juridice care nu respectă normele referitoare la calitatea în construcţii vor putea fi sancţionate mult mai dur decât în prezent, reiese din actul normativ.

Concret, amenzile aplicabile în momentul de faţă vor fi dublate, pentru a contracara scăderea calităţii în construcţii, potrivit iniţiatorului acestei legi.


Astfel, faptele de natură contravenţională amendate în momentul de faţă cu sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei vor fi sancţionate, începând cu data de 24 august, cu sume cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei. Câteva exemple relevante de astfel de fapte sunt:

-executarea unei construcţii noi, a unei intervenţii la o construcţie existentă, precum şi desfiinţarea acesteia cu încălcarea prevederilor referitoare la autorizare şi executare;

-realizarea de construcţii fără proiecte sau pe bază de proiecte neverificate de specialişti atestaţi;

-interzicerea sau obstrucţionarea efectuării controlului calităţii în construcţii, neprezentarea documentelor şi a actelor solicitate de persoanele cu atribuţii de control şi/sau de autorităţile competente.

Referitor la contravenţiile pentru care acum se aplică amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei, cuantumurile acestora vor fi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei. Mai precis, astfel de sancţiuni se vor aplica pentru fapte precum:

-neasigurarea verificării execuţiei lucrărilor de construcţii prin diriginţi de şantier autorizaţi;

-necompletarea şi nepăstrarea cărţii tehnice a construcţiei conform prevederilor legale;

-neexecutarea obligaţiilor privind urmărirea comportării în exploatare a construcţiilor şi neexecutarea lucrărilor de reparaţii și consolidări

În fine, cele mai mici amenzi ce pot fi date în prezent, cele între 1.500 şi 5.000 de lei, vor fi cuprinse între 3.000 şi 10.000 de lei.

http://stiri.magazinuldecase.ro/s-a-modificat-legea-amenzi-usturatoare-de-40-000-lei-pentru-cei-care-isi-renoveaza-sau-modifica-casa/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Cea mai frumoasă lecţie de omenie. Trei tineri din Iaşi gătesc şi hrănesc zeci de sărmani, totul pe banii şi timpul lor: „E un troc, primim zâmbete la schimb”

Fermier: Am ARS TOATĂ LÂNA. N-a vrut nimeni s-o CUMPERE

Adrian Năstase a vândut fabrica ARO la preț de apartament

Postul de televiziune CBS dezvăluie o anchetă a congresului american: Vaccinurile produc AUTISM. Video. Dați SHARE!

Marea minciuna demascata: la Robbie Williams au fost 60.000 de oameni pe bilete si piata a fost arhiplina!!!!!

Închide