American, despre România: „În 10 ani de UE nu s-a construit nimic relevant”

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Analiză de excepție, dar și acuzații grave lansate de președintele unei organizații active -România are de-a face cu „cea mai mare corupție ce poate exista într-un stat”

„După 10 ani de la integrarea României în UE, perioadă în care nu s-a construit absolut nimic relevant în Romania, deși aveam acces la miliarde de euro”, consideră președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției, preotul american de origine română Chris Terhes.


În schimb, spune Terhes, „s-a tot „reformat” justiția până nu a mai avut noroc și numai s-a luptat cu corupția, vorba vine…”. Chris Terhes punctează marile probleme existente actualmente în sistemul judiciar românesc, legate mai ales de netransparența actului de justiție și interferența cu serviciile secrete, preotul justițiar considerând că actul dreptății este controlat și dirijat. Dintre aceste probleme am selectat câteva:

– justiție penală administrată după acte secrete ale CSAT;


– echipe mixte operative SRI — procurori care fac anchete penale, deși SRI-ului îi era/este interzis expres prin lege să facă acte de urmărire penală;

– protocoale secrete între Parchetul General și SRI al căror conținut nu-l cunosc cei care sunt anchetați cu „sprijinul SRI”;

– SRI-ul a transformat instanțele în „câmp tactic”.

Un alt fenomen la care se referă Terhes este (ne)respectarea drepturilor omului în justiția din România — „o țară unde drepturile omului au devenit un lux”. Legat de acesta, independența justiției, începând cu „garanția oferită omului ca va fi judecat de un judecător independent”, a devenit pretext, spune Terhes, pentru ca procurori și judecători „să nu răspundă pentru nici un abuz și să calce în picioare drepturile oamenilor și legile”.

„În acest moment România nu mai are justiție ci doar acuzare”, consideră Terhes, argumentând prin pactul semnat recent între ICCJ, CSM și Parchetul General „prin care ei toți, procurori cu judecători în echipă, se luptă cu corupția și mai „ferm”. Când judecătorii fac tovărășie și parteneriate cu procurorii s-a pus capăt statului de drept”, concluzionează Terhes.

Iar finalul postării sale este o reluare a ideii promovate și de președintele SUA Donald Trump, anume că încălcările regulilor democratice și ale bunei funcționari a statului de drept „sunt cea mai mare corupție ce poate exista într-un stat, deoarece corupe însuși statul”.

„De aceea România are cea mai coruptă anticorupție, pentru că exact instituțiile care ar trebui să respecte Constituția și legile le încalcă. După 10 ani în UE, marele merit al celor din CSM și de la ICCJ este că au distrus orice urmă de justiție independentă în România”.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20170822/14174905/american-romania-ani-ue-construit-nimic-relevant.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...