Analfabetismul alarmant din Romania si cum profita institutile bancare si BNR de romani

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ultimele statistici arată că aproximativ 6% din populaţia României nu ştie carte deloc, adică mai exact peste 250.000 de români nu ştiu nici măcar să se semneze. Alte date arată că 44.2% au un nivel foarte scăzut al educației și doar 14, 4% au studii superioare.

În rândul tinerilor, România se află pe locul 1 la analfabetism funcțional. Adică 42% dintre adolescenți știu să scrie și să citească, dar nu înțeleg nimic din asta.


În acest context, România a devenit tărâmul făgăduinței pentru Instituțiile Financiare Nebancare, adică acelea care-ți dau credite la orice oră din zi și din noapte, fără să pună prea multe întrebări. Reclamele care rulează la televizor chiar te conving că-ți vor rezolva toate problemele. Doar că acestea îți pot distruge viața. Și asta pentru că în România dobânzile impuse de aceste instituții nu sunt reglementate, așa cum se întâmplă în alte țări civilizate, unde se învârt în jurul la 10%.

Ei bine, în România ajung până la 7700%. Un reportaj amănunțit despre acest subiect a fost difuzat la Antena 3, în cadrul emisiunii În premieră cu Carmen Avram.


Au fost prezentate cazuri ale unor familii distruse. De exemplu au luat credit de 20.000 de euro, plătibil în 5 ani și după ce au plătit lunar câte 600 de euro fiind convinși că au finalizat datoria, la final s-au trezit că mai au de plătit… încă 20.000 de euro. Clauzele abuzive sunt scrise în contract, dar consumatorul de rând nu le înțelege. Și nici nu-și poate imagina că dobânda ajunge la 7000% sau că pentru fiecare zi întârziere va plăti căte 100 de euro chiar și atunci când întregul credit a fost de doar 1000. Asta a făcut ca sute de oameni să se sinucidă pentru că și-au pierdut casele. IFN-urile i-au executat silit și le-au luat tot.

Este prezentat cazul Easy Credit, o afacere de milioane de euro, condusă de Nuțu Fonta, fost deputat, apropiat al lui Gabriel Oprea.

În mod normal, Banca Națională și Parlamentul ar trebui să oprească abuzurile IFN-urilor și să creeze un cadru legislativ care să limiteze domeniile. Dar cum să se întâmple asta când în Parlament și la BNR sunt oameni cu astfel de afaceri, care sunt uneori mai rele de camăta.

Peste 1,8 milioane de români au împrumuturi la aceste IFN-uri care fac profituri într-un an de 2 MILIARDE de euro, cât bugetul Armatei Române într-un an!

BNR și Parlamentul României sunt plătiți din banii contribuabililor și ar trebui să-i protejeze pe cei vulnerabili, pe cetățenii acestei țări, dar din păcate, pare că pun interesele propriilor afaceri sau ale băncilor în fața oamenilor care îi plătesc.

Avocatul Piperea face LUMINĂ – probleme mari pentru BNR

Bugetul.ro i-a cerut o opinie și avocatului Gheorghe Piperea, specializat pe zona aceasta, el fiind și cel care a susținut intens legea dării în plată. Iată ce ne-a spus acesta.

„Am urmarit emisiunea In premiera cu Carmen Avram de duminica, 25 iunie, si va declar ca sunt pur si simplu furios. In afara de iesirea tafnoasa a dlui Suciu care, la intrebarea ce face BNR contra dobanzilor si penalitatilor de 80-7700% pe an practicate de institutiile financiare non-bancare (IFN), a raspuns ca BNR nu are de ce sa fie interesata de aceste chestiuni „comerciale”, cel mai mult m-a deranjat informatia ca acea intrerprindere camatareasca, Easy Credit (ce ironie sa iti pui un astfel de nume), il are ca administrator pe dl Ianfred Zilberstein, fost jurist si chiar director juridic al BNR timp de mai mult de 45 de ani, si actual „consultant” al BNR, informatie completata cu afirmatia dlui Zilberstein ca nu se afla in conflict de interese chiar daca e seful unei institutii supuse supravegherii BNR.
Cu tot respectul pentru experienta si senectutea dlui Zilberstein, trebuie spus ca, dimpotriva, conflictul de interese in care se afla este flagrant si vizibil din avion. Nu numai ca un consultant sau un consilier al BNR este un salariat al BNR (sau asimilat acestuia), caci primeste o remuneratie (consistenta) de la BNR si posturi pe la mai toate instituiile pastorite de BNR, dar dl Zilberstein este inca presedintele Asociatiei Consilierilor Juridici Bancari, organizator an de an al unuia sau mai multor seminarii de drept bancar. Cel mai recent (si probabil ultimul) seminar de drept bancar tinut judecatorilor si procurorilor a fost organizat si tinut in aprilie la Institutul Bancar Roman sub patronajul dlui Zilberstein.
Probabil ca va amintiti (sau nu) ca la acel seminar, stopat de BNR intrucat am fost si noi prezenti acolo si nu trebuia sa le deranjam siesta, s-a spus, printre altele, ca marea problema a sistemului bancar roman nu o reprezinta caracterul infractional, inselator si abuziv al practicilor si comportamentelor banksterilor, ci educatia scazuta a consumatorilor. Deci, clientii bancari nu sunt, asa cum ne-am astepta, stapanii comerciantului numit pe ne-merit banca, ci niste mujici care trebuie educati ca sa nu mai contribuie ca fraierii la profiturile aberante de miliarde de euro anual ale sistemului bancar.
Domnul Zilberstein a spus, in reportajul de la A3 ca nu e nimic in neregula ca o dobanda penalizatoare de 0,5% pe zi de intarziere cata vreme debitorul nu a deschis ochii cand a semnat contractul. Cum spunea Manole Mesterul – un contract este un contract, nu? Fraierul, naivul sa plateasca, adult si vaccinat fiind. Doar ca, in Codul penal, exploatarea starii de vulnerabilitate in care se afla debitorul este infractiune. Cercetarea penala se face si contra persoanei juridice, iar pedeapsa se poate aplica si acesteia. Pana la solutionarea actiunii penale, magistratii pot dispune suspendarea activitatii de creditare.
Nu e nevoie ca cei in cauza sa astepte dupa BNR si nici chiar dupa ANPC pentru a lua masuri. Fiecare debitor nenorocit sau pe cale de a fi sufocat de astfel de camatari (denumite pe nedrept ifn-uri) sa faca plangeri penale, chiar verbale, contra celor care isi fac de cap in acest mod camataresc. Nu e nevoie de avocat. Plangerea se poate face si verbal. Se poate face chiar si direct la procurorul de serviciu de la fiecare judecatorie de circumscriptie. Nu costa nimic o astfel de plangere penala, nici macar cererea de suspendare a activitatii de creditare.
Nu asteptati asta de la ANPC – ati vazut doar ca dl Pandelica a declarat ca nu are ce face (de fapt, nu stie ce poate face sau nu vrea sa faca). In fine, veti sti ca saptamana viitoare, in pachetul de legi pe care il pregatesc impreuna cu dl senator Zamfir pentru a fi depuse in parlament va fi inclus si un text care sa limiteze penalitatile la max 50% din dobanda legala, asa cum este situatia in cazul contractelor dintre simplii particulari (apropo – camatarii persoana fizice nu pot avea dobanzi 100% pe an si penaliati de 150 de euro pe zi, ca easy credit, firma dlui Zilberstein si a altor functionari sau demnitari din autoritatile de supraveghere si control; cand sunt prinsi cu asa ceva, camatarii sunt bagati la puscarie).
Antena 3 este acea televiziune de stiri pe care cei mai multi neo-liberali, #rezist enti si proglobalisti, dar si unii dintre voi, cei care obisnuiti sa vedeti aceste postari aici, pe pagina mea, o acuzati de populism, subiectivism, orientare pro-psd, creatoare si colportoare de fake news etc. Este aceea televiziune care mi-a atras si mie – eu mergand relativ des la emisiunile acesteia – sampila de antenist (care mie nu imi sugereaza nimic negativ, in ciuda trollilor bancari si a #rezist entilor). Ca orice afacere comerciala, si A3 are minusuri. Personal am propriile obiectii, consistente, contra multora dintre temele si emisiunile lor. Spre exemplu, nu agreez deloc reclama agresiva sau subliminala facuta vaccinurilor si companiei de apa a capitalei. Dar in chestiunea creditelor si a consumatorilor covarsiti de banksteri si, mai nou, de „ifn”-uri, a fost mereu de partea corecta, a consumatorilor”, ne-a spus Gheorghe Piperea.
https://www.bugetul.ro/bomba-de-la-bnr-afaceri-de-miliarde-si-romani-pagubiti-pragul-sinuciderii/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...