ANDREEA RĂDUCAN a cunoscut succesul olimpic dupa ’89, e important de inteles ca (pe langa peseverenta si munca uriasa depusa de ea), sistemul care a propulsat-o printre primele gimnaste ale lumii – a fost construit integral in perioada comunista. ‘Olimpiada romanilor’, DACIADA a fost pepiniera pentru majoritatea sportivilor romani de succes din acea perioada.

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nascuta in Barlad (Jud. Vaslui) in 1983, ANDREEA RĂDUCAN si-a inceput cariera sportiva in 1987 la Clubul Sportiv Barlad, sub indrumarea antrenoarelor Veronica Ionascu si Alice Gheorghiu. In cativa ani a castigat peste 20 de medalii in competitii locale și regionale, fiind ulterior invitata in echipa nationala de junioare si apoi selectionata pentru lotul national.

Avand-o ca model pe Nadia Comaneci, ANDREEA RĂDUCAN a obtinut in cariera sa 13 medalii (3 olimpice, 8 mondiale si 2 europene) – din care 6 de aur. (Am inclus si medalia de aur care i-a fost retrasa la JO de la Sydney in urma unei greseli a medicului echipei).


► Insa chiar daca ANDREEA RĂDUCAN e cunoscut succesul olimpic dupa ’89, e important de inteles ca (pe langa peseverenta si munca uriasa depusa de ea), sistemul care a propulsat-o printre primele gimnaste ale lumii – a fost construit integral in perioada comunista. ‘Olimpiada romanilor’, DACIADA a fost pepiniera pentru majoritatea sportivilor romani de succes din acea perioada. La prima editie organizata in 1979 au participat peste 6 milioane de romani. Atunci s-a creat un sistem functional de promovare a sportului de masa asemenea celor din tarile din vestul Europei. Cea mai mare parte a infrastructurii sportive din Romania prezentului exista datorită Daciadei. In numele ei s-au ridicat sali de sport, s-au facut terenuri de fotbal si s-au organizat numeroase competitii la nivel judetean fara de care olimpicii Romaniei nu ar fi fost niciodata descoperiti.

In prezent sportul romanesc e intr-un moment nefericit, insa campionii olimpici de ieri vor ramane mereu in inima noastra. Chiar daca ANDREEA RĂDUCAN si-a incheiat cariera sportiva in 2002, contributia ei la sportul romanesc continua. In prezent activeaza ca jurnalist si lucreaza la Fundatia Olimpica Romana, iar din 2010 organizeaza anual Cupa “Andreea Raducan” in Bârlad – orasul din care a pornit in urma cu 30 de ani.


► Iat-o pe Andreea langa pomul de Craciun, in casa natala din Barlad, in 1988. (foto stanga) Si cativa ani mai tarziu, la echipa nationala de junioare, in Onesti. (foto dreapta) Dupa cum se poate vedea, palmaresul sau de medalii castigate la concursurile nationale era deja bogat. 🙂

(Gasiti mai multe imagini si informatii despre ANDREEA RĂDUCAN in ‘comentarii’, insa celor cu adevarat interesati de povestea sa, le recomandam cartea autobiografica „REVERSUL MEDALIEI” scrisa chiar de ea si aparuta in 2010.)

©
Sursa foto: facebook.com/AndreeaRaducanOfficial
Info: http://andreearaducan.ro/,www.wikiwand.com/ro/Andreea_Răducan
Imagine creata si restaurata in cadrul proiectuluiVasluiul Comunist

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...