Au vândut iahtul “Libertatea” la fier vechi, iar acum acesta a devenit vas de lux, dar sub pavilion britanic

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Autoritățile au decis vânzarea iahtului „Libertatea” la preț de fier vechi unui britanic, care l-a transformat într-unul dintre cele mai luxoase iahturi din lume.

Vânzarea vasului ar fi fost făcută ilegal întrucât nava era înscrisă în categoria „Tezaur” al Patrimoniului Cultural Național, scrie ziaruldeinvestigații.ro.


Vândută pentru 265.000 dolari, fostul iaht regal, restaurat și rebotezat „Nahlin” este evaluat de specialiști la circa 50 milioane de euro, fiind clasat în top 6 al celor mai luxoase vase de croazieră.

A fost construit în 1930 la Șantierul John Brown & Co Ltd, din Clydebank (Scoția).


Primul proprietar al navei a fost lady Annie Henriette Youle, o britanică bogată. Aceasta a primit numele „Nahlin”.

În 1934 a devenit iahtul Casei Regale din Marea Britanie, fiind cumpărat de Regele Edward al VIII-lea.

În 1937, iahtul a fost cumpărat de Guvernul Tătărăscu, cu suma de 120.000 de lire sterline, a fost botezat „Luceafărul” și a fost dăruit Casei Regale.

Pe 6 ianuarie 1948, nava a fost naționalizată de comuniști, fiind botezată „Răsăritul” și mai târziu „Libertatea”, nume sub care a fost acostată la cheu, la Galați, fiind utilizată ca restaurant plutitor. După 1990, nava a făcut parte din activele fostei rețele de restaurante Regal SA Galați. În 1998 a fost vândută de FPS și „exportată” în Anglia.

După ce a fost reparată și restaurată, a fost înregistrată sub pavilion britanic, cu primul nume, „Nahlin” și navigheză iarăși pe mările și oceanele lumii, scrie activenews.ro.

Românii au vândut iahtul “Libertatea” la fier vechi, iar acum acesta a devenit vas de lux, dar sub pavilion britanic

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Francmason: Am fost membru ILLUMINATI! Acum spun totul!

Pauzadestiri.ro vă oferă azi informații traduse din blogul original al unui fost membru Illuminati. Sunt informații cu adevărat tulburătoare, vin...

O fata de la ţară, cu 10 la Bac. „Mi-am împărţit timpul între pasiunea pentru informatică şi îngrijirea animalelor, să le ofer părinţilor mei o viaţă mai bună”

Povestea de viaţă a Paulei Roxana Popa, o elevă din satul hunedorean Turdaş care a primit Media 10 la examenul...

Scato-penieni (termenul corect pt ceea ce in mod gresit se numeste „gay” sau „homosexual”) |oriunde apar scato-penienii, pedofilia ii insoteste ca o umbra!

FABRICA DE ANTI-TALENTE "De ce sa mint, am convingerea ca traiesc intr-o tara in care majoritatea conationalilor mei au votat...

50% din cazurile de cancer de colon ar putea fi tratate dacă pacienții ar face asta! Respectă aceste sfaturi dacă vrei să fii sănătos

Cancerul de colon este cea mai des intalnita forma de cancer. Cancerul de tip colorectal, care include atat cancerul de...

Închide