Baby Box în Republica Moldova – o șansă la viață pentru copiii nedoriți

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cazurile recente care au avut loc în Capitală au zguduit întreaga țară. E vorba de mamele care și-au arucat copiii nou-născuți în tomberon.

Și dacă cazul din 10 iulie curent are un final fericit, mama copilului a fost identificată și a decis să-și ia pruncl acasă, atunci cel de-al doilea este mult mai tragic. Bebelușul a fost găsit mort într-o sacoșă aruncată la un tomberon de lângă Gara Auto de Nord. Corpul neînsuflețit al copilului a fost găsit de către un măturător.


În acest sens, a fost lansată o petiție pentru modificarea și completarea Legii ocrotirii sănătății, nr. 411 din 28 martie 1995, dar și la Codul penal al Republicii Moldova nr. 985-XV din 18 aprilie 2002.

Alina-Violetta Toporovschi, mama și autoarea inițiativei susține că Baby Box ar fi o șansă la viață pentru copiii nedoriți, mamele cărora preferă să le arunce în locuri nepotrivite ca să-și păstreze anonimatul.


enlightenedBaby Box, cutii unde părinții își pot abandona, sub protecția anonimatului dacă doresc, bebelușii pe care nu vor sau nu au cum să îi crească.

Sistemul Baby Box, există în 11 state din Uniunea Europeana, dar și în Rusia, Japonia, Canada și altele. Mai exact, este vorba despre un fel de sertar care se poate deschide o singură dată din exterior și unde femeile își pot pune copilul pe care nu îl doresc. În interior găsesc o scrisoare prin care li se spune că își pot recupera bebelușul dacă doresc și sunt îndemnate să își lase măcar datele personale. Odată ce sertarul este închis, se declanșează o alarmă, iar o asistentă preia copilul din Baby Box.

 

Dacă susții aceatsă idee, semnează PETIȚIA 

 

 

http://www.eumama.md/articole/baby-box-republica-moldova-o-sansa-la-viata-pentru-copiii-nedoriti

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...