Biriș: Eu plătesc CASS de 190 de lei, iar secretara mea, care câștigă de 20 de ori mai puțin decât mine, plătește 700 de lei. Unde este echitatea?

Distribuie!by Prezent la emisiunea Capital TV, avocatul Gabriel Biriș a explicat de ce plata contribuțiilor la nivelul salariului minim în cazul celor care au venituri extrasalariale nu poate fi considerată o soluție rezonabilă. “Ordonanţa de Urgenţă 79 a intodus încă o inechitate. Eu sunt avocat, avocaţii obţin venituri din activităţi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Prezent la emisiunea Capital TV, avocatul Gabriel Biriș a explicat de ce plata contribuțiilor la nivelul salariului minim în cazul celor care au venituri extrasalariale nu poate fi considerată o soluție rezonabilă.

“Ordonanţa de Urgenţă 79 a intodus încă o inechitate. Eu sunt avocat, avocaţii obţin venituri din activităţi independente. Noi tot timpul am avut de plată 5,5%, contibuţia la sănătate. Ne-am bucurat cu toţii că soluţia pe care o predict din 2004, şi anume plafonarea bazei de clacul la un nivel rezonabil, cinci salarii medii, a intrat în vigoare în 2017. Tot în 2017, plafonarea a fost eliminată pentru salariaţi – nu şi pentru noi. Anul acesta ce se întâmplă? Voi plăti la nivelul salariului minim pe economie. Păi cum? Eu plătesc la salariul minim pe economie, adică 190 de lei pe lună, şi secretara mea care câştigă de 20 de ori mai puţin decât mine plăteşte 700 de lei? Plăteşte de mai bine de trei ori mai mult!”, punctează Biriş una dintre situaţiile ilogice pe care Ordonanţa 79 le provoacă.


Cu alte cuvinte, o persoană care are carte de muncă trebuie să achite CASS de 10% din salariul brut, în timp ce o altă persoană care, de exemplu, obţine venituri din activităţi independente de un milion de euro va plăti numai 190 de lei pentru CASS.

“Avem un articol în Constituţie care vorbeşte de solidaritate. Solidaritatea e precum gravidia. Nu poţi să fii un pic gravidă. Ori eşti solidar, ori nu eşti. Iarăşi, solidaritatea fără număr nu funcţionează. Trebuie plafonată baza de calcul la un nivel rezonabil şi aşezată sarcina fiscal, incluzând aici contribuţiile social, exclusive în funcţie de cât, nu în funcţie de cum”, explică Gabriel Biriş.


Emisiunea Capital TV se difuzează în reluare luni, de la ora 24.30, pe postul de televiziune România TV.

http://www.capital.ro/biris-eu-platesc-cass-de-190-de-lei-iar-secretara-mea-care-castiga-de-20-de-ori-mai-putin-plateste-700-de-lei.html

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite