Biserica Ortodoxa din Cipru isi doneaza averile, pentru a scoate tara din criza

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Biserica Ortodoxa din Cipru a anuntat, miercuri, ca este dispusa sa renunte la toate averile de care dispune, pentru a scapa tara de criza.

Liderul cipriot al Bisericii Ortodoxe, Chrysostomos al II-lea, a declarat ca intentioneaza sa puna la dispozitia autoritatilor toate bogatiile institutiei, pentru ca tara sa fie salvata de la criza.

Anuntul a venit imediat dupa ce Parlamentul din Cipru a respins ideea de a impozita cu 10% depozitele oamenilor din banci, plan propus pentru a putea accesa un imprumut extern, noteazaitv.com.


Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea a facut declaratia dupa o intalnire cu presedintele cipriot Nicos Anastasiades, in cursul zilei de astazi. Liderul religios a precizat ca Biserica este gata sa isi ipotecheze proprietatile pentru a investi in titluri de stat.

Biserica pe care o conduce are o averea colosala, estimata la zeci de milioane de euro si formata din actiuni la banca, numeroase terenuri, dar si o… berarie.


Referitor la scandalul impozitului pe depozite bancare, presedintele cipriot a spus ca are un plan de rezerva pentru respingerea taxei, in timp ce ministrul de Finante si-a dat demisia, dar inca nu i-a fost acceptata.

Toate acestea vin in contextul in care Uniunea Europeana a decis sa imprumute Ciprul cu 10 miliarde de euro, insa acest ajutor ar fi putut fi primit numai daca statul ar fi reusit sa stranga 5,8 milioane de euro din impozitarea cu 10% a depozitelor bancare mari.

http://www.ziare.com/international/stiri-externe/biserica-ortodoxa-din-cipru-isi-doneaza-averile-pentru-a-scoate-tara-din-criza-1225346

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...