Biserica Ortodoxă și-a făcut serviciu de ambulanță/ foto

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Biserica Ortodoxă trece la contraatac. După ce a fost acuzată că ia bani foarte mulți de la stat și nu oferă înapoi mai nimic, Biserica nu se rezumă doar la case de bătrâni sau centre de îngrijire, spitale sau cantine pentru săraci, ci trece mai departe. Au inaugurat primul serviciu specializat de ambulanță:

La Bistrița s-a inaugurat marți, 8 decembrie 2015, primul Serviciu de Ambulanță al Arhiepiscopiei Clujului.


Înființat de Asociația „Filantropia Ortodoxă”, proiectul unic la nivelul Patriarhiei Române va oferi transport bolnavilor care nu se află în stare critică, ne-a detaliat Președintele Asociației, părintele Marius Pintican: „Încercăm să întregim activitatea serviciilor noastre medicale în judeţul Bistriţa-Năsăud prin serviciile medicale pe care le desfăşurăm de doi ani de zile. Serviciul va deservi pacienţii care nu necesită asistenţă specializată, mai precis va veni în sprijinul persoanelor care vor să fie internate în spital şi care nu necesită supraveghere medicală intensă”.

La sediul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Bistriţa va funcţiona un dispecerat, iar cei care doresc pot apela direct organizaţia la numărul de telefon 0363. 107. 076, iar din luna ianuarie și la numărul unic de urgență 112.


La inaugurarea Serviciului de Ambulanță, alături de oficialități locale și județene a luat parte și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei. Ierarhul a săvârșit sfințirea spațiului unde serviciul de Ambulanță „Filantropia Ortodoxă” își va desfășura activitatea precum și autospecialele puse la dispoziția bolnavilor.

Ierarhul a subliniat ca acest proiect este de un real folos pentru pacienții care de cele mai multe ori nu se pot deplasa și au nevoie de îngrijire medicală:  Filantropia Ortodoxă din Bistriţa desfăşoară mai multe proiecte, iar cel mai nou proiect este cel cu Serviciul de Ambulanţă. Înainte aveam două cămine de bătrâni, cantina socială din Bistriţa, centrul de zi pentru persoane din Bistriţa şi multe altele, dar preşedintele al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă din Bistriţa, părintele Ioan Pintican a observat că mulţi dintre cei care apelează la ajutorul nostru sunt nedeplasabili şi cu maşini improvizate sau rugând pe unul şi pe altul să ne ajute să îi ducem la căminul de bătrâni, să îi aducem aici la centrul Filantropiei pentru ajutoare, e mai greu. Atunci s-a născut această idee, să facem rost de o ambulanţă care să ne ajute la aceste servicii. Cred că e primul serviciu de felul acesta din Patriarhia Română. Noi sperăm că vor fi şi altele pentru că Filantropia Ortodoxă are filială mare şi în Cluj, dar acolo nu avem o ambulanţă ca şi aici. Poate în timp vom avea şi acolo pentru că încă o dată, este de mare folos pentru a-i deplasa pe cei ce nu se pot deplasa singuri pentru a fi ajutaţi”.

Pentru implicarea în crearea serviciului de Ambulanță „Filantropia Ortodoxă”, Mitropolitul Clujului a dăruit principalilor sponsori Ordinul Sfântul Pahomie de la Gledin și diplome de aleasă cinstire.

Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud a fost înființată în 2012.

În cei trei ani de activitate, asociația a deschis la Cușma și la Maieru două centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu pentru întreg județul, iar la Bistrița un centrul de zi, aflat sub ocrotirea Sfântului Simion, cantina socială „Sfânta Filofteia” și cabinetul Medico-Social „Sfinții Apostoli Petru, Pavel și Andrei”.

content-image

content-image

content-image

 

http://www.stiripesurse.ro/biserica-ortodoxa-i-a-facut-serviciu-de-ambulan-a-foto_975782.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Dosar istoric la DIICOT: Abdicarea Regelui Mihai în 1947 va fi anchetată de procurori | urmeaza si rejudecarea procesului Ceausestilor?

Vor sa il scoata pe regele tradator basma curata, facandu-se ca uita faptul ca din cauza regelui au fost deportati...

Planul globalist de a prelua întreaga lume

Un plan globalist sinistru pentru a genera haos și distrugere peste întreaga planetă este acum desfășurat de cea mai mare...

Cerul este altul. Pamantul si-a schimbat pozitia. Batranii INUITI explica numarul mare al cutremurelor si schimbarile de temperatura – VIDEO

Batranii din tribul inuitilor au trimis un avertisment cercetatorilor de la NASA in care atrag atentia ca schimbarile de climat...

Piramide timp si spatiu, cunostinele oculte ale egiptenilor (VIDEO)

Închide