Britanicii vor extrage câte 30 de tone de aur şi argint pe lună la o mină din Suceava

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Producătorul de minereu Vast Resources, printre ai cărui acţionari se regăsesc fonduri de investiţii precum Barclays, preconizează că din luna mai va putea să extragă lunar de la mina din Mănăila (Suceava) circa 30 de tone de concentrat de aur şi argint.

În acest sens, producătorul a demarat primele teste în ceea ce priveşte procesarea de metale preţioase, aur şi argint. Compania a mai anunţat că nu va folosi substanţe chimice la procesarea minereului, ci va separa aurul şi argintul de restul materialelor prin zdrobire şi centrifugare.


„La mina din Mănăila am avut anul trecut experţi care au găsit soluţiile necesare pentru separarea concentratului de zinc şi cupru, dar au văzut şi potenţialul de separare a celui de aur şi argint. Astfel, vom putea avea din acest an o producţie importantă de concentrat de aur şi argint în fiecare lună”, a declarat Andrew Prelea, directorul executiv şi preşedintele Vast Resources România.

La începutul acestui an, producătorul a strâns 8 mil. de dolari din vânzarea participaţiilor sale la două mine de aur din Africa şi contractarea unui împrumut, bani pe care a anunţat că îi va folosi, cu precădere, pentru dezvoltarea afacerilor miniere din România.


Compania a obţinut 4 mil. de dolari din vânzarea a 49,99% din participaţia sa de 50% în cadrul a două mine de aur din statul african Zimbabwe. Cumpărătorul este firma cu capital american SSCG African Holdings, care pe lângă această achiziţie a oferit Vast Resources şi un împrumut de 4 mil. de dolari pe patru ani la o dobândă de 1% pe lună. Decizia de vânzare a activelor din Africa vine pe fondul incertitudinilor politice şi economice din Zimbabwe.

Banii încasaţi vor fi folosiţi de Vast Resources pentru dezvoltarea celor două mine pe care le deţine în România, Mănăila şi Băiţa-Plai, dar şi pentru a intra în alte proiecte miniere locale.

Producătorul a mai anunţat că investiţiile sale în cele două mine pe care le deţine în România au ajuns la 5,5 mil. euro în 2016.

În iulie 2015, Vast Resources a cumpărat 50,1% din Sinarom Mining Group, care operează cariera Mănăila, care deţine 1,8 milioane de tone de minereu polimetalic.

Britanicii au mai cumpărat în primăvara lui 2015 şi 80% din firma Mineral Mining, aflată în insolvenţă. Tranzacţia a fost evaluată la 1,35 mil. dolari şi a inclus preluarea activelor minei Băiţa-Plai din Bihor. Cariera conţine 1,8 milioane de tone de minereu (aur, argint, cupru, zinc, plumb, tungsten şi molibden).

Printre acţionarii Vast Resources, companie listată pe piaţa alternativă a Bursei de la Londra, se regăsesc firme cu renume internaţional precum Barclays, Hargreaves Lansdown sau Investec Wealth & Investment.

http://www.capital.ro/britanicii-vor-extrage-cate-30-de-tone-de-aur-si-argint-pe-luna.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...