Bucurie uriasa langa Timisoara! Casute frumoase, nou-noute pentru 15 familii nevoiase. Au costat 10.000 de euro fiecare! FOTO!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

TIMIS. Pentru 15 familii nevoiase dintr-o comuna de langa Timisoara, Craciunul din acest an vine cu cel mai mare cadou pe care si l-ar fi putut dori: un acoperis deasupra capului si o casa nou-nouta construita pentru fiecare dintre ele.

Se intampla in comuna Giarmata, unde Primaria din localitate a construit 15 case destinate cazurilor sociale cele mai dificile si le-a distribuit la inceputul acestei luni. Locuintele, de tip modular, sunt amplasate pe strada sugestiv denumita „Intrarea Sperantei” din Giarmata, intr-un cartier marginas aproape de soseaua Timisoara – Lipova.


 

Fiecare casa are o suprafata de 38 de metri patrati, bine impartiti, fiind compusa dintr-o camera de zi cu bucatarie deschisa, un mic dormitor, o baie, un spais si un hol. La intrare, fiecare locuinta are o mica terasa, iar in spate, o iesire catre o gradinuta.

Este un proiect de suflet, in care am crezut, desi nimeni nu mi-a dat vreo sansa. Am vrut sa aratam ca se poate face si nu cu bani multi, ci cu vointa si determinare. Sunt cazuri cu venituri foarte mici, cu multi copii si fara locuinta. Fiecare statea improvizat, in diverse locuri, unii cu probleme foarte mari. Nimeni nu i-a bagat in seama pe acesti oameni in ultimii 25 de ani”, a explicat in exclusivitate pentru opiniatimisoarei.ro primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu.


Potrivit edilului, cele 15 case incluse in proiect au costat 100.000 de euro + TVA, bani asigurati in proportie de 85% de catre Ministerul Dezvoltarii si 15% de catre primaria Giarmata.

La asta se adauga un al doilea proiect”, explica Virgil Bunescu, „pentru infrastructura necesara, adica racord la retelele electrice, iluminat stradal, soseaua de acces, reteaua de apa si canalizarea, pentru ca fiecare casa are o fosa proprie. Cheltuielile cu infrastructura au fost suportate integral de la bugetul local. La final, daca adaugam costurile cu infrastructura, fiecare casa a costat cam 10 mii de euro, in conditiile in care terenul a fost in proprietatea Primariei”.

Desi dimensiunile si dotarile sunt relativ modeste, pentru familiile care se vor muta aici, casele sociale sunt o adevarata mana cereasca.

E frumos, foarte frumos” ne-a spus, emotionata, Liliana, una dintre beneficiare, care are patru copii. „Am depus dosar la Primarie acum vreo trei ani. S-a facut o ancheta si am fost a treia pe lista”, a spus femeia. „Pana acum am stat la mama, in Giarmata. De acum aici va fi casa noastra”.

Unii dintre locatari au asteptat mult mai mult, in speranta ca vor primi un ajutor din partea autoritatilor.

Mai intai tata, si apoi eu, am stat inscrisi pe liste de 15 ani. Este prima data cand cineva se intereseaza de noi si face case sociale. Am stat in Cerneteaz intr-o casa data tot de Primarie, dar nu se compara”, ne spune Alexandru, un alt locatar, pe care l-am oprit din zugravit.

Au stat oameni aici, nu stiu ce s-a intamplat, dar mai este mizerie, mai trebuie facute lucrari, doar nu era sa ne dea vila. Mai trebui sa punem si noi mana” mai spune barbatul. El s-a apucat sa-si pregateasca locuinta pentru a se muta in ea, saptamana aceasta, impreuna cu sotia si copilul.
Pentru ca in ultima perioada hotii au dat navala in cartier, barbatul si-a instalat si o camera video.

Au venit si au furat tot ce au putut. Am preferat sa pun camere video, decat sa ne sparga casa”, a povestit omul.

Hotii au fost o mare problema atat pe durata santierului, cat si dupa ce casele au fost terminate. Constructorii au avut mari probleme, fiindu-le sustrase materiale si utilaje, motiv pentru care au fost nevoiti sa plateasca paznic, apoi s-au lovit de ostilitatea vecinilor, au avut parte si de vandalizari, iar la final nu s-au ales cu cine stie ce profit.

Principala greutate a fost de a gasi un constructor dispus sa construiasca pentru ca la un pret asa de mic nu s-a inghesuit nimeni. A fost o problema pentru ca ne-a luat 6 luni de zile sa gasim o firma dispusa sa construiasca la pretul afisat si probabil ca a fost la limita profitului pentru ei. Apoi, obstacolul mare este sa faci, cu bani putini, ceva care sa dureze si de aici toate necazurile de parcurs, pentru ca a trebuit sa stam dupa ei, sa ne asiguram ca se face ce trebuie”, a mai spus primarul.

Acum ca experimentul i-a reusit, edilul spune ca vrea sa continue, pentru ca in comuna Giarmata mai sunt inca 16 cazuri sociale care nu au reusit sa primeasca o casa. El a depus deja un al doilea proiect, la Ministerul Dezvoltarii, pentru constructia unui bloc cu 15 locuinte sociale ce ar urma sa fie amplasat in aceeasi zona.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Atentie ce cumparati: PUI HRĂNIŢI CU ARSENIC ŞI HORMONI, PENTRU CREŞTERE ACCELERATĂ

O cercetătoare a făcut iaurt folosind bacteriile din propriul vagin. Cum s-a desfăşurat experimentul AVIZ iubitorilor de iaurt

Pr. Iustin Pârvu: ”O să vină vremea când o să te prigonească chiar ai tăi…”

ALARMA: Masonii recunosc ca anticristul se va ridica din Romania: Conjuratia Masoneriei, a Cluburilor mondiale si a Ordinelor Illuminati

Adevarul despre vaccinuri. Fostul ministru al Sanatatii din Finlanda rupe tacerea

Închide