BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Redau mai jos pasajul pe acest subiect din interviul publicat pe ziare.com:

A fost adoptata in Parlament o declaratie privind unificarea cu R. Moldova. UDMR s-a abtinut. De ce?


Sentimental inteleg hotararea si discursurile din Parlament. Dar am discutat cu aliatii nostri, cu Washington-ul cu Bruxelles-ul? Cand am fost acceptati in NATO, n-am spus ca vom aduce in interiorul Aliantei un conflict inghetat cu Rusia. Asta s-ar intampla daca s-ar realiza ce doresc politicenii romani in frunte cu Basescu, Dragnea, Tariceanu, Orban, Barna.

Avem garantia in aceste conditii ca, daca va fi un razboi, vor interveni alaturi de noi in baza articolului 5? Daca exista aceasta intelegere, trebuie sa spui poporului. Daca nu exista intelegerea, esti iresponsabil. Nu poti sa arunci o tara intr-o asemenea aventura. Cazul Germaniei a fost o alta situatie, din alt film. Un asemenea revizionism e iresponsabil in 2018.


Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a explicat într-un interviu publicat pe ziare.com opțiunea formațiunii maghiare din Parlamentul României de a nu vota Declaraţia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România.

 

Si daca se rezolva problema transnistreana, ceea ce nu cred, ar accepta R.Moldova sa se transforme in 5 judete in estul Romaniei? De ce nu vrem sa vorbim despre federalizare?

De unde sa stiti ce vor accepta sau nu sa fie?

M-as mira sa renunte la statalitate pentru asta. Noi am spus ca nu putem fi cu voturile noastre revizionisti pe 27 martie si sa nu fim revizionisti pe 4 iunie. Ori esti permanent, ori nu esti niciodata. Eu nu sunt”.

Interviul integral poate fi citit pe ziare.com aici.

Nota mea: Doar un dobitoc poate crede că liderul UDMR Kelemen Hunor vorbește de capul lui. În realitate, afirmațiile lui Kelemen Hunor sunt prima reacție a Budapestei cu privire la momentul istoric din 27 martie 2018, atunci când Parlamentul României constituit în şedinţă solemnă la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Patria Mamă în 27 martie 2018 a adoptat o declarație prin care „consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa acelor cetăţeni ai Republicii Moldova care susţin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare şi afirmare a naţiunii române şi subliniem că acest act depinde de voinţa acestora, şi declară că România şi cetăţenii ei sunt şi vor fi întotdeauna pregătiţi să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetăţenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinţei suverane a acestora” (mai multe detalii aici).

Parlamentarul român Kelemen Hunor vorbește ca un demnitar al Ungariei și ne explică nouă tuturor, cât se poate de limpede, faptul că dacă România va încerca să ducă la bun sfârșit unirea cu Basarabia atunci Ungaria va pune problema anulării Tratatului de la Trianon, cel prin care Transilvania a revenit de drept României. „Vreți Basarabia! Vrem Transilvania!”, asta ne spune Kelemen Hunor.

BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

Kelemen Hunor uită că este cetățean român, născut în România, demnitar al României plătit de români pentru a acționa în concordanță cu principiile Constituției României și cu dezideratele națiunii române. Unul din acest deziderate este și unirea Basarabiei cu Țara Mamă, România. Orice se opune acestui deziderat, chiar și simbolic, este în mod evident un dușman al României și al românilor.

FOTO: ziuanews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...