Câinele se-ntoarce la măcelărie. O misiune a FMI vine la București.

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

O misiune a FMI vine la București.

Ministrul Ștefan: Va fi o vizită de curtoazie


O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) efectuează, în această săptămână, o vizită la Bucureşti pentru un prim contact cu noua echipă guvernamentală, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Viorel Ştefan.

”Va fi o vizită de curtoazie, nu vom avea altfel de discuţii’, a precizat Ştefan, scrie Agerpres.


Misiunea, formată dintr-o echipă restrânsă, va fi condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Reza Baqir.

Vizita începe miercuri şi durează o săptămână.

România nu are, în prezent, în derulare niciun acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară internaţională evaluează evoluţia economiei româneşti anual, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Cel mai recent acord, care a expirat fără o concluzie clară în septembrie 2013, a avut o valoare de două miliarde de euro, însă autorităţile de la Bucureşti nu au accesat fonduri.

Scopul acordului de tip preventiv a fost acela de a proteja economia românească de eventuale şocuri pe pieţele financiare.

Acesta a fost cel de-al 10-lea încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional din ultimii 23 de ani şi al treilea acord solicitat FMI, de la declanşarea crizei economice, în 2009.

Misiunea FMI va sta în România până pe 23 ianuarie şi are programate întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu dar şi cu ministrul de Finanţe Viorel Ştefan. De asemenea, pe lista de întâlniri mai este guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Tema principală a discuţiei între oficialii FMI şi cei din România este bugetul pe 2017 şi încadrarea în deficitul bugetar. Ultimul acord al României cu FMi a expirat în toamna anului 2015, după un acord de tip de supraveghere preventivă. Acordul care a expirat în septembrie 2015 a fost cel de-al 10-lea încheiat de România cu Fondul Monetar Internațional din ultimii 23 de ani și al treilea acord solicitat instituției financiare internaționale de la declanșarea crizei economice, în 2009. Atunci ţara noastră a semnat cu Troica, repsectiv FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială un acord de tip stand-by de 20 de miliarde de euro.

 

(FLUIERUL)

http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=941607&title

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...