Cat de NEMSITIT poate fi presedintele sas: vrea flotila prezidentiale in loc de aeronava si stropitoare de 600 de mii de EURO

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În ţara în care copii mai mor înecaţi în latrinele şcolilor, Klaus Iohannis vrea să-şi ia stropitoare de peste jumătate de milion de euro la Cotroceni să nu mai ajungă probabil la el mirosul de rahat. Ghinion, cum ar spune preşedintele „României educate”, scrutând cu privirea fix până în gardul Palatului Prezidenţial.

 

Nu ştiu ce a fost într-o viaţă anterioară neamţul Klaus Iohannis, dar cu siguranţă în aceasta este român.


Tocmai ce-am aflat miercuri că preşedintele are nevoie nu de o aeronavă, ci de o „flotilă prezidenţială”. „Practica europeană este să aibă flotile între 3 şi 5 aeronave, practica europeană de la care nu putem să ne abatem”, a anunţat ministrul transporturilor, Dan Costescu. Problema s-a discutat şi în CSAT: „Acolo am făcut o prezentare a comisiei numite, care este planul nostru de acţiune. Nu s-a vorbit despre bugetare, decât că avem un punct fix – rectificarea bugetară. Guvernul anterior nu ne-a lăsat un buget şi nici nu avea cum pentru acest lucru, iar comisia nu era activă când s-a stabilit bugetul acesta”.

În discuţiile de până acum despre aeronava prezidenţială preţurile vehiculate au fost între 10 milioane de euro şi 56 de milioane, cât pusese Guvernul Ponta într-un proiect de lege. Ori cinci, să facă ministrul Costescu socoteala.


O altă urgenţă dinspre Cotroceni ne-a fost adusă la cunoştinţă joi. Preşedinţia vrea să cumpere pentru curtea Palatului Cotroceni un sistem de irigaţii a vegetaţiei în valoare de 2,8 milioane de lei cu tot cu TVA. Adică o stropitoare de 622.000 de euro şi a şi lansat în acest sens o cerere de ofertă pe sistemul public de licitaţii.

Pentru că s-a proclamat, în câteva ocazii, preşedintele „României Educate”, i-aş supune atenţiei domnului Iohannis următoarele aspecte.

Peste 100.000 de elevi învaţă în acest an şcolar în 28.000 de clădiri care nu au autorizaţie de funcţionare. Cea mai mare parte dintre ele au probleme cu toaletele.  În anii trecuţi, în astfel de capcane mortale, şi-au găsit sfârşitul câţiva copii, înecaţi în dejecţii.

După ce a trecut febra breaking news-urilor, toată lumea politică s-a întors la ale sale. „S-au făcut reparaţii cu Vasile, cu Gheorghe, s-au mâncat banii. Am făcut multe sesizări, nu s-au luat în seamă”, explica pentru gândul primarul din comuna Ciocăneşti, judeţul Dâmboviţa.

România lucrului bine  făcut îşi vede de ale ei mai departe. Tot mai departe de cetăţenii săi.

Dintr-o ochire, la preţul minim pentru „investiţiile” anunţate în ultimele zile, banii ar ajunge cam pentru 7.100 de toalete, luând ca bază de calcul preţul estimat pentru dotarea unei şcoli comunale cu un grup sanitar cu apă curentă. Ar fi un început.

Acest text nu este un text populist, din păcate, este unul realist. Pe surse, am aflat că, de 452 de zile de când s-a instalat la Cotroceni, preşedintele urmăreşte „cu atenţie” tot ce se întâmplă. Oficial, vă spun, suntem în rahat.

 

http://www.gandul.info/puterea-gandului/nu-stiu-ce-a-fost-intr-o-viata-anterioara-iohannis-dar-in-asta-e-sigur-roman-15114825

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...