Câți bani face în România gigantul Monsanto, specializat în organisme modificate genetic

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În cadrul summitului pe teme de mediu COP21, desfășurat la Paris, compania Monsanto a fost acuzată de „crime împotriva umanității și a mediului”, se arată într-un articol publicat de Theecologist.org.

La ora actuală, Monsanto este unul dintre giganții mondiali din domeniul biotehnologiei în agricultură, cu afaceri în 160 de țări. Compania este prezentă și în România din anii ‘90, cu o stație de procesare a semințelor (www.mosanto.com). Potrivit centrului InfoOMG.ro, Monsanto a introdus semințele modificate genetic (OMG) în România în 1998. După intrarea României în Uniunea Europeană, în țara noastră mai este permisă cultivarea unui singur tip de OMG, porumbul de tip MON810.


Folosirea biotehnologiei în crearea semințelor și mai ales introducerea unui erbicid pe bază de glifosat în agricultură constituie motive de îngrijorare pentru numeroase organizații, inclusiv World Health Organization (Sursa aici). De-a lungul timpului, acestea au atras atenția asupra posibilele efecte cancerigene ale glifosatului. Până în prezent însă, efectele organismelor modificate genetic asupra sănătății oamenilor n-au putut fi determinate în mod categoric, iar folosirea acestora este permisă în numeroase țări.

O altă acuzație e legată de efectele procesării acestor substanțe asupra mediului. „Monsanto promovează un model agroindustrial care contribuie la cel puțin o treime din emisiile grobale de gaze cu efect de seră”, se arată în documentul formulat de o alianță de organizații de mediu.


De aproape un an și jumătate, Monsanto România SRL este deținută de Monsanto Crop B.V., constituită în Olanda. În septembrie anul trecut, societatea-mamă, Monsanto Company, a transferat prin aport la capitalul social 99,99% din acțiuni către Monsanto Crop B.V.

Printre hotărârile recente ale noului acționar unic se numără înlocuirea, în mai 2015, a administratorului firmei, Daniele Angelo Ragogna, cetățean american, cu Laszlo Andras Danko, cetățean maghiar. Trei cetățeni români, Oana Cristina Dobre, Florentina Alina Stoica și Alexandra Eugenia Husar, acționează ca împuterniciți.

Monsanto România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 478,2 milioane de lei și a realizat un profit de 55,4 milioane de lei. În 2013, Monsanto a avut afaceri de 558,2 milioane de lei.

În portofoliul grupului se află și Monsanto Europe SA Anvers Sucursula Voluntari, înființată în 2012, care se ocupă de comerțul cu cereale și semințe.

http://termene.ro/blog/cati-bani-face-in-romania-gigantul-monsanto-specializat-in-organisme-modificate-genetic/

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Calendar cu datele in care se practica ritualuri satanice dezvaluit de Fritz Springmeier

Fritz Springmeier - ritualurile satanice -  calendar de abuzuri ( extras din cartea Fiti înțelepți ca șerpii pag.200) Mai multe...

Cum a fost construit Canalul Dunăre-Marea Neagră care este al cincilea, ca mărime, din lume, pe primul loc fiind cel din Panama.

Secretele Magistralei Albastre dezvăluite de inginerul care a proiectat măreţul proiect comunist Povestea Magistralei Albastre poartă semnătura inginerului Chiriac Avădanei....

Lui Iohannis i se rupe de România. Cere salariu de 5000 de euro și taxe mari pentru români

Lui Iohannis i se rupe de România. Cere salariu de 5000 de euro și taxe mari pentru români Lui Santa...

Imagini NASA confirmă dezastrul din pădurile româneşti: o suprafaţă uriaşă de molid a dispărut din Harghita în numai trei ani

Se taie in prostie iar Iohannis se face ca ploua, partidul lui in loc sa stopeze urgia, se aliaza cu...

Închide