Ce se intampla in CORPUL TAU atunci cand tii POST TOTAL? SECRETUL ascuns de SISTEM

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Postul este cel mai vechi si eficace tratament! Acolo unde postul nu vindeca, nimic nu vindeca. Postul curata, indeparteaza boala si aduce sanatatea in organsim.” – Petre Anca (discipol al lui Valeriu Popa), in cartea „Cancerul boala incurabila?” (ed. Dharana, Bucuresti 2001)

„Organismul poate rezista fara hrana timp de 105 zile, iar cei mai multi oameni s-au vindecat cu posturi mai scurte, de 40 de zile”, scrie acelasi Petre Anca, in cartea sa. Chiar daca inca controversata aceasta metoda, importanta medicala a postului total este cunoscuta din vechi timpuri: „Cu cat il hraniti mai bine pe bolnav, cu atat il daramati mai mult”, spunea si Hipocrate.


In lipsa apei si a hidratarii, corpul cedeaza foarte repede, dar in mod fascinant, acesta rezista fara hrana. In perioada de post total (perioada cand nu mancati nimic si beti doar apa), hidratarea este insa esentiala. Corpul trece prin mai multe procese metabolice care il ajuta sa conserve energie.

corp

• LA 6 ORE DUPA CE AI MANCAT…

Dupa ce mancam, organismul nostru continua sa proceseze alimentele, producand, alaturi de alte molecule importante, si glucoza. Glucoza este vitala pentru organismul nostru, reprezentand hrana fiecarei celule si fiind totodata principalul „combustibil”al creierului. Atunci cand glucoza este in exces, aceasta este depozitata sub forma de glicogen in organism, in special in ficat si muschi. Glicogenul reprezinta de fapt adevaratele noastre depozite energetice, ce pot fi accesate rapid.


• CE SE INTAMPLA LA 3 ZILE DE POST TOTAL?

Stocurile tale de glucoza iti ajung intre 24 si 48 de ore, chiar daca dupa sase ore, consumul energetic incepe deja sa scada. Incepi sa simti foamea in aceaste ore, iar corpul tau intra intr-o stare de ketoza (cetoza). Ketoza este o stare in care organismul foloseste depozitele de grasime pe care le are pentru a produce energie, din cauza ca nu primeste o cantitate suficienta de carbohidrati. Cu alte cuvinte, organismul incepe sa transforme grasimile din depozite in molecule cu rol energetic. Este o perioada cand „se arde” grasimea din organism. (Sursa: www.portal-spiritual.eu)

In mod tipic, daca postesti sau daca tii o dieta saraca in carbohidrati, corpul tau intra in aceasta stare. Uneori, aceasta dieta este folosita si in tratarea epilepsiei.

In a 3-a zi productia de cetone este suficienta pentru a produce aproape toata energia de care organismul are nevoie, iar proteinele din organism incep sa fie crutate. Pana in ziua a 4-a, creierul ajunge sa isi procure aproape toata energia de la cetone, iar proteinele din corp sunt salvate

Foto int. art.: Shutterstock.com; corp

LA 72 DE ORE DE POST TOTAL

Partea dificila pentru corp si minte (la nivel psihologic trebuie sa ne luptam cu senzatia de foame) survine in a 4-a zi de post total – este stadiul de autofagie. Odata ce grasimile au fost consumate, corpul incepe sa consume proteinele din muschi, acestia slabindu-se. La acest punct, nevoia creierului de glucoza scade la un sfert fata de normal. Dar acum, creierul incepe sa isi extraga energia din proteine – ficatul foloseste aminoacizii pentru a produce glucoza.[…]

Cea mai mare cantitate de proteine din corp este pierduta in primele 72 de ore. Apoi, corpul se adapteaza si conserva proteinele. Intr-o perioada de 30 de zile de post cu apa, o persoana pierde aproximativ 907 grame de masa musculara.

In perioada de post total, metabolismul se incetineste, astfel incat corpul reuseste sa foloseasca cat mai putina energie posibil.

Putem supravietui peste 70 de zile cu post total

Putem supravietui si 70 de zile fara hrana, aceasta depinzand de nivelul de hidratare si de rezervele de grasimi pe care le avem in corp. Postul total (perioada cand nu mancati nimic si beti doar apa) se recomanda in cazul bolilor grave si este folosit in medicina alternativa. Este bine sa consultati o personalitate in domeniu si sa urmati cu precizie toate indicatiile care va sunt date, fiindca in cazul abaterilor de la tratamentul cu post total, exista riscuri. Postul total trebuie insotit de hidratare, gandire pozitiva si miscare fizica.

„Durata postului total variaza in functie de structura energetica a individului si de tipul afectiunii si poate fi de 1, 3, 7, 14, 21, 28, 35, 49, 63, 77, 84, 91, 98, 105 zile”, sustine Petre Anca in cartea sa, „timp in care va purifica organismul si ceea ce este si mai important, va apropie de Dumnezeu. Cu alte cuvinte, postul total va purifica intreaga fiinta„.

http://www.garbo.ro/articol/Tratamente-naturiste/17478/reactii-in-corp-atunci-cand-tii-post-total/pagina-2.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...