Ce spune forma excrementelor despre sănătatea ta

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Poate că sună ca o glumă, dar chiar poți afla multe despre corpul tău din forma, culoarea și densitatea „scaunului” tău zilnic.

Hipocrate spunea că toate bolile încep din intestine. Așa că ar trebui să acordăm o mai mare atenție la ceea ce evacuăm în fiecare zi.
Sunt trei factori principali la care trebuie să fii atent: frecvență, formă și culoare.


 

FRECVENȚA

Este bine să ai cel puțin un scaun complet pe zi. Ar trebui să simți că intestinele tale s-au golit și că nu au rămas parțial pline. Unii oameni se duc la toaletă de 2-3 ori pe zi, iar cauza poate fi datorită metabolismului, a unei flore intestinale mai dezvoltate sau din cauza cantității de mâncare ingerate.
Unii zic că este bine dacă au scaun odată la două zile, dar doctorii îi contrazic. Prin defecare corpul nostru elimină toxine, acizi și alte substanțe nefolositoare organismului, și de aceea este bine să ai scaun zilnic. Dacă te duci la baie de mai mult de 3 ori pe zi, atunci intri în categoria de diaree, ceea ce nu este bine.


FORMA

Forma este foarte importantă chiar dacă nu se vorbește prea des despre ea. Trebuie să fim siguri că excrementele noastre sunt bine formate. Asta deoarece forma ne poate da asigurări în privința digestiei și a asimilației corecte a nutrienților din mâncare, dar și dacă se elimină corect toxinele.
Mai jos observați schema grafică Brisol pentru a face o comparație între realitate și cum ar trebui să arate scaunul.

Forma corectă și care arată că ai un sistem digestiv sănătos este tipul 4 din imaginea de mai sus. Trebuie să aibă o formă tubulară, care să nu se rupă când tragi apa, care se elimină ușor, iar mirosul care îl însoțește trebuie să fie în categoria fructelor foarte coapte.

Este mai bine să ai parte de un scaun de tipul 3 și nu de tipul 5 sau 6. Diareea este greu de controlat și, de obicei, ascunde probleme care nu sunt așa ușor de rezolvat. De asemenea, în acest caz, nutrienții benefici organismului nu se mai absorb eficient.
Dacă descoperi că scaunul tău este prea moale, poros/aerat, lichid sau prea frecvent îți recomand să vorbești cu doctorul despre asta și să îți faci testele corespunzătoare.
Între timp, pentru a-ți întări scaunul, poți consuma mai multe alimente din dieta BRAT: banane, orez, mere, ceai.
Poți consuma și o linguriță sau două din argilă de bentonită, dar nu exagerata deoarece poți avea parte de cealaltă extremă – constipație. Argila (alimentară) de bentonită ajută în absorbirea toxinelor și eliminarea lor, dar și în întărirea scaunului.
Dacă descoperi că scaunul tău este prea tare sau rar, trebuie să discuți cu doctorul despre asta și să îți faci mai multe teste, printre care și testele pentru tiroidă.
Poți adăuga un supliment de magneziu în dieta ta zilnică pentru o mișcare mai bună a intestinelor. De asemenea, uleiul de pește (cod) și grăsimile sănătoase (alune, semințe, nuci), perele (2 pe zi) sau supozitoarele cu glicerină (în cazuri urgente) pot ajuta la eliminarea corespunzătoare a dejecțiilor.

 

CULOAREA
Îți vine să crezi sau nu, dar culoarea scaunului este la fel de importantă. Ideală este o culoare maro mediu spre închis (de exemplu, ciocolata cu lapte are culoarea potrivită).
Dacă excrementele sunt negre, poate fi de la consumul de coloranți alimentari (de ex, biscuiții Oreo) sau poate fi un semn că ai o sângerare în partea superioară a tractului intestinal. Dacă ai parte de mai multe zile la rând de această culoare, îți recomandăm să vizitezi un medic.
Dacă scaunul tău are culoarea galbenă sau verde, atunci poate fi de la o proastă absorbție a grăsimilor, de la ficat sau de la vezica biliară. Cu toate acestea, nu uita să iei în calcul și coloranții din alimentele consumate sau chiar plantele pe care le-ai mâncat (spanac, leurdă, ștevie, etc).

La final, întrebarea de un milion de euro este dacă e bine sau nu ca scaunul să plutească. Unii spun că dacă plutește este mai bine și asta indică faptul că au fost consumate destule fibre în dieta noastră. Alții spun că plutirea indică o proastă absorbție a grăsimilor. Cu toate acestea, majoritatea a căzut de acord că scaunul care nu plutește este cel mai bun.

 

http://atlas-geografic.net/ce-spune-forma-excrementelor-despre-sanatatea-ta/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...