Cel mai apreciat poet contemporan din Spania este fiul unor imigranți români

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mihai „Miguel” Gane este cel mai citit, vândut și apreciat poet contemporan din Spania. Este fiul unor imigranți români din Lerești – Argeș, plecați la Madrid, în căutarea unei vieți mai bune, relatează Radio România Actualități.

Anul acesta va împlini, în 20 iulie, 29 de ani, însă ce a realizat până acum este de-a dreptul fabulos.


A fost solicitat de Guvernul Spaniei să reprezinte țara la Târgul de Carte de la Guadalajara, unul dintre cel mai importante din lume, este cunoscut în toate țările în care se vorbește limba spaniolă, însă este, din păcate, aproape necunoscut în România.

Cele trei volume ale sale au fost bestselleruri, scrie ziarulromanesc.es.

Tânărul poet a ajuns în Spania când avea 9 ani, lăsând în urmă viaţa din comuna argeşeană Lereşti. A început să cocheteze cu poezia din adolescenţă, după ce a fost nevoit să-şi ia un tutore pentru meditaţii: „Părinţii mei mi-au luat un profesor particular care mă sprijinea cu pregătirea pentru liceu, dar cu timpul a devenit pentru mine un soi de bunic. Scria poezii şi, din când în când, le citeam şi le analizam cu el. Aşa am învăţat şi limba spaniolă“.

Mihai Gane este dublu licenţiat în Drept şi în Administrarea Afacerilor şi are două masterate, unul de Proprietate Intelectuală şi unul în Avocatură. Acum mai bine de trei ani a luat examenul la barou, având posibilitatea de a profesa ca avocat. Până acum, însă, şi-a păstrat privilegiul de a fi scriitor, scrie ziarulromanesc.es.

Mihai Gane a publicat trei volume de poezii, toate în limba spaniolă – „Con tal de verte volar“, „Ahora que ya bailas“ şi „La piel en los labios“ – şi a avut un succes fulminant. A vândut peste 100.000 de exemplare, ceea ce reprezintă tiraje impresionante pentru cărţi de poezie. Toate cele trei cărţi au fost publicate la cea mai mare casă editorială de pe glob, Penguin Random House.

Cel mai apreciat poet contemporan din Spania este fiul unor imigranți români

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Iubeste-ti dusmanul !

Cei ce nu practica aceste cuvinte nu sunt buni crestini. Cei care folosesc numele crestinismului nerespectand aceste rugaminti sunt crestini...

De ce vei ramane toata viata un taximetrist cu facultate.

Intr-o zi ma suna HR-ul si ma anunta ca o sa am o echipa de studenti la un internship in...

LOTO – De ce este LOTO o ŢEAPĂ NAŢIONALĂ?

A fost suficient ca directoarea agenţiei naţionale să pronunţe numele “Editec” (compania care produce suflanta, bilele şi softul aferent) ca...

Mihai Plesa, 16 ani, olimpic: Pot dovedi absolut pe orice cale că Dumnezeu există

Este olimpic naţional şi la greaca veche, iar printre pasiunile lui se numără şi istoria şi şahul. Drumul spre biserică...

Închide