Cel mai mare Templu Ateist va fi construit la București. Vezi specificațiile și cine va finanța

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Conform unui comunicat de presă al A.T.E.I. (Asociația Tinerilor Europeni Intelectuali) Guvernul României și-a dat principial acordul pentru deschiderea negocierilor pentru construirea celui mai mare Templu Ateist din Europa.

„Am avea nevoie de aproximativ 2 hectare de teren intravilan pus la dispoziție de Guvern. Apoi, vom face o campanie de crowdfunding la care sperăm că PMB și Ministerul Culturii vor contribui serios. Vrem să facem un templu mare pentru toți ateii din România, care sunt din ce în ce mai mulți la număr.” a declarat Dan Fedoreanu, președintele A.T.E.I.


Templul va fi de rit vechi (Sagan) dar va aduce un omagiu și figurilor ateiste contemporane, precum Hitchens sau Dawkins.

„Demersul nostru este total firesc.” explică Dan Fedoreanu. „În București se construiește o Mega-Catedrală Ortodoxă. S-a agreat construirea unui mare templu masonic și s-a semnat acordul pentru construirea mega-moscheii. Nu vrem să fim discriminați.”


Susținătorii proiectului spun că sunt încântați, deși vor lansa consultări cu toți ateii de pe Internet, esențială fiind atragerea în proiect a Marelui Fedorist al Federației Grupărilor Agnostice și Ateiste de pe Facebook, poziție momentan ocupată de Lucian Mîndruță. Va conta însă și opinia renumiților lideri ateiști Lazăr Lung și Freia Vajnir.

Din specificațiile Templului Ateist reținem:

– sală de proiecție filme Carl Sagan;

– sală de degustare beri și conversații spumoase despre libertatea conștiinței;

– depozit de pepeni pentru perioada de vară;

– magazine de pălării, inclusiv ale unor designeri români;

– un beci spațios pentru lecturi individuale și navigare pe Internet.

Simulare făcută de un artist grafic înfățișează Templul la capacitate maximă.
Simulare făcută de un artist grafic înfățișează Templul la capacitate maximă.

La ultimul recensământ aproximativ 2% din români s-au declarat fără religie, însă se estimează că mulți nu au răspuns corect de frică să nu îi certe părinții, astfel încât numărul celor fără religie ar putea fi mult mai mare.

http://cotidianzilnic.ro/2015/07/cel-mai-mare-templu-ateist-va-fi-construit-la-bucuresti-vezi-specificatiile-si-cine-va-finanta/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...