Cifre şocante. Străinii deţin 70% din terenul agricol din România. Arabii sunt pe locul 3!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Peste un milioane de hectare de tern arabil se află în proprietatea străinilor, din care 23,4% aparţine italienilor, 15,5% – nemţilor, 10% – arabilor, 8,2% – ungurilor, 6,2 % – spaniolilor, 6,1% – austriecilor şi 4,5% – danezilor, potrivit companiei AgroIntelligence SISA, care oferă consultanţă în sectorul agroalimentar, şi care a ajuns la aceste rezultate analizând raportoarele notariale.

Situaţia actuală a pieţei funciare a determinat fermierii şi reprezentanţii acestora să solicite modificarea legii privind vânzarea terenurilor agricole, astfel încât investitorii străini sa nu mai poată să cumpere suprafeţe mari de teren, ci să fie încurajaţi să lucreze terenuri luate în arendă.


Porivit zf.ro, românii sunt dezavantajaţi faţă de străini în ceea ce priveşte accesul la fiinţarea pentru achiziţionarea de terenuri agricole pentru că investitorii străini beneficiază de dobânzi mai mici din parte băncilor sau de dobânzi subvenţionate de stat, în timp ce în România dobânzile sunt prohibitive.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cifre-socante-strainii-detin-70prc-din-terenul-agricol-din-romania-arabii-sunt-pe-locul-3_1948919.html#ixzz4BvWYPKch
Follow us: @realitatea on Twitter


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...