Ciprian Porumbescu, ucis tot de acțiunile Imperiului Austro-Ungar, precum Eminescu!!! Sa nu uitam aceste lucruri!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pe 6 iunie 1883 murea marele Ciprian Porumbescu, ucis tot de acțiunile Imperiului Austro-Ungar, precum Eminescu!!!


ActiveNews.ro: Născut pe 14 octombrie 1853 la Șipotele Sucevei, Ciprian Porumbescu a fost fiul preotului ortodox Iraclie Porumbescu. Între 1873 și 1877 a studiat teologia ortodoxă la Cernăuți, unde a și condus societatea studențească Arboroasa.


După terminarea facultății, tânărul teolog a fost întemnițat aproape trei luni pentru activitatea din cadrul societății „Arboroasa”, militantă pentru libertatea Bucovinei de sub dominație habsburgică.Detenția i-a șubrezit trupul firav. Frigul și mâncarea proastă din închisoare au făcut ca Ciprian Porumbescu să se îmbolnăvească de tuberculoză.

Ciprian Porumbescu a scris în timpul detenției cele mai bune piese. Pe 25 noiembrie 1882 a plecat în Italia, în stațiunea Nervi, pentru tratament. Nu rezistă departe de casă și se întoarce la Stupca, unde moare pe 6 iunie, la doar 29 de ani, în bratele Mărioarei, sora sa.


Citește  mai mult: ActiveNews.ro

 

Și iată cum, la fel ca și prietenul său Eminescu (eliminat din viața publică și otrăvit până la moarte deoarece a militat pentru eliberarea Transilvaniei de sub stăpânirea austro-ungară), un alt geniu al românilor moare prematur, ca urmare a acțiunilor ticăloase ale Imperiului Austro-Ungar. Culmea ironiei, murea în chiar anul în care Eminescu era arestat și scos din viața publică, sub presiunea acelorași forțe.

Dar, oare, românii au învățat ceva din aceste fapte ale istoriei? Cel puțin autoritățile, este evident că nu! Austriecii dețin pe mai nimic petrolul României, iar în Alba Iulia, o administrație penibilă finanțează o gardă austriacă de paradă care dă zilnic onorul trecătorilor, din rațiuni turistice, în memoria… Imperiului Habsburgic!!!

Și mai întreb o dată: Există vreun popor cu o memorie mai scurtă, mai stupid decât noi, românii?

http://www.cunoastelumea.ro/pe-6-iunie-1883-murea-marele-ciprian-porumbescu-ucis-tot-de-actiunile-imperiului-austro-ungar-precum-eminescu/

Daniel Roxin

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...