CLUBUL ROTARY : Mafie, Politică, Afaceri necurate, Masonerie, Proiecte Anti-Romania

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Rotary a fost fondat în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. La prima întâlnire au participat doar patru persoane: Harris, inginerul minier Gustave Loehr (despre care se ştie cu certitudine că era şi el francmason), negustorul de cărbuni Silvester Schiele şi croitorul Hiram Shorey. Loehr şi Shorey s-au retras la scurtă vreme de la aceste întâlniri, astfel că Rotary, la acea vreme nici măcar nu se putea numi club, fiind alcătuit din doar două persoane.

Acest început dezastruos contrastează izbitor cu rapida răspândire pe care Rotary o cunoaşte de la un moment dat încolo şi care se datorează, fără îndoială, intervenţiei din umbră a francmasoneriei. Cum altfel ar fi fost posibil ca, în scurt timp, ceea ce începuse ca o întâlnire între doi anonimi să aibă deja anvergură naţională? În 1910 Asociaţia Naţională a Cluburilor Rotary îşi deschide prima filială în afara graniţelor SUA, în Canada, iar în următorul an ajunge şi în Europa, la Dublin. Cucerirea lumii continuă, astfel că în 1922 este prezent pe şase continente, are 20.000 de membrii şi îşi schimbă numele în Rotary International. În prezent numără la nivel mondial 1,2 milioane de membri, printre ei găsindu-se numai persoane influente cum ar fi preşedinţi sau directori de mari companii şi politicieni.


 

Legendele Rotary spun că numele grupării vine de la obiceiul membrilor de a-şi ţine întâlnirile săptămânale prin rotaţie, acasă sau la biroul unuia dintre ei. Cu timpul, întâlnirile au început să se ţină în hoteluri. Acest lucru face ca astăzi, în holurile celor mai mari lanţuri hoteliere din lume, cum ar fi Marriott, Hilton sau Crowne Plaza să fie plasate, chiar la recepţie, anunţuri privind ziua şi ora când se ţine întâlnirea Rotary. De altfel, proprietarii şi managerii acestor hoteluri fac parte din club, iar impunerea pe piaţă a respectivelor hoteluri se datorează în mare parte afilierii acestora la Rotary.

 

Cercul închis al „Elitei” masonice


 

Rotarienii au ritualuri şi reguli interne asemănătoare cu masoneria. Sunt o organizaţie la fel de închisă şi de secretoasă ca şi aceasta. La intrare se face o selecţie atentă: sunt invitaţi să facă parte din club fie cei care ajung să fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni şi sunt apoi propulsaţi în poziţii cheie în lumea afacerilor şi politicii. Ca şi în masonerie, este nevoie deci de o invitaţie din partea cuiva din interior. În Rotary lucrurile sunt încă şi mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanţi interni, numiţi „naşi”.

 

Pe lângă aceste similitudini există şi alte aspecte care demonstrează că Rotary şi masoneria sunt doar două faţete ale aceleaşi puteri globale. Până în 1933 cluburile Rotary nu acceptau în rândurile lor decât masoni. Ulterior s-a renunţat la aceasta regulă, însă şi astăzi mulţi din membrii Rotary semnează condica şi în lojile masonice.

 

O organizaţie satanică cu aceleaşi concepte ca şi masoneria

 

În aceste condiţii, afirmaţia făcută în revista de afaceri, Bussiness Magazin de Dragoş Niţulescu, care conducea Rotary România în 2006 este doar o poveste bună de adormit copiii: „Nu avem nicio legătură cu masoneria. Dovada cea mai bună este că printre membrii noştri se află şi reprezentanţi ai clerului. Or, se ştie că preoţii şi masonii nu stau în acelaşi loc.“

 

Acele vremuri sunt de mult apuse. Este adevărat că în 1928 mai mulţi episcopi spanioli au declarat că Rotary „nu este altceva decât o organizaţie satanică cu acelaşi fond şi concepte ca şi masoneria. Conform documentelor pe care le deţinem, Rotary este o organizaţie suspectă şi trebuie să fie considerată la fel de groaznică şi de perversă ca şi masoneria.” Dar la fel de adevărat este şi faptul că, de atunci, tot mai multe feţe bisericeşti au ajuns să deţină funcţii importante în Biserică tocmai datorită apartenenţei lor la masonerie. Am asistat chiar în România la alegerea unui patriarh mason cu sprijinul unor masoni notorii, care făceau parte din Colegiul bisericesc (Sorin Frunză Verde şi Constantin Bălăceanu Stolnici sunt doar două exemple în acest sens).

 

Un istoric rotarian confirmă strânsele legături ale clubului Rotary cu masoneria

 

Legăturile strânse dintre masonerie şi Rotary sunt şi mai  evidente dacă analizăm situaţia din Marea Lojă a Angliei (United Grand Lodge of England – UGLE), numită de masoni şi loja mamă a lumii, întrucât este organizaţia reprezentativă la nivel mondial. La nivelul UGLE există mai multe loji Rotary.

 

Poate cea mai cunoscută şi mai veche a fost constituită în 1920. Aceasta are ca simbol cercul Rotary care înconjoară un compas şi litera G, simbolul francmasoneriei. Într-o scrisoare, unul din fondatori, Charles Dewey precizează că toţi cei înscrişi în Rotarian Lodge no. 4195 făceau parte din London Rotary Club care, la acea vreme, avea 300 de membri. Astăzi loja îşi ţine întâlnirile chiar în Freemasons Hall din Londra, sediul Marii Loji a Angliei (UGLE). În cadrul acesteia mai există încă şapte loje Rotary. Două dintre ele au fost constituite la începutul secolului XX: Nottingham Rotary Lodge No.3941 şi North Notts Rotary Lodge No. 8998. Lor li se adaugă altele cinci, apărute în ultimii douăzeci de ani: Rotary Lodge of Suffolk No. 9306, East Lancashire Rotary Lodge No. 9359, Rotary Lodge of Norfolk No. 9367, Rotarian Lodge of Hong Kong No. 9378 şi Rotary Lodge of Hampshire No. 9389.

 

Istoricul Wolfgang Ziegler, care este totodată şi membru Rotary, demonstrează că există strânse legături între Rotary şi francmasonerie. „Legăturile dintre Rotary şi masonerie sunt vechi şi nu trebuie privite cu suspiciune, susţine el. În unele ţări est europene noile cluburi Rotary sunt chiar domeniul exclusiv al francmasonilor. În orice caz, existenţa medaliilor pe care apare roata Rotary alături de simboluri masonice arată că legăturile sunt încă puternice şi astăzi”.

 

Programul Rotary Polio Plus, o ameninţare la adresa generaţiilor viitoare

După ce mii de copii au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, România a ajuns să fie ţara cu cel mai mare număr de copii bolnavi de SIDA. În 1997, jumătate din copiii bolnavi de SIDA din întreaga lume erau din România. Acesta este doar unul dintre efectele acţiunilor „umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurător.

 

În 1985, Rotary anunţa întregii lumi că va eradica virusul poliomielitei până în anul 2000. După ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaraţii, peste o jumătate de miliard de dolari şi a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continuă să existe. În urma specialiştilor Rotary au rămas zeci de mii de morţi sau de infirmi care s-au îmbolnăvit de poliomielită, leucemie sau cancer după ce li s-a administrat vaccinul.

 

Numărul impresionant de victime i-a obligat pe cei de la „Alianţa pentru vaccinuri” să admită existenţa unor riscuri ale vaccinului antipolio. Cu toate acestea,  oficialităţile nu fac nimic pentru a stopa această campanie ucigaşă. De ce? Pentru că membrii Rotary, care în viaţa „profană” ocupă poziţii importante în instituţiile medicale naţionale sau internaţionale şi chiar în guvernele unor ţări în care se organizează astfel de campanii, nu vor lua niciodată o decizie neconformă cu politica clubului. Aşa că genocidul continuă. Într-un discurs ţinut la Convenţia Internaţională a Rotary din 2006 de la Copenhaga, Bruce Cohick susţine că trebuie înteţite eforturile de vaccinare în Nigeria, Afghanistan, Pakistan şi India şi promite în numele Rotary că virusul va fi eliminat fără îndoială cel mai târziu până în 2008. O nouă gogoaşă.

Vaccinul antipolio, o armă importantă în demersul masoneriei de a reduce populaţia globului

Vaccinul polio a fost descoperit în 1953 de dr. Albert Sabin şi de atunci poartă acest nume. În 1960 s-a descoperit că este făcut din celule prelevate din rinichii de maimuţă care conţin virusul SV40. Experimentele de laborator realizate de mai mulţi cercetători, printre care Bernice Eddy au arătat că acest virus este strâns legat de apariţia leucemiei şi a cancerului. Mai mult chiar, SV40 odată pătruns în organism se transmite pe cale genetică de la părinţi la copii. Până în 1996, zeci de cercetări au demonstrat legătura dintre prezenţa virusului SV40 şi cancerul osos şi cerebral, boli a căror incidenţă a crescut în mod inexplicabil (dacă nu luăm în considerare campaniile de vaccinare de genul Polio Plus) cu 30% în ultimii 20 de ani.

 

În loc să fie stopat progamul Polio Plus care răspândea acest virus, au fost stopaţi, discreditaţi, marginalizaţi şi persecutaţi exact cei care i-au demonstrat periculozitatea. Întrebat de ce s-a procedat aşa, dr. Sabin a dat un răspuns demn de doctorul nazist Mengele: „Nu cred că este cazul să panicăm publicul.  Până la urmă, ce mare lucru, copiii voştri sunt injectaţi cu un virus al cancerului, atâta tot!”

 

Dr. Raymond Obomsawin, analist la Agenţia canadiană pentru dezvoltare internaţională (CIDA) a realizat un studiu asupra proiectelor de imunizare întreprinse de Unicef împreună cu Rotary în Thailanda, la începutul anilor ’90. Raportul său arată că aşa cum pojarul nu a dispărut din Europa în anii ’40-’50 datorită vaccinurilor, nici poliomielita nu va dispare în urma acestor campanii de imunizare. Tot el arată că poliomielita este departe de a fi cea mai frecventă şi mai gravă problemă de sănătate cu care se pot confrunta copiii. Poziţia oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este că riscul cel mai mare de a se îmbolnăvi de poliomielită îl întâmpină copiii malnutriţi şi de aceea ei trebuie imunizaţi în primul rând. Ori toate cercetările au demonstrat că vaccinul nu trebuie administrat în caz de malnutriţie, pentru că pune în pericol viaţa copilului. Dr. Archie Kalokerinos arată: „nu poţi să imunizezi copiii bolnavi sau malnutriţi şi să zici că ai rezolvat problema. Vei omorî mai mulţi decât ar fi murit în mod natural din cauza virusului”.

Însă pentru rotarieni vaccinurile sunt mai „profitabile”, din punct de vedere al costurilor, decât hrănirea şi crearea de condiţii de viaţă prielnice pentru aceşti copii. În fond, companiile pe care le conduc majoritatea dintre ei sunt chiar cele care contribuie la sărăcirea ţărilor în care trăiesc aceşti copii.

 

Ce urmeaza?! Manastirea Cetatuia din Iasi a fost renovata de Clubul Rotary

 

Cei care sunteti din Iasi sau care ati mers in pelerinaj la manastirea Cetatuia, situata pe una din colinele ce inconjoara orasul, ati putut vedea la intrare, pe zidul din partea dreapta a portii, o placa ce atesta faptul ca manastirea a fost renovata cu fonduri de la Clubul masonic Rotary. Daca Mitropolia Moldovei si Bucovinei este straina de acest lucru, rugam sa ia act de aceasta spurcare a manastirii lui Hristos si sa indeparteze acea inscriptie. Ba mai mult sa inapoieze banii murdari ai masonilor, facand public faptul ca Biserica lui Hristos nu are nevoie de banii jertfiti satanei de catre fortele oculte. Este foarte necesara aceasta delimitare pentru a ne situa pe o pozitie ortodoxa, iar nu antihristica. (intrucat informatia ne-a parvenit prin telefon, rugam pe cineva din zona sa ne trimita si o fotografie).

 

Decanul facultatii de teologie de la Cluj, membru al Clubului Rotary

 

prof ioan chirila rotary masonerie 150x150 Clubul Rotary   o ramura a masoneriei   si a facut cuib in Biserica Ortodoxa din Romania!

Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila (foto), decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca si presedinte al Senatului Universitatii „Babes-Bolyai” a intrat in masonerie, mai precis in Clubul Rotary Cluj-Napoca Cetatuie, fiind ales membru de onoare.

 

Consideram ca statutul de membru intr-un club masonic este diametral opus cu functia de decan al unei facultati ortodoxe, stiind faptul ca masoneria a fost anatematizata de Sinodul BOR in anul 1937, hotarare valabila pana la sfarsitul veacurilor.

 

Acest profesor nu mai poate fi garantul propovaduirii Evangheliei lui Hristos in cadrul Facultatii de Teologie din Cluj, cat timp face parte dintr-o organizatie ale carei principii sunt anti-Biserica, anti-Ortodoxie, dar sunt pro-ecumenism, pro-globalizare.

 

Facem un apel catre Mitropolia Clujului sa rezolve aceasta situatie din cadrul Facultatii de Teologie din Cluj, facand publica decizia luata. Clujeni ortodocsi, va rugam, sa reamintiti ierarhului locului aceasta problema, in caz ca se trece cu vederea.

 

Pe langa faptul ca acest club bantuie prin unele manastiri, este stiut ca detine controlul unor orase intregi din Romania si puteti verifica acest lucru observand la intrarea in anumite orase sigla Rotary – roata dintata.

 

Sursa: Apologeticum

Masoneria argeseana, intre mit si realitate – BitPress.ro ! Se spune despre ei ca au condus lumea dintotdeauna, animati de un singur ideal: Puterea Absoluta. Se mai spune ca au determintat, de-a lungul timpurilor, marile evenimente care au schimbat istoria omenirii, revolutii culturale, financiare, industriale si politice. In jurul lor s-au construit nenumarate mituri care mai de care mai pline de mister, ceea ce ii face sa fie priviti cu o anumita teama, chiar daca, in planul aparentelor, proclama teluri nobile precum progres, fraternitate si egalitate intre oameni. Desi nu fac tapaj de statutul lor, pot fi intalniti oriunde in societate, dar mai ales acolo unde se afla parghiile de comanda si decizie. Daca vrei sa intri in randurile lor, nu trebuie sa ii cauti. Daca prezinti vreun interes te gasesc ei, iar odata intrat… nu vei mai putea iesi. Regula de baza care asigura eficienta organizatiei lor este aceea ca ii cunosti doar pe cei inferiori tie in grad, niciodata pe superiorul de la care primesti ordine. Sunt organizati in Ordine, Loji locale, regionale si nationale si se numesc MASONI.

Clubul Rotary, poarta de intrare in masonerie
In Arges, masoneria este prezenta la vedere in special printr-unul din cele mai importante bastioane ale sale si anume
Clubul Rotary, organizatie care isi are originile in Anglia. Clubul Rotary a fost infiintat la Pitesti in anul 1998, de catre Eduard Dragusin, fost jurnalist la Ziua si fost director al Radio Contact Pitesti si al ziarului Observator argesean, cotidian detinut de un alt rotarian, Marcel Proca, consilier judetean PSD si potent om de afaceri. Dragusin a fost, de altfel, si primul presedinte (1998- 1999) al Rotary Club Pitesti, el fiind succedat pana in prezent de Cristian Simionas, director de banca (1999-2000), Constantin Arsene, fost director BCR Arges (2000 -2001), Dan Ionescu, AOA (2001-2002), Adrian Ghita, patron Mobiland (2002-2003), Daniel Trandafir (2003-2004), Eugen Dobrescu, fost director OPC Arges (2004-2005), Sorin Grigorescu, om de afaceri (2005-2006), Cristian Vasile, director Jurnal de Arges (2006-2007) si Daniel Radu, judecator (2007-2008). In prezent, presedinte in functie este Cristian Drumea.

Masonii din Arges
Referitor la rotarieni si la clubul lor, Dan Amedeo Lazarescu, fost Mare Maestru in Marea Loja Nationala a Romaniei, spunea ca probabilitatea ca un membru al Clubului Rotary sa nu fie mason este minima, daca nu chiar egala cu zero, dupa cum nu este obligatoriu ca un rotarian sa detina grade semnificative ca importanta in Loja. Surse demne de incredere spun ca masonul argesean aflat pe cea mai inalta treapta este Gheorghe Manole, fost director al Arpechim Pitesti. Alaturi de el, dar pe trepte inferioare, sunt rostite nume precum Marian Dragusin, patron DGM- New Planet, singurul mason care a indraznit sa-si afiseze Echerul si Compasul pe frontispiciul firmei; Florian Goran, fost director al Finantelor Publice; Alin Rainea, om de afaceri, apropiat al PRM; Liviu Banica, patron Pan Trading; Nicolae Radneantu, fost consilier local, patron Ritz Guard; George Rotaru, patron Rotarexim; Marin Ciungu, fost director al Directiei Apelor Arges-Vedea; Catalin Radulescu, om de afaceri.

Masoni cu… grade grele

Aceleasi surse ii dau ca sigur drept purtatori de grade grele (masonice, bineinteles) pe Constantin Stroe – vicepresedinte CA Dacia, George Caval – director BRD-GSG Arges si Constantin Nicolescu – presedintele CJ Arges. Despre acestia se spune ca au devenit masoni pe filiera occidentala, franceza mai precis. Tot pe filiera franceza pare a fi fost initiat si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, un francofon declarat. In fine, o alta personalitate a vietii publice locale despre care se spune foarte des ca face parte din Masonerie este Gelu Mujea, directorul SC Apa Canal 2000 SA Pitesti. Suntem convinsi ca Argesul este o zona care se poate lauda cu mult mai multi masoni dar care, asa cum le sta bine, se afla bine ascunsi in spatele sortuletului de zidar. Numele prezentate mai sus sunt doar ale acelor personalitati care, intr-un mod sau altul, au lasat sa se inteleaga ca au acest statut.

Cele mai cunoscute organizatii masonice

Pe teritoriul Romaniei functioneaza mai multe ordine si loji masonice, fiecare dupa dupa acelasi tipic ca in orice alt colt al lumii. Cele mai importante dintre acestea sunt Loja Albastra, Ritul Scotian Antic si Acceptat, Ordinul Batranului Alb din Munte, Ordinul Roza Cruce, Fratia Solomonara si Marea Loja Nationala din Romania care este formata din 18 Respectabile Loji de Rit Oriental, dupa cum urmeaza: Zamolxis (Zalau), Edmond Nicolau (Bucuresti), Concordia (Arad), Brukenthal (Sibiu), Steaua Romaniei (Bucuresti), Ritualistica si Cercetari Masonice (Bucuresti), Anghel Saligny (Constanta), Stepan Ludwig Roth (Medias), Horea (Alba Iulia), Phoenix (Timisoara), Schassburg (Sighisoara), Cavalerii lui Orfeu (Brasov), Steaua Dunarii (Galati), Pythagora (Braila), Heliopolis (Bucuresti), Cavalerii Dobrogei (Tulcea), Steaua Moldovei (Vaslui) si Alexandru Papiu Ilarian (Targu Mures).

Cum se face initierea
Ritualul inietierii masonice este astfel conceput incat sa-l uimieasca si sa-l marcheze definitiv pe proaspatul recrut. Initiatul este legat la ochi, i se iau banii si obiectele din metal, este imbracat ca un eretic condamnat si este anuntat ca ultima treapta a initierii este invierea dupa moarte. Simbolismul mortii si invierii initiatului este actul prin care se ajunge la treapta de Maestru.

Marile Lumini ale Masoneriei sunt Biblia, Echerul si Compasul. Echerul si Compasul sunt simboluri de notorietate atat de cunoscute incat folosirea lor heraldica in foarte multe  tari este limitata prin lege la domeniul strict al masoneriei.

Rotary Club ( MASONI ) – Principiul rotii dintate in afaceri !

Pe vremea cand era seful Orange Romania, Bernard Moscheni a fost invitat sa tina un discurs in fata membrilor unui club Rotary din Bucuresti. „Moscheni a facut o prezentare comerciala a serviciilor oferite de compania sa de telefonie mobila“, isi aminteste un participant. Printre rotarienii prezenti la intalnire se afla si Vincent Briot, director financiar la grupul de media Romanian Publi-shing Group, actualmente Edipresse. A doua zi, Briot a luat decizia ca grupul de presa sa renunte la vechiul furnizor de telefonie in favoarea Orange – orice om de afaceri ar fi fericit ca fiecare discurs al sau sa aiba astfel de rezultate atunci cand participa la un forum sau seminar pe teme de afaceri. Aceasta este si dorinta intima a membrilor unui asa-zis „club de serviciu“, precum Rotary sau Lions.

 

Despre „cluburile de serviciu“ circula multe legende. Cea mai raspandita spune ca Rotary este antecamera masoneriei. Si logica este simpla. Cluburile reunesc oameni de afaceri si factori de decizie din toate domeniile de activitate care se intalnesc periodic, schimba impresii, se pun de acord cu privire la mersul economiei si al politicii. Una peste alta, e adevarat ca rotarienii au ritualuri si reguli interne care amintesc de masonerie. In primul rand, pentru a intra in club, ai nevoie de recomandarea a doi nasi. Pana la urma, cat adevar se afla insa in aceste lucruri? „Nu avem nici o legatura cu masoneria. Dovada cea mai buna este ca printre membrii nostri se afla si reprezentanti ai clerului. Or, se stie ca preotii si masonii nu stau in acelasi loc“, explica Dragos Nitulescu, actualul guvernator al Districtului 2241 al Rotary International, care reuneste Romania si Republica Moldova. Spre deosebire de masoni, care sunt o societate discreta, rotarienii sunt transparenti. Saptamana trecuta, la intalnirea de la Hotel Continental din Bucuresti, care are loc in fiecare luni seara, discutiile s-au desfasurat intre doua batai de clopot. Pe ordinea de zi a fost finantarea unui proiect cultural: editarea sonatelor lui George Enescu. Dezbaterea a fost foarte scurta, dupa care s-a servit cina si, la un pahar de vin, colegii de club au inceput o sueta pe teme de afaceri. S-au facut schimburi de contacte si a ramas ca in zilele urmatoare sa se mai dea telefoane in dreapta si in stanga.

 

Daca nu sunt masoni, atunci ce interese au cei 1,2 milioane de rotarieni din toata lumea, din care peste 2.000 se afla in Romania si Republica Moldova? Principiul declarat al celor de la Rotary este „a servi mai presus de sine insusi“. De la un principiu asemanator pleaca si sloganul Lions, care reuneste 1,4 milioane de membri pe plan mondial, dintre care peste 1.000 de romani. Pe scurt, obiectivul cluburilor de serviciu este strangerea de fonduri pentru rezolvarea unor probleme comunitare. „Rotary suplimenteaza incapacitatea statului de a rezolva probleme sociale“, declara oficial guvernatorul Rotary. Banii colectati din donatii proprii si sume atrase sunt folositi pentru donatii catre spitale, scoli, mediul rural sau pentru burse. „Vrem sa restituim societatii ce am primit“, adauga Gabriel Iosif, director general Osram Romania si membru Rotary.

 

Dan Seceleanu, presedintele fundatiei Rotary, spune ca pe timpul mandatului sau, care a inceput acum doi ani, fondurile totale externe atrase totalizeaza 2,8 milioane de dolari. Pe de alta parte, sumele stranse de Rotary din 1992 cand a fost reinfiintat primul club – dupa o jumatate de secol de interdictie – ajung la sase milioane de dolari, estimeaza Seceleanu, om de afaceri din Brasov. Spre deosebire de presedintii de cluburi si de guvernatorul districtual, al caror mandat dureaza un an, presedintele fundatiei este ales pentru trei ani. Rotary a fost interzis in Romania atat pe perioada dictaturii regale a lui Carol al II-lea  cat si in perioada comunista.

 

In 1991, Adrian Nastase, pe atunci ministru de externe, a primit o solicitare din partea rotarienilor francezi pentru reinfiintarea organizatiei in Romania. „In 1992, a reinviat primul club Rotary in Romania, iar Nastase a devenit membru de onoare“, povesteste Valentin Negoita, responsabil cu comunicarea in Rotary. Negoita este si presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor.

 

Totusi, un club de serviciu este mai mult decat o organizatie caritabila. Sa nu uitam ca membrii cluburilor sunt businessmani si factori de decizie. Ce ii determina pe niste oameni al caror timp este dramuit sa sacrifice doua ore pe saptamana pentru o intalnire cu „fratii“ de club?  Apartenenta la un asemenea cerc de persoane influente are avantaje concrete, chiar daca nu imediate, in primul rand pentru ca intre membrii Rotary sau Lions se cultiva relatii de afaceri bazate pe incredere.

 

„Cine poarta insigna Rotary are un cec in alb in fata oamenilor de afaceri care fac parte, la randul lor, din club“, afirma Dragos Nitulescu, guvernatorul Districtului 2241. Nitulescu detine in Baia Mare o companie de instalatii. „Daca faci afaceri cu un coleg din Rotary, nu vei avea surprize neplacute“, adauga Nitulescu.

 

Un alt mare beneficiu de care se bucura membrul unei asemenea organizatii este expunerea pe care o are catre oameni de afaceri sau decidenti din diverse domenii. Tocmai pentru a asigura o cat mai larga diversitate, regulile Rotary spun ca „numarul membrilor care au aceeasi profesie sau fac afaceri in aceeasi industrie nu poate sa depaseasca 10% din total“, afirma Valentin Negoita. Altfel spus, intr-un club cu treizeci de membri, nu pot fi mai mult de trei avocati sau directori/proprietari de companii din telecom.

 

Principiul diversitatii explica si numarul mare de cluburi. De exemplu, cei 2.000 de rotarieni din Romania si Moldova sunt organizati in aproximativ 60 de cluburi – cate unul in fiecare oras si doua-trei in comunitatile mai dezvoltate. In Bucuresti sunt patru cluburi Rotary, reunite in jurul hotelurilor Marriott, Continental, Hilton si Crowne Plaza. In urma cu exact o suta de ani, parintele Rotary, avocatul american Paul Haris, a facut prima intalnire la el acasa impreuna cu trei oameni de afaceri din anturajul sau. Conform principiului rotarian, urmatoarele intruniri s-au facut in casele celorlalti membri. „Cu timpul, a aparut ideea ca reuniunile sa se faca intr-un loc neutru, cum ar fi restaurantul unui hotel“, povesteste Dumitru Paslaru, fost presedinte de club Rotary si patronul mai multor companii cu activitate in transportul produselor petroliere sau depozitarea in zona libera Giurgiu. „In definitiv, dupa o zi de lucru, este relaxant sa iei masa cu prietenii si sa stai de vorba. Membrii Rotary sunt prieteni.“

 

Roata dintata, simbolul Rotary, este in acelasi timp o legitimatie care deschide usi importante in strainatate. „Peste tot in lume unde am vazut ca are loc o intrunire Rotary am intrat fara probleme si mi-am facut contacte“, spune Ernst Depner, om de afaceri de origine romana care s-a stabilit in Germania. Adevarul e ca atunci cand faci o calatorie de afaceri peste hotare, e o binefacere sa ai ai acces direct la oameni-cheie din administratie sau la businessmani din diverse sectoare.

 

Viceversa, si strainii care vin in Romania se descurca mai usor daca sunt membrii unui club de serviciu si isi contacteaza confratii locali. Uneori iese si de o afacere. „Dupa vizita unei rotariene americane, am aflat ca sotul acesteia avea o companie care producea software. Am avut o colaborare cu el timp de un an si jumatate“, isi aminteste Romeo Macraia, directorul companiei clujene de soft Regonos, care este, in acelasi timp, membru Rotary si Lions.

 

Un timp, apartenenta simultana la ambele cluburi nu a fost permisa, insa lucrurile s-au mai relaxat.

 

Totusi, nu sunt multi cei care cotizeaza in ambele locuri. Dincolo de plata unei duble cotizatii (care la Rotary este de 50 de euro pe luna), sunt si avantaje: creste reteaua de relatii in tara si peste hotare. „Nu am urmarit sa castig parteneri de business prin apartenenta la aceste cluburi, dar am castigat prietenii care ulterior au contribuit, pe baza networking-ului, la stabilirea unei relatii de afaceri“, conchide Macaria. In ideea de a intari relatiile de business intre membrii cluburilor, Rotary organizeaza de anul trecut un forum al oamenilor de afaceri rotarieni. „Incercam sa facem reuniuni din trei in trei luni cu oameni din acelasi domeniu“, explica Seceleanu. Guvernatorul Nitulescu crede ca dupa fiecare forum iese cel putin o afacere intre doi colegi.

 

Diversitatea din Rotary si Lions este, in definitiv, o imagine in oglinda a societatii romanesti: cu bune si rele. Printre membrii cluburilor, se numara multe elite, precum directori de companii multinationale (Vladimir Aninoiu, seful IBM Romania), directorii unor firme locale importante (Gabriel Marin – Omnilogic), medici (Alexandru Ciocalteu), avocati, dar si oameni care viseaza sa-si faca un „lifting“ de imagine prin atasarea la rever a insignelor Rotary sau Lions.

 

Unii vin in cluburi pentru a gasi imediat un partener pentru un business avantajos. Deziluzionati, renunta repede. „Cei 2.000 de membri ai cluburilor Rotary sunt un esantion reprezentativ pentru intreaga Romanie. Aici gasesti oameni de toate felurile, din majoritatea sectoarelor de activitate“, comenteaza Gabriel Iosif, secretarul clubului de la Hotel Continental. In viata de zi cu zi, Iosif este directorul general al companiei Osram Romania. La nivel global, Osram se claseaza in primii trei producatori de obiecte de iluminat.

Mergand pe aceeasi idee, dincolo de a fi societati secrete, cluburile de serviciu sunt o microsocietate romaneasca sau, mai bine zis, o societate in varianta condensata. Membrii lor nu au obiectivul sa influenteze destinul tarii, asa cum au facut masonii prin alegerea simultana a lui Cuza in Moldova si Tara Romaneasca sau prin organizarea Revolutiei de la 1848, ci sa ajute societatea si sa faca lucrurile sa se miste mai repede in business si in administratie. Roata dintata de la Rotary trebuie sa mearga ca unsa.

Membrii Rotary Club Danubius, aripa secretă amasonilor
http://www.stirigiurgiu.ro/wp-content/uploads/2012/05/rotary-giurgiu-1.jpg

Că sunt legături profunde de afaceri, influenţe politice şi apartenenţă la acelaşi club secret, Rotary Club, între Nicolae Barbu, Liliana Ciobanu, Nicolae Florian şi Dumitru Beianu nu mai este un secret pentru nimeni. Primii trei sunt membrii de vază ai Rotary Club, iar Dumitru Beianu un susţinător al proiectelor rotarienilor. Sloganul Rotary Club este “A servi mai presus de tine însuţi”. Într-o traducere pe înţelesul tuturor slujeşte interesele clubului rotarienilor chiar dacă uneori trebuie să renunţi la propriile scopuri şi interese. Tocmai la propriile scopuri şi interese, preferând să-şi piardă orice urmă de credibilitate în ochii giurgiuvenilor, să batjocorească orice noţiune de politică şi om politic, a renunţat Floricel prin abandonarea candidaturii la Primaria Giurgiu. Dar să nu uităm ce spune sloganul serveşte clubul şi pe membrii acestuia mai presus de tine. Dar ce este acest Rotary Club? Pentru o familiarizare a publicului giurgiuvean prezentăm câteva extrase din presa de specialitate despre istoria, activitatea şi scopul Rotary Club. Rotary a fost fondat în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. În 1910 Asociaţia Naţională a Cluburilor Rotary îşi deschide prima filială în afara graniţelor SUA, în Canada, iar în următorul an ajunge şi în Europa, la Dublin. Cucerirea lumii continuă, astfel că în 1922 este prezent pe şase continente, are 20.000 de membrii şi îşi schimbă numele în Rotary International. În prezent numără la nivel mondial 1,2 milioane de membri, printre ei găsindu-se numai persoane influente cum ar fi preşedinţi sau directori de mari companii şi politicieni. Legendele Rotary spun că numele grupării vine de la obiceiul membrilor de a-şi ţine întâlnirile săptămânale prin rotaţie, acasă sau la biroul unuia dintre ei. Rotarienii au ritualuri şi reguli interne asemănătoare cu masoneria. Sunt o organizaţie la fel de închisă şi de secretoasă ca şi aceasta. La intrare se face o selecţie atentă: sunt invitaţi să facă parte din club fie cei care ajung să fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni şi sunt apoi propulsaţi în poziţii cheie în lumea afacerilor şi politicii. Ca şi în masonerie, este nevoie deci, de o invitaţie din partea cuiva din interior. În Rotary lucrurile sunt încă şi mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanţi interni, numiţi „naşi”. Pe lângă aceste similitudini există şi alte aspecte care demonstrează că Rotary şi masoneria sunt doar două faţete ale aceleaşi puteri globale. Până în 1933 cluburile Rotary nu acceptau în rândurile lor decât masoni. Ulterior s-a renunţat la aceasta regulă, însă şi astăzi mulţi din membrii Rotary semnează condica şi în lojile masonice. În 1928 mai mulţi episcopi spanioli au declarat că Rotary “nu este altceva decât o organizaţie satanică cu acelaşi fond şi concepte ca şi masoneria. Conform documentelor pe care le deţinem, Rotary este o organizaţie suspectă şi trebuie să fie considerată la fel de groaznică şi de perversă ca şi masoneria”. După ce mii de copii au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, România a ajuns să fie ţara cu cel mai mare număr de copii bolnavi de SIDA. În 1997, jumătate din copiii bolnavi de SIDA din întreaga lume erau din România. Acesta este doar unul dintre efectele acţiunilor „umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurător. În 1985, Rotary anunţa întregii lumi că va eradica virusul poliomielitei până în anul 2000. După ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaraţii, peste o jumătate de miliard de dolari şi a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continuă să existe. În urma specialiştilor Rotary au rămas zeci de mii de morţi sau de infirmi care s-au îmbolnăvit de poliomielită, leucemie sau cancer după ce li s-a administrat vaccinul. Pe situl oficial al Rotary Club Danubius, secţia Giurgiu a rotarienilor, se regăsesc persoane influente, majoritatea cu afaceri prospere. Este un fir nevăzut ce îi leagă pe aceştia, fir nevăzut care explică şi mişcările politice din ultima perioadă. Mai jos vă prezentăm o listă scurtă a membrilor Rotary Club Danubius. Nicolae Barbu – administrator firme Delta-Gas Giurgiu Liliana Ciobanu – administrator Panesim SRL Valentin Mihăilă – administrator Elco SRL Giurgiu Victor Ciobanu – notar Mariean Pană – administrator Atena SRL Cornel Lăceanu – medic-mason Adrian Bucur – Direcţia de Finanţe Giurgiu Cornel Baban – administrator SC Rem-Ro Cornel Barac – Asiban Gheorghe Csender – administrator SC Flover SRL Codrut Câinaru – administrator SC UKY srl Milica Copu – administrator SC Comana Srl Gheorghe Dumitraşcu – profesor Mircea Chiţu – administrator SC MC Prod Guard SRL Gheorghe Garofiţă Cărămidă – administrator grup firme Vâlceanca şi TEC Paul Savu Mitroi – comisar şef MAI Lucian Mitroi – administrator Caro-Impex Liviu Ovidiu Ionescu – administrator SC Delta Gas LNC, firmă în care este asociat Nicolae Barbu cu 50% acţiuni Mirela Matei – director Banca Transilvania George Florescu – administrator SC Master Car SRL Petre Neagoe – Vama Giurgiu Ladislau Pick – Spitalul Judeţean Giurgiu Emil Vucă – avocat Alexandru Vladu – administrator SC EGIS SRL Liviu Mihail Neacşu – preot Florian Nicolae – administrator Grup firme Nova Force Trebuie reamintit faptul că soţia lui Nicolae Florian, Vera Nicolae şi soţia lui Nicolae Barbu, Carmen Barbu sunt membre ale ROTARY CLUB DANUBIUS GIURGIU. În ediţiile următoare vom detalia despre Rotary club şi influenţele lor politice. De fapt, confruntarea politică în această campanie electorală se dă între organizaţia secretă Rotary şi PNL Giurgiu. Mai menţionăm faptul că pe lista de membrii ai Rotary Club Danubius se află şi Camelia Garagancea, directoarea de la şcoala nr. 7, soţia fostului şef al SRI Giurgiu, Ioan Garagancea, cel care în anul 2004, realiza pentru Niculae Bădălău înregistrări despre adversarii politici ai acestuia. Şi cu aceasta cercul se închide. Beianu, Barbu, Bădălău, Floricel, personaje diferite, figuranţi în aceeaşi piesă de teatru. Rotarieni contra Giurgiuveni!Citeşte mai mult pe STIRIGIURGIU.RO:http://www.stirigiurgiu.ro/membrii-rotary-club-danubius-aripa-secreta-a-masonilor-vor-sa-conduca-giurgiu/

Pe situl oficial al Rotary Club Danubius, secţia Giurgiu a rotarienilor, se regăsesc persoane influente, majoritatea cu afaceri prospere. Este un fir nevăzut ce îi leagă pe aceştia, fir nevăzut care explică şi mişcările politice din ultima perioadă. Mai jos vă prezentăm o listă scurtă a membrilor Rotary Club Danubius.

Nicolae Barbu – administrator firme Delta-Gas Giurgiu

Liliana Ciobanu – administrator Panesim SRL

Valentin Mihăilă – administrator Elco SRL Giurgiu

Victor Ciobanu – notar

Mariean Pană – administrator Atena SRL

Cornel Lăceanu – medic-mason

Adrian Bucur – Direcţia de Finanţe Giurgiu

Cornel Baban – administrator SC Rem-Ro

Cornel Barac – Asiban

Gheorghe Csender – administrator SC Flover SRL

Codrut Câinaru – administrator SC UKY srl

Milica Copu – administrator  SC Comana Srl

Gheorghe Dumitraşcu – profesor

Mircea Chiţu – administrator SC MC Prod Guard SRL

Gheorghe Garofiţă Cărămidă – administrator grup firme Vâlceanca şi TEC

Paul Savu Mitroi – comisar şef MAI

Lucian Mitroi – administrator Caro-Impex

Liviu Ovidiu Ionescu – administrator SC Delta Gas LNC, firmă în care este asociat Nicolae Barbu cu 50% acţiuni

Mirela Matei – director Banca Transilvania

George Florescu – administrator SC Master Car SRL

Petre Neagoe – Vama Giurgiu

Ladislau Pick – Spitalul Judeţean Giurgiu

Emil Vucă – avocat

Alexandru Vladu – administrator SC EGIS SRL

Liviu Mihail Neacşu – preot

Florian Nicolae – administrator Grup firme Nova Force

Trebuie reamintit faptul că soţia lui Nicolae Florian, Vera Nicolae şi soţia lui Nicolae Barbu, Carmen Barbu sunt membre ale ROTARY CLUB DANUBIUS GIURGIU.
CLUBULUL ROTARY ” MASONII” promovat de site-ul Gandul.info

Valea Prahovei TV promoveaza si ea masoneria CLUBUL ROTARY

Valea Prahovei tv oferă premii Masonilor de la Rotary

Valea Prahovei TV continuă să pupe in cur Masoneria la Ploiesti

Masonii de la Rotary Club se puneau “în serviciul” României !

După 1989, o dată cu căderea regimurilor comuniste din estul Europei, zona a redevenit interesantă pentru organizaţiile masonice. Printre asociaţiile cu scopuri declarat umaniste care au invadat teritoriul de dincolo de Cortina de Fier s-a numărat şi Rotary Internaţional.

Primele cluburi s-au înfiinţat în Uniunea Sovietică, Ungaria, Cehoslovacia şi Polonia. Pe listă figura probabil şi România, devreme ce, imediat după “revoluţie”, la Bucureşti au ajuns emisari francezi rotarieni. Prilejul l-a constituit transportul de medicamente spre Varşovia, unde tocmai apăruse o filială. Din capitala poloneză s-a ajuns lesne în cea română. Un misterios Andy Bolsakov a fost omul de legătură între rotarienii sosiţi cu misie şi noua putere de la Bucureşti. Din cercurile protipendadei dâmboviţene au fost atraşi primii membri ai clubului.

În ianuarie 1990, Rotary Internaţional şi Ordinul de Malta (contele Pierrdon şi Jean Soneriou) au trimis, ca multe alte asociaţii internaţionale bine intenţionate, “ajutoare” pentru România. Cu sprijinul Rotaract şi Inner Wheel (clubul soţiilor membrilor Rotary), au luat calea aerului 50 mc de medicamente destinate Spitalului 4 din Capitală.

Apoi, timp de patru luni, din februarie până în iunie 1990, Rotary a colectat 55.000 de volume în limba franceză, adunate de la particulari şi edituri pariziene. Un avocat proaspăt pensionat şi-a donat chiar biblioteca personală cu cărţi din domeniul juridic. Nu lipseau tratate de medicină, istorie, arheologie. Jacques Collette şi Jean Ascher au fost responsabili cu livrarea noului transport care a ajuns la destinaţie în vara lui ’90. “Am putut să constituim un camion complet, aducând 22 tone de cărţi, destinate în primul rând, cum spuneam, Bibliotecii Centrale Universitare – lucrări de înaltă referinţă”, declara Jacques Collette ziarului România Liberă la 11 iulie 1990.

“Cum am dispus de unele sume în bani, am putut cumpăra de pildă enciclopedii, dicţionare deosebite. Totodată, am adunat circa 20.000 de volume şi reviste pentru Biblioteca Municipală, care ni s-a spus că ar avea cam 50 de sucursale. În ianuarie, constatasem că este deosebit de săracă în lucrări recente. Am adus deci peste 7.000 de romane, dintre care unele deosebit de actuale – constituie de fapt ceea ce se citeşte acum în Franţa. Sunt majoritatea dăruite de persoane particulare, prieteni ai clubului Rotary, altele ne-au fost oferite de şcoli, de tineri. Ca atare, am putut avea şi o mare cantitate de cărţi pentru copii, unele superbe, şi am văzut, nu fără emoţie, că multe erau chiar cadouri pe care micii francezi le primiseră de Crăciun.”

În următorii ani, organizaţii masonice de toate riturile au atras zeci şi zeci de români. Directori de întreprinderi, afacerişti, primari, prefecţi, miniştri, parlamentari, profesori universitari au trecut prin ritualul de numire a cavalerilor. Să-i fi atras scopurile umaniste sau mirajul ascensiunii în sferele înalte ale puterii?

România şi Republica Moldova, unite în Districtul 2241
Societatea Rotary s-a înfiinţat în 1905, în Statele Unite (la Chicago), la iniţiativa avocatului Paul P. Harris. Titulatura provenea de la practica membrilor de a se întâlni prin rotaţie la sediul clubului. Aria de răspândire a asociaţiei s-a extins rapid, în Statele Unite (din San Francisco până în New York), Canada, şi apoi în toată lumea. Deja în 1925 existau 200 de cluburi, cu peste 20.000 de membri. Printre aceştia, şi numeroşi intelectuali ai vremii, avocaţi, medici, politicieni. Bunăoară, rotarieni au fost Thomas Mann (scriitor german) şi Jean Sibelius (compozitor finlandez). În România, rotarienii au pătruns în 1929. În următorii şapte ani au apărut cluburi la Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cernăuţi, Arad, Câmpina, Iaşi, Cluj, Ploieşti. Câţiva miniştri români au fost atraşi de nobilele idealuri ale asociaţiei. Împreună cu celelalte organizaţii masonice, Rotary a fost interzis în timpul guvernării antonesciene şi comuniste. Este deja de notorietate faptul că Adrian Năstase, prim-ministru al României între 2000 şi 2004 este mason de grad 33, cavaler de Malta şi face parte din Clubul Rotary. Într-un interviu din anii ‘90, Adrian Năstase vorbeşte despre faptul că este cavaler de Malta, lucru pe care îl menţionează şi în CV-ul postat pe site-ul Parlamentului. Eugen Ovidiu Chirovici, actualul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale, a fost consilier pe probleme economice în cabinetul lui Adrian Năstase. Masoneria din România după 1989

La data de 5 februarie 1991, este reconstituită Loja „Concordia“. La 24 ianuarie, Marele Orient al Italiei creează, în contul masoneriei mondiale, Marea Lojă Naţională a României. Cu ştiinţa Marii Loji Unite a Angliei, „Grande Oriente d’Italia“ a primit sarcina – filiera latină – să reactiveze Francmasoneria Regulară din România  Această Mare Lojă Regulară a fondat pe teritoriul românesc, la Bucureşti, trei „Loji Regulare“, aflate la început sub jurisdicţie italiană. Mentorul lui Corneliu Vadim Tudor, scriitorul Eugen Barbu, a fost membru al Lojii Masonice „W. A. Mozart“ din Roma, aflată sub obedienţa Marelui Orient al Italiei.
La Chişinău, în 1997, Marea Lojă Regulară a Italiei fondează „Marea Lojă a Moldovei“, cu sprijinul preşedintelui de atunci, Piotr Kirilovici Lucinschi, cunoscut pentru politica sa antiromânească. Loja a fost înregistrată cu numărul 113 în registrul Lojii italiene, iar ceremonia de iniţiere s-a desfăşurat pe 7 iunie în Hotelul „Codru“ de la Chişinău, fost al Partidului Comunist.
Fostul primar al Chişinăului, Serafim Urechean, bunul prieten al lui Adrian Năstase, şi fostul premier Dumitru Braghiş sunt iniţiaţi la rândul lor în loja masonică „Marele Orient al Franţei“, dar tot în filiala italiană. Actuala configuraţie a Puterii la Chişinău se datorează în mare parte lui Lucinschi, personaj care manevrează figuri politice proeminente, ca Filat şi anturajul său.
Pe lângă „fraţii latini“, imediat după apariţia italienilor, a început în România să activeze şi concurenţa, astfel că în 1992, au fost „reaprinse luminile“ primei loji române aparţinând Marelui Orient al Franţei – MOAR – de obedienţă liberală şi laică. Primul Mare Maestru a fost Mircea Deac. De la această dată a început un fel de război de gherilă între membrii obedienţelor, care a durat peste un deceniu şi jumătate.

Fondarea oficială a Marii Loji Naţionale

În ianuarie 1993, Marea Lojă Naţională din România – care numără peste 2.500 de membri şi peste 110 loji pe teritoriul naţional – a fost reorganizată oficial la Bucureşti. În acelaşi an, Comisia de Informare pentru Recunoaştere a Conferinţei Marilor Maeştri ai Americii de Nord a raportat că Marea Lojă Naţională din România a fost întemeiată corespunzător şi satisface standardele recunoaşterii oficiale, fiind recunoscută de 59 de Mari Loji din toată lumea. Reorganizarea Marii Loji Naţionale din România s-a marcat şi prin înregistrarea oficială, în Registrul persoanelor juridice la Judecătoria Municipiului Bucureşti, pe baza Sentinţei civile 40/PJ 26 aprilie 1995, la cererea lui Dan Amedeo Lăzărescu, a lui Constantin Bărbulescu şi a lui Vladimir Boantă.
În paralel cu MLNR, serviciile maghiare au format şi ele o Mare Lojă Unită din România (MLUR), iregulară şi nerecunoscută, care îl avea în frunte pe profesorul Nicoară, din Cluj, ca Mare Maestru, un român mai slab de înger, pus la vedere, dar care era coordonat de un Suprem Consiliu, condus de Andre Szakvary (cetăţean francez de origine maghiară) ca Mare Comandor.
În timp ce MLNR era recunoscută de Marile Loji din lume şi în special de Marea Lojă Unită din Germania, MLUR ere recunoscută doar de Supremul Consiliu din Franţa. Dezbinarea din cadrul Ordinului Masonic român – care urmărea în fapt scindarea masonică pe zona Ardeal şi impunerea unui Mare Maestru maghiar, via „fraţii francezi“, a fost tranşată de Marea Loja-mamă, din Anglia.
Maghiarofilii au fost puşi cu botul pe labe de Marea Lojă Naţională din România în care au intrat o mulţime de foşti securişti care au dus la putere această Lojă şi au transformat masoneria într-o veritabilă rampă de lansare economică şi politică. Cum majoritatea sereiştilor intraţi în Lojă erau filo-Iliescu, PSD-ul a beneficiat de un suport important al reţelei masonice. La schimb, prin Hotărârea de Guvern nr. 561 semnată de Adrian Năstase la data de 15.04.2004, „Asociaţia Marea Lojă Naţională din România“ devine de „utilitate publică“, beneficiind inclusiv de fonduri de la stat.
Tot în acea perioadă, Conventul masonic a hotărât alegerea în funcţia de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România a lui Eugen Ovidiu Chirovici, concurat la vremea aceea de Radu George Serafim – realizator de programe la TVR 1. „Lumina“ Templului i-a venit lui Chirovici via Kondiakov, general KGB, Marele Maestru al Rusiei. Sub guvernarea PSD, Chirovici a avut funcţii înalte în stat. În perioada 2002-2003 a fost consilier pe probleme economice în cabinetul lui Adrian Năstase, iar din 2003 până la schimbarea PSD de la guvernare a deţinut funcţia de preşedinte al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ÎMM). La rândul său, Adrian Năstase era mason şi membru în Marea Lojă Naţională a României în fruntea căreia se afla Chirovici.
Sistemul clasic securistic s-a impus la vârf, Cuplul Chirovici-Tanasie inaugurând o formă de conducere bazată pe eliminarea autonomiei Lojilor şi impunând forme de control stricte – raportarea conţinutului fiecărei convorbiri telefonice şi a oricărui contact cu orice persoană mai importantă, avizarea primirii oricărui nou membru etc.

Intersecţia intereselor politico-economice în sânul Masoneriei

Între fostele cadre de rang înalt din masoneria română se numărau şi generalii Gheorghe Rotaru (fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei), Alexandru Grumaz (fost prim-adjunct al comandantului STS), Eugen Badalan (fostul şef al Statului-Major General), Gabriel Naghi şi Iulian Crainiceanu (foşti generali SPP), Dumitru Sorescu (fost la IGP), Gheorghe Carp (fost la Jandarmerie şi IGP), Ovidiu Soare (ex-SRI), colonelul Dănuţ Tanasie, Mare Secretar al MLNR, fost operativ în ex-DIE, diviziunea TS (telecomunicaţii speciale), acum slugă supusă a lui Dinu Patriciu şi Ştefan Masu, Mare preot al Ritului de York, provenit, de asemenea, din ex-DIE, Lucian Bolcaş (senator PRM), Ioan Rus (fost SIE), Florin Mihalache (DIPI/STS), Traian Drăguşanu, Constantin Dinculescu, Sebastian Telbitz, Constantin Mindru Macostrai, Daniel Serghi, Mircea Tănase, Antonio Iervolino, Eugen Zubcov, Dan Enescu, Dan Grigore Adamescu (preşedinte ASTRA ASIGURĂRI), Gheorghe Cirhoc, Ovidiu Drimba (istoric şi profesor universitar), Constantin Maximilian, Ioan Pecsi, Claudio Teseo, fostul ambasador al României la Moscova, astronautul Dumitru Prunariu, „cavaler templier“ şi Maestru Venerabil al Respectabilei Loji „Roza Vânturilor“ din Orientul Bucureşti etc.
S-au distribuit în cele mai importante poziţii de conducere ale lojilor din România tot felul de personaje din structuri. Bogdan Buzăianu era pro-mare mason în Marea Loja a României, condusă de marele maestru Corneliu Vişoianu. Marea Loja Naţională a României a fost o lojă masonică disidentă, constituită în 2003, cu mulţi dintre „fraţii“ migraţi de la alte organizaţii masonice, conduse de Eugen Ovidiu Chirovici şi de Costel Iancu. Sediul Marii Loje a României se află în strada Edgar Quinet la numărul 7, la aceeaşi adresă cu fostul sediu al firmei Energy Holding, şi unde figura şi fantomatica Fundaţie Culturală Delta, al cărei preşedinte este tot Vişoianu. Marele maestru Corneliu Vişoianu era legat printr-un pact de concordanţă cu Loja Alpină din Elveţia, ţara de adopţie a lui Buzăianu. În Marea Loja a României mai era membru şi Radu Boroianu, naşul de cununie al lui Călin Popescu-Tăriceanu, iar Buzăianu şi Boroianu au fost parteneri de afaceri în compania elveţiană B&C Consulting. Boroianu s-a ocupat ca lui VA Tech, compania reprezentată de Bogdan Buzăianu, să i se atribuie contractul de retehnologizare al Porţilor de Fier 1. Avocatul Doru Boştină, un alt apropiat al lui Buzăianu, alături de care a înfiinţat în 2000 Energy Holding, era şi el membru al Marii Loje a României.
A mai existat şi o altă grupare a „masonilor disidenţi“, a doua MLNR (Marea Lojă Naţională a României), reuniţi în jurul venerabilului Mare Maestru Nicu Filip şi condusă de un maior din Ministerul de Interne, Viorel Danacu, supranumită Masoneria kaki, în contrast cu adevărata masonerie, cea albastră. Adepţii „Masoneriei kaki“ erau ofiţeri din armată, poliţie şi servicii. MLNR era formată din 28 de Loji în ţară şi 7 Loji în Capitală.
„Cupola“ oficială a devenit însă în timp Marea Loja Naţională din România (MLNR), condusă de Chirovici, întregită de un Suprem Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat Regular, cu Costel Iancu Suveran Mare Comandor.
În momentul de faţă, s-a pornit bătălia pentru conducerea Masoneriei din România, principalii candidaţi fiind Vişoianu şi Mircea Gheordunescu.

Istoricul dezvoltarii Masoneriei pe teritoriul romanesc

Reprezentanti ai ordinelor civile, religioase sau militare au aparut la noi inca din perioada Evului Mediu, cum ar fi, printre ele, cel al Templierilor, prezenti in zona Abrudului, cel al Dragonului, din care a facut parte tatal lui Vlad Tepes, sau al rozacrucienilor, consemnati in preajma lui Dimitrie Cantemir.
Masoneria romaneasca are printre predecesori personaje ca Horea, Tudor Vladimirescu, mai apoi revolutionarul Nicolae Balcescu, membru al Lojei „Fratia“ – ucis de masoni pentru nationalismul sau romanesc, ministrul Mihail Kogalniceanu, care era venerabilul (grad suprem) unei loji bucurestene, poetul Vasile Alecsandri, membrul unei loje din Iasi, I.C. Bratianu, fondatorul PNL, membru de vaza al Lojei „Steaua Dunarii“, criticul literar Titu Maiorescu, maestru in Loja „Steaua Romaniei“, diplomatul filo-rus Nicolae Titulescu, initiat in masonerie in timpul studiilor din Franta, politicianul Alexandru Vaida Voievod, cel care a citit in 1918 in Parlamentul de la Budapesta Declaratia dreptului de autodeterminare a natiunii romane, membru emerit al Suveranului Sanctuar al Romaniei si Mare Orator Adjunct, scriitorul si apoi garantul regimului comunist Mihail

Sadoveanu – ramas in istorie ca venerabilul mai multor loji iesene si unul din capii masoneriei romanesti

Inceputul francmasoneriei in Tarile Romane este plasat de istorici in anul 1733, legat de numele secretarului lui Constantin Brancoveanu, Anton Maria Del Chiaro. Prima Loja masonica a fost infiintata la Iasi sub numele de ÑMasoneria romana speculativa“, fiind atestata documentar in 1734 si avind ca Mare Maestru pe domnitorul Moldovei, Nicolae Mavrocordat, iar ca Ofiteri – pe boieri (nobili) paminteni. Dimitrie Cantemir a fost membru al Ordinului Rozicrucian din Scotia, iar spatarul Nicolae Milescu a fost, si el, francmason. Documentele atesta ca si voievodul Constantin Mavrocordat a creat o loja la Iasi, denumita Ñ Moldova“. In Transilvania, miscarea masonica s-a creat pe filiera austriaca, intre cei mai cunoscuti masoni aflandu-se baronul Samuel Bruckenthal.
Influenta Masoneriei franceze s-a facut simtita la noi prin rolul avut in revolutia din 1784 condusa de Horea (Vasile Ursu Nicola), membru al Lojii „Adevarata concordie“. Loja De la Vraie Concorde era condusa de Ignatius Born (originar din Alba-Iulia), care a ajuns consilier pe probleme de minerit in Imperiul Austro- Ungar, pozitie din care se ocupa de relatia cu exploatarile miniere din Apuseni. De la Vraie Concorde era una dintre putinele loji vieneze care aveau printre membri un numar nesemnificativ de unguri. Si Unirea Principatelor Moldova si Tara Romaneasca, la 24 ianuarie 1859, a fost organizata in mare parte cu ajutorul fratilor masoni si incheiata cu alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al ambelor principate.
Prima Mare Loja, cu caracter capitular, s-a fondat la Bucuresti, in 1880, avand ca prim Mare Maestru pe Constantin M. Moroiu. Daca la formarea statului roman, initial, masoneria, ca retea de interese, a adus laolalta figuri politice romanesti care au contribuit la unitatea nationala, in perioada interbelica rostul masoneriei a devenit cu totul altul. Sistemul retelei masonice a fost utilizat de o buna parte din activistii nucleului „revolutiei mondiale“ comuniste, lansata prin Manifestul Comunist tiparit in 1848 la Londra de Marx, la comanda B’nai B’rith, loja masonica exclusiv evreiasca.
In Romania, masoneria a fost de doua ori interzisa: prima oara in anul 1940, din ordinul maresalului Ion Antonescu, a doua oara de comunisti, in 1948. In noiembrie 1953, Tribunalul Militar Bucuresti a condamnat 17 masoni cu grade superioare la pedepse cuprinse intre 2 ani de inchisoare si munca silnica pe viata, in functie de gradul pe care il aveau in masonerie. Seful „lotului francmasonic“, Constantin Bellu, era trecut in evidentele Securitatii drept „Mare comandor al masoneriei RPR“, dar purta titlul oficial de Suveran Mare Comandor al Masoneriei Romane si detinuse functia de Mare Tezaurar al Supremului Consiliu, iar de la moartea lui Mihai Noradunghian, in 1951, a preluat conducerea masonilor. Masonii de frunte au finantat organizatia „Sumanele Negre“ si intentionau aducerea in tara a regelui Carol al II-lea, in locul regelui Mihai.
Constantin Bellu a incercat sa puna in practica planuri elaborate in perioada 1937-1945 ce preconizau constituirea unei Uniuni Sud-Est Mediteraneene, care sa uneasca statele balcanice si cele din sud-estul mediteraneean prin masonerie, urmand ca aceasta Uniune sa fie pusa sub egida SUA.
Planul a fost abandonat deoarece Ioan Pangal, seful masoneriei romane care detinea titlul de Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu, fugise din Romania, dupa ce i-a ordonat, in 1937, succesorului sau, Mihail Noradunghian, sa inchida masoneria de frica legionarilor, intrati in puternica coliziune cu Carol al II-lea datorita subordonarii acestuia retelei evreiesti prin celebra sa amanta de origine evreiasca, Elena Lupescu.
Pangal l-a slujit cu devotament pe Carol al II-lea si la sugestia acestuia a dat gradul 33 de mason colaboratorilor apropiati: Constantin Angelescu, Alexandru Vaida Voevod, Octavian Goga, Viorel Tilea si Pan Halipa. De la Panait Stanescu-Bellu si de la Leonida Vladimir, care statuse in puscarie cu Constantin Bellu, Marcel Shapira, a primit insemnele masonice si a devenit Suveran Mare Comandor de Onoare intrand in perioada celui de al Doilea Razboi Mondial in Marea Loja Nationala a Frantei, loja care a inglobat 70-80 de masoni romani in exil. Schapira a creat Supremul Consiliu Romanesc, in exil.

Masoneria la nivel mondial – scurt excurs istoric

La baza, masoneria – termenul pleca de la zidarie – are ca origine sistemul breslelor mestesugaresti medievale care, in vestul Europei, sunt semnalate de prin secolul 6. Ele au fost preanuntate, insa, de confreriile de constructori din vechiul Egipt, din lumea asiatica, greaca, romana – in care secretul de productie si constructie se pastra cu strasnicie – si care s-au transformat in loji operative, care, la randul lor, au devenit baza Masoneriei.
De la masoneria operativa, a breslelor de constructori, arhitecti, zidari, sculptori, desenatori, dar si ganditori de varf ai epocii – cum era de exemplu Leonardo da Vinci – s-a trecut treptat la masoneria speculativa, formata din membri care aderau, desi nu faceau parte din bresle. Nu se poate stabili cu exactitate momentul trecerii de la masoneria operativa la cea speculativa. Trecerea a fost treptata si s-a intins pe o perioada de aproape un secol, sec. XVI, cand in lojile operative au fost acceptati protectorii; cei ce nu doreau sa devina zidari i-au urmat pe protectori, iar cei acceptati de bunavoie de catre masonii operativi au devenit „Masoni Acceptati“. Se dorea aderarea a cat mai multor membri datorita multiplelor avantaje sociale si economice, specifice unei confrerii. Pe parcursul acestei perioade, breasla s-a imbogatit rapid cu un mare numar de adepti. Caracterul de retea, de club, de organizatie a „cuiburilor“ si manunchiurilor de prieteni, a devenit un instrument utilizat predilect de catre grupuri si familii care s-au infiltrat la varf, – in mare parte evrei, care au dominat cu usurinta reteaua datorita vechimii – peste doua milenii – in activitatea conspirativa si secreta.
Amploarea pe care a luat-o masoneria speculativa moderna se datoreaza in principal formarii Marii Loji a Angliei. Se consemneaza ca data de nastere a masoneriei moderne ziua de 24 iunie 1717, sarbatoarea Sfantului Ioan Botezatorul, zi in care membrii a patru loje din Londra s-au reunit, marcandu-se debutul Francmasoneriei moderne.
Marea Loja din Londra si-a asumat sarcina de a unifica si a moderniza regulamentele masonice. In anul 1723, sunt publicate la Londra Constitutiile francmasonilor, o poveste compusa din doua parti – o prima parte ce prezinta o istorie destul de fantezista a ordinului si o a doua parte, in care sunt definite sarcinile unui francmason si regulile pe care acesta trebuie sa le respecte. Se stabilesc ierarhii interne ale ordinului masonic, respectiv cele trei grade: ucenic, calfa si maestru. Ritul Scotian Antic si Acceptat acorda grade aditionale de la 4 la 32 si gradul onorific 33.
In anii care au urmat infiintarii Marii Loje din Londra, in toata Europa si in coloniile britanice au aparut loje de obedienta englezeasca. In 1726, este infiintata prima Loja a Frantei si, in 1730, prima loja italiana, la Florenta. In anul 1737, este constituita loja „Absalon“ din Hamburg, in care, doi ani mai tarziu, va fi initiat viitorul rege prusac Frederic al II-lea. Anul 1738 marcheaza aparitia primei obediente franceze, Marea Loja a Frantei, nerecunoscuta de Marea Loja a Angliei. In 1773, se constituie o alta obedienta franceza, rivala primei, Marele Orient al Frantei, de origine stangista, care se extinde foarte repede.
In America, masoneria este prezenta inca din 1730. In Canada, prima loja a fost infiintata in anul 1738. O prima loja este fondata la Philadelphia, in 1731. Urmeaza apoi Boston, Savannah si Charleston. Primul presedinte al Statelor Unite, George Washington, a devenit mason in anul 1752. Treisprezece presedinti ai Statelor Unite au fost masoni. Exista diferente intre denumirile Marilor Loji din S.U.A. Unele poarta numele A.F.A.M. (Masonerie Acceptata Libera si Antica), iar altele F.A.M. (Masonerie Acceptata si Libera). Cauza acestor diferente a fost conflictul dintre doua factiuni diferite la momentul infiintarii Marilor Loji. O factiune a adoptat titulatura de Antica, cealalta grupare considerandu-se Moderna. Diferentele de titulatura care exista in S.U.A. nu au legaturi logice cu nici unul dintre acesti termeni sau cu originile Marilor Loji americane.
In istoria masoneriei se disting doua linii de baza: cea franceza – Marele Orient al Frantei cu sediul la Paris, si cea britanica – Ritul de York cu sediul la Londra. Prima dintre ele a dat nastere masoneriilor de pe continent, generand astfel doua importante linii secundare, care la randul lor s-au individualizat si au generat alte loji nationale in tarile Europei: masoneria italiana si cea germana.
A doua linie principala, cea nascuta in insulele britanice – numita si masoneria albastra, a generat lojile de peste ocean sau din afara continentului: SUA, Canada si Japonia (pentru a controla Extremul Orient). Masoneria rusa are un statut aparte, la constituirea ei contribuind ambele rituri, si cel francez, si cel englez.
Toate aceste organizatii sunt implicate in vastul proces al globalizarii si mondializarii, al topirii granitelor nationale si al transformarii progresive a umanitatii in masa de manevra supusa unui Centru, o patura superpusa, o elita cu valente si pretentii aristocratice ce inlocuieste vechile monarhii. Influente organizatii mondiale fac parte din elita masonica: Comisia Trilaterala, Grupul Bilderberg sau Consiliul Relatiilor Externe. Grupul „G8“ al celor mai puternic industrializate state din lume are la vedere simbolistica masonica, litera G din numele „G8“ reprezentand sigla emblemelor masonice. Astfel, G8 semnifica grupul „Celor 8 masonerii“, cele mai puternice din lume.

Vă prezentăm în continuare listele ce cuprind numele celor 330 de venerabili.

Lista celor 330 venerabili - partea 1

Fata nevazuta a lumii….: Istoria masonerieiromâne 1997- 2008

Colaborare dintre  BOR si clubul Rotary Apologeticum !

Rotarienii au ritualuri şi reguli interne asemănătoare cu masoneria. Sunt o organizaţie la fel de închisă şi de secretoasă ca şi aceasta. La intrare se face o selecţie atentă: sunt invitaţi să facă parte din club fie cei care ajung să fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni şi sunt apoi propulsaţi în poziţii cheie în lumea afacerilor şi politicii. Ca şi în masonerie, este nevoie deci de o invitaţie din partea cuiva din interior. În Rotary lucrurile sunt încă şi mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanţi interni, numiţi „naşi”.

Pe lângă aceste similitudini există şi alte aspecte care demonstrează că Rotary şi masoneria sunt doar două faţete ale aceleaşi puteri globale. Până în 1933 cluburile Rotary nu acceptau în rândurile lor decât masoni. Ulterior s-a renunţat la aceasta regulă, însă şi astăzi mulţi din membrii Rotary semnează condica şi în lojile masonice. (…)

Este adevărat că în 1928 mai mulţi episcopi spanioli au declarat că Rotary „nu este altceva decât o organizaţie satanică cu acelaşi fond şi concepte ca şi masoneria. Conform documentelor pe care le deţinem, Rotary este o organizaţie suspectă şi trebuie să fie considerată la fel de groaznică şi de perversă ca şi masoneria.” Dar la fel de adevărat este şi faptul că, de atunci, tot mai multe feţe bisericeşti au ajuns să deţină funcţii importante în Biserică tocmai datorită apartenenţei lor la masonerie. Am asistat chiar în România la alegerea unui patriarh mason cu sprijinul unor masoni notorii, care făceau parte din Colegiul bisericesc (Sorin Frunză Verde şi Constantin Bălăceanu Stolnici sunt doar două exemple în acest sens).

Guvernele masonice ale României

Masoneria şi controlul României – Totul despremasonerie
http://rtshadows.files.wordpress.com/2010/03/nasterea-masoneriei-in-romania1.gif?w=300&h=213

În România există mai multe curente masonice cărora le aparţin mai toate personalităţile politice şi publice. Apartenenţa acestor nume la diverse loje a fost confirmată din mai multe surse .Printre acestea se află şi un mason cu rang important care a declarat: „ Am sub mine ori deasupra mea mulţi fraţi masoni, şefi de spitale ori cu grade şi funcţii importante în armată, în serviciile secrete şi membri marcanţi din toate partidele politice importante „

Marea Lojă Naţională din România (MLNR), organizată de fostul ziarist Eugen Ovidiu Chirovici ( ministru în cabinetul Năstase ) şi recunoscută la nivel guvernamental cu toate drepturile care se cuvin unei asociaţii „ de utilitate publică „ ea fiind singura lojă regulară din ţară. “Umbrela”  este întregită de un Suprem Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat Regular, cu Costel Iancu, Suveran Mare Comandor.

În paralel cu MLNR, mai există şi Marea Lojă Unită din România (MLUR), iregulară şi nerecunoscută. Aceasta îşi  are centrul în  Cluj, formând cu încă 10 loji  înfrăţite aşa zisul  District al Transilvaniei.  De asemenea, dispune de un Suprem Consiliu, condus de Andre Szakvary ( cetăţean francez de origine maghiară ) ca Mare Comandor.

Masoneria Kaki

Marea Lojă  Naţională a României (MLNAR) sau Masoneria KAKI este o  grupare a „ masonilor desidenţi’’, reuniţi  în jurul  „ venerabilului „ Mare Maestru Nicu Filip şi condusă de un maior din Ministerul de Interne Viorel Danacu. Este supranumită: Masoneria KAKI, în contrast evident cu adevărata masonerie, cea albastră. Cei mai mulţi adepţi ai  „ Masoneriei KAKI „ sunt ofiţeri din armată, poliţie şi servicii secrete, unii provenind din fosta Securitate. Ea este formată din 28 de Loji în ţară şi 7 loji în Capitală ( Orientul Bucureşti ).

Guvernele Romaniei au fost mereu conduse de prim-miniştri masoni după evenimentele din decembrie 1989. Petre Roman a condus primele două guverne postdecembriste. Mason de nivel înalt, intens susţinut de marele Orient al Franţei  şi de lojile italiene, Petre Roman participă activ în septembrie 1990 la întâlnirile cu Marele Suveran al masoneriei italiene, Elvio Schubba. Un document inedit, publicat în 1990, stipulează:  „ Sunteţi autorizat ( scrie Petre Roman ambasadorului Romaniei în Egipt ) ca imediat după primirea la preşedintele Mubarak, să îl asistaţi la ceremonia afilierii în loja Memphis-Misraim din Cairo pe trimisul nostru, fratele Gelu Voican, adept al ordinului nostru cu gradul de cavaler Kadosh, în Loja de Rit scoţian, rectificat şi acceptat în care aţi primit şi dvs.lumina’’.

Din 1998 până în 1999, România are un alt prim-ministru mason, dar provenit de pe o altă filieră: Radu Vasile. După ce se converteşte peste noapte la catolicism şi intră în masoneria italiană, Radu Vasile are o ascensiune subită, este primul român care ocupă o poziţie de conducere în organismele europene, devenind vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. O altă premieră a premierului Radu Vasile este vizita Papei în România. Relaţiile sale cu lojile italiene îl fac să susţină curentul masonic ecumenist din cadrul Bisericii şi să intermedieze în mai 1999, prima vizită realizată de un Suveran pontif într-o ţară ortodoxă, după schisma religioasă din anul 1054. Cu această ocazie, Patriarhia Română primeşte de la Opus Dei o donaţie pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Relaţiile sale de înalt nivel cu masoneria italiană fac să fie şi primul român primit în audienţă privată de Papa Ioan Paul al II-lea ( care şi el a fost mason ), nu o dată, ci chiar de patru ori.

Catedrala Mântuirii Neamului nu este altceva decât proiectul unui templu masonic, nu  arhitectură  bizantină  ortodoxă, ci ecumenistă masonică.

Mugur Isărescu, guvernatorul dintotdeauna al Băncii Naţionale a României, poziţie pe care a rămas în ciuda schimbărilor de pe scena politică românească, a fost menţinut la presiunile unor organisme financiare mondiale, care au ameninţat că îşi retrag împrumuturile acordate României, de fiecare dată când s-a pus problema schimbării sale din funcţie. Acesta mergea deseori în SUA încă dinainte de 1989. Acolo a fost racolat de Consiliul pentru Relaţii Externe ( Council of Foreign Relations ) care avea nevoie să-şi implanteze în România un om pe care să se poata baza. A petrecut o scurtă perioadă ca reprezentant comercial al României la Ambasada din Washington, apoi a devenit guvernator pe viaţă al Băncii Naţionale.

Adrian Năstase, mason mason de grad 33

Adrian Năstase, prim-ministru al României între 2000 şi 2004 este mason de grad 33, cavaler de Malta şi face parte din Clubul Rotary. Într-un interviu din 90, Adrian Năstase vorbeşte despre faptul că este cavaler de Malta, lucru pe care îl menţionează şi  în CV-ul postat pe site-ul Parlamentului.

La fel  stau lucrurile şi cu Călin Popescu Tăriceanu. Acesta este fiul adoptiv al masonului Dan Amedeo Lăzărescu, desemnat în 1990 Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de Rit Scoţian Antic şi Acceptat al României.  Pe vremea când Tăriceanu era ministru al industriei şi comerţului în guvernul Ciorbea, l-a ales ca PR pe un coleg de masonerie, Corneliu Vişoianu, conducătorul Marii Loji a României. Valeriu Stoica, vicepreşedinte al PNL până în 2001 şi preşedinte PNL în perioada 2001-2002, a declarat, de altfel, că Tăriceanu este membru al Marii Loji a României şi că a încercat să-i racoleze pe toţi liderii PNL în această grupare.

Nicolae Văcăroiu, prim-ministru între 1992 şi 1996. În 2007, el va fi utilizat de fraţii de lojă pentru a-l înlocui pe Traian Băsescu, suspendat temporar din funcţia de preşedinte al ţării de 322 de parlamentari. (numărul lojei Skull&Bones )

Stolojan şi masoneria

Theodor Stolojan, premier al României în perioada 1991-1992, povesteşte  că a fost curtat de Marea Lojă a României, din care face parte Tăriceanu: „ Îmi amintesc că acest domn Vişoianu a venit la mine şi mi-a propus să intru într-o lojă masonică „ .

Teodor Meleşcanu, coleg de lojă cu Dinu Patriciu şi Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Pleşu, Adrian Severin .

Un alt mason, Mircea Geoana  este preşedintele Aspen România subsidiară  marii organizaţii oculte cu sediul la Yale, Skull&Bones .

Mihai Răzvan Ungureanu  aparţine tinerei generaţii şi a fost format din familie în spirit masonic. El împreună cu Traian Băsescu sunt principalii agenţi ai Soros &Company de altfel preşedintele actual al României împărtăşind interesele sioniste încă din anii 80 când, fiind  director Navrom la Antwerp  transporta petrol Israelului  aflat în conflict atunci cu Libanul. Continuarea in articolul http://masonerie.blogspot.ro/2013/03/o-intrebare-respectuoasa-pentru.html

Cum răspundem noi provocărilor sataniste ale globalizării? – Scribd ! Francmasoneria este cea mai secreta si mai temuta organizatie care a existat vreodata pe aceasta planeta. Atat de temuta incat multi care amintesc de ea, nici macar nu au curaj sa-i pronunte numele, facand referiri cu termeni ca: Oculta Internationala, Iluminati, Marea Conspiratie, Dusmanii lui Hristos, Grupuri Oculte de Interes, Guvernul din Umbra, Marea Finanta Internationala, Olimpienii, Arhitectii Lumii Moderne (artificiale), Nobilimea Neagra, Bubulii, sau pur si simplu Ei.
Originile francmasoneriei se pierd in negura vremurilor. Cele mai vechi descrieri provin de acum circa 2000 de ani din Mesopotamia si vorbesc despre Fratia Sarpelui (sau Fratia Babiloniana) ca fiind o organizatie secreta anti-spirituala, cu aceleasi structuri, mijloace si scopuri oculte care s-au pastrat pana la francmasoneria moderna.
Bratele caracatitei francmasoneriei sunt: FMI, BM, ONU, NATO, UE, Grupul Bildenberg, Comisia Trilaterala, Comitetul celor 300, Council of Foreign Affairs (CFR), Clubul de la Roma, Rotary Club, Lion Club, Jockey Club, The Round Table (Masa Rotunda), Ordinul Templierilor, Ordinul Cavalerilor de Malta, Majestic 12 (MJ 12) si multe alte organizatii internationale care lucreaza pentru implementarea Agendei francmasonice si instaurarea Noii Ordini Mondiale.http://deconspirareafrancmasoneriei.wordpress.com/ce-este-francmasoneria/

40 de ani de FMI | Piatza.Net

Clubul rotary turda – ClujNapoca .Ziare.com

VA URMA

http://www.nationalisti.ro/2013/08/clubul-rotary-mafie-politica-afaceri-necurate-masonerie-proiecte-anti-romania/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Rugaciunea masonilor catre Satana/Lucifer/Baphomet

Asta pare de necrezut. Si totusi, chiar acestui Lucifer, lui satana, masonii ii dedica o rugaciune infricosatoare si hulitoare. Am...

Oamenii de la PROTESTE sunt manipulati PSIHOTRONIC| ei nu au iesit la chestiuni mai importante in strada

In manipularea generalizata care a avut loc in Piata Victoriei cu persoane infiltrate in mijlocul manifestantilor , au fost desigur...

UIMITORUL CEAI ORIENTAL PENTRU ELIMINAREA PARAZITILOR SI A TOXINELOR. VINDECA PESTE 50 DE PROBLEME

In acest articol vei afla despre o reteta foarte veche de ceai, care vindeca mai mult de 50 de probleme....

24 August :Cutremurul din Italia in aceeasi zi cu eruptia Vezuviului in anul 79 ( 7+9= 16-2016)

In Calendarul satanic data de 24 de august reprezinta o zi de sacrificu, festival de foc, mare sabat.   24...

Închide