Coduri biblice! Întreaga noastră viață se află scrisă în Biblie

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

IDEEA EXISTENŢEI UNOR CODURI BIBLICE A APĂRUT ÎN SECOLUL AL XLI-LEA, CÂND STUDENŢII EVREI AU DESCOPERIT ÎN VERSIUNEA DIN LIMBA EBRAICĂ A SCRIPTURII, MAI PRECIS A PRIMELOR CINCI CAPITOLE, CUVINTE ASCUNSE, DEOSEBIT DE INTERESANTE.


Devout Jewus este convins că detaliile a tot ceea ce urmează să se întâmple pe Pământ este menţionat în aceste rânduri. Marii Rabini au afirmat întotdeauna că scrierile au fost dictate lui Moise direct de către Dumnezeu, deci nu au cum să apară modificări în text.

În epoca modernă descifrarea codurilor biblice a fost opera lui Michael Ber Weissmandl – un rabin slovac care a scăpat printr-o minune de camerele de gazare ale naziştilor. Interesul său faţă de cărţile antice ale codurilor biblice l-au condus la dezvoltarea propriei teorii.


Deşi în timpul celui de al doilea război mondial starea de sănătate a lui Weissmandl s-a deteriorat, a reuşit să promoveze ideea spărgătorilor de coduri, cu ajutorul faimosului program german Enigma. De asemenea, ideile lui Weissmandl au marcat şi începutul epocii microcipurilor, care le-a permis iniţiaţilor în tainele Scripturii, adepţi ai teoriei lui Wissmandl, să se folosească de noua tehnologie pentru a continua cercetările asupra codurilor biblice.

În 1994 un grup de intelectuali, Doron Witztum, Eliyahu Rips şi Yoan Rosenberg, au publicat în jurnalul „Ştiinţe Statistice” un studiu despre un experiment pe care l-au efectuat folosind metodele lui Weissmandl. Astfel, ei au afirmat că în capitolul Genezei au descoperit referiri la 34 de mari rabini înţelepţi, împreună cu datele naşterii şi morţii acestora.


Publicarea acestui studiu a stârnit un real interes faţă de codurile biblice, atât în rândurile oamenilor de ştiinţă, cât şi ale populaţiei. Acest interes este la fel de viu şi astăzi, de-a lungul timpului el ducând la apariţia multor cărţi, deşi multe dintre acestea nu au fundament ştiinţific Deci, cum au fost descifrate codurile biblice?

Metoda este destul de simplă: cercetătorii au folosit un sistem numit Secvenţa Literelor Echidistante. Acest procedeu constă în alăturarea tuturor literelor de pe un rând, într-un singur aşa-zis cuvânt, fără să se ţină seama de semnele de punctuaţie. Apoi, prin extragerea, din lanţul astfel format, anumitor litere, rezultate din utilizarea unei anumite secvenţe, rezultă alte cuvinte distincte.

Spre exemplu:

ARETHEREHIDDENMESSAGESHERE

Dacă din acest lanţ de litere extragem fiecare a şasea literă, începând cu primul „T”, ajungem la cuvântul „TIES” (legături). Metoda poate fi folosită atât de la stânga la dreapta, cât şi invers, folosind, ca secvenţă, orice număr de litere sau spaţii. Sunt însă şi metode de decodificare mult mai complicate, numite şiruri sau matrici. Acestea sunt două dimensiuni de prezentare a textului, seamănă cu încercarea de a căuta un cuvânt într-un puzzle care conţine câte un cuvânt ascuns în fiecare direcţie.

Iniţial, Weissmandl a descoperit că plecând de la primul „T” din primul vers al Genezei şi sărind de trei ori câte 50 de litere a obţinut un nou cuvânt, respectiv TVRH, echivalentul din limba idish pentru cuvântul Torah – Scriptură. Această descoperire se poate aplica, tot cu secvenţa de 50 de litere, şi pentru capitolele Exodul şi Numerele.

Cercetări recente au făcut referiri la Hitler, „Mein Kampf’, şi alte evenimente istorice. Mulţi autori de senzaţie s-au lăsat seduşi de aceste teorii şi au început să emită teorii fanteziste, iar codurilebiblice au devenit un fenomen asemănător cu profeţiile lui Nostradamus. Mulţi adepţi ai acestor coduri biblice spun că ele nu ar trebui văzute ca instrumente de aflare a destinului, ci mai degrabăca o dovadă că Sfânta Scriptură a fost într- adevăr scrisă de Dumnezeu, cel care are cunoştinţă de tot ceea ce urmează să se întâmple.

Ei mai spun că toate aceste descoperiri referitoare la evenimentele care urmează să se întâmple pot să nu fie valabile, pentru că dacă ele nu se întâmplă atunci nu trebuie decât să se folosească altă secvenţă pentru alcătuirea altor cuvinte. Mulţi oameni consideră că detaliile valabile care apar în urma folosirii codurilor biblice sunt mai degrabă cuvinte amestecate, care întâmplător corespund unor evenimente reale.

Bineînţeles, există şi foarte mulţi sceptici, mai ales în rândul oamenilor de ştiinţă, al experţilor în statistică şi informatică. Doi dintre aceştia, matematicienii Dror Bar-Natan şi Brendan McKay, au fost primii care au contestat descoperirile lui Witztum, Rips şi Rosenberg. Căutând detalii despre rabini faimoşi, McKay şi Bar-Natan au făcut descoperiri similare cu ale celor trei studiind celebrul roman al lui Tolstoi, „Război şi pace”.

Coduri-biblice Coduri biblice! Întreaga noastră viață se află scrisă în Biblie

Alte experimente au relevat, de asemenea, previziuni ale unor asasinate celebre, moartea prinţesei Diana şi războiul împotriva terorismului, toate ascunse în textul romanului lui Melville – „Moby Dick”.

Adepţii teoriei existenţei unor coduri biblice spun că ei vor încerca în continuare să elucideze aceste mistere pentru a dovedi că într-adevăr Dumnezeu a scris Biblia, chiar dacă unii sunt tentaţi să creadă că un sistem de coduri, elaborat ulterior, va avea un efect neînsemnat asupra credinţei.

Sursa

 

http://www.efemeride.ro/coduri-biblice-intreaga-noastra-viata-se-afla-scrisa-biblie

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Unde se afla astazi tezaurul Romaniei de 93,5 tone de aur cedat de casa regala si de Titulescu?

Carol I şi Ferdinand au condus treburile privind dotarea, organizarea şi pregătirea armată a statului aşa încât prima dată în...

O bătrână din Popești – Giurgiu susține că a văzut, în trecut, un schelet uman uriaș, la efectuarea unor săpături arheologice în cetatea Argedava – „locul nașterii lui Burebista”

Zilele trecute, Ziarul Lumina (ziarul Patriarhiei Române) a publicat un reportaj interesant, ce ridică o lungă serie de întrebări. Întrebări dintre...

9 fraze ale unui medic oncolog de la care ţi se face părul măciucă

9 fraze ale unui medic oncolog de la care ţi se face părul măciucă 10 lucruri care se schimbă după...

Mafia farmaceutică ascunde adevărul despre o vitamină care ucide cancerul

În volumul său “World Without Cancer”, autorul american Edward Griffin descrie adevărul despre o descoperire mai veche, ascunsă cu grijă...

Închide