COMPANIILE AUSTRIECE MACELARESC PADURILE ROMANESTI, IAR POLITIA ARESTEAZA DOAR TARANI CU CARUTE

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

In primavara anului trecut am scris un editorial pe aceeasi tema si, asa cum era de asteptat, nimic nu s-a schimbat. In plus, buzunarele strainilor care ne distrug padurile se umplu in continuare cu foarte multi bani. Am descoperit un articol relevant pe aceeasi tema in ziarulnatiunea.ro. 

“In problema taierilor ilegale si a jafului organizat din padurile Romaniei organele statului nu fac nimic. DNA si Politia Romana se bat in comunicate cand aresteaza un taran cu o caruta de lemn furat sau un Aro vechi cu o remorca de busteni de pe marginea drumurilor forestiere, dar bravii nostri anchetatori nu misca un deget cand e vorba de companiile austriece care rad padurile Tarii Romanesti in valoare de un miliard de euro pe an. Lacomia patronilor austrieci nu mai are limite.


Schweighofer, Kronospan si Egger, companii austriece de prelucrare a lemnului, au avut anul trecut o cifra de afaceri cumulata de 1 mld. euro, dubla comparativ cu 2009. Schweighofer, Kronospan si Egger, companii austriece care controleaza prelucrarea lemnului din Romania, au ajuns in 2014 la afaceri cumulate de 1 mld. euro din vanzarea de cherestea si alte produse din lemn, din care mai bine de jumatate merge la export. Productia de cherestea in 2014 a fost de circa 5 milioane de metri cubi, fata de 1,4 mil. metri cubi in 2000. Schweighofer a avut o cifra de afaceri de 470 mil. euro si un profit de aproape 100 mil. euro anul trecut, rulajul Kronospan Sebes este de aproximativ un sfert de miliard de euro cu pierderi de 0,3 mil. euro (in 2012), iar Egger a facut anul trecut afaceri de 209 mil. euro cu un profit de 14 mil. euro (in 2013).

CITESTE SI: Cale libera pentru reinceperea jafului din padurile Ardealului


Companiile austriece au inceput asaltul asupra Parcului National Retezat, singura zona cu padure virgina din Europa. Publicatia „Jurnalul Romanesc” de la Viena a demascat afacerile companiei Schweighofer in legatura cu lemnul prelucrat si vandut ca material bio in Obi Baumarkt. Nu inteleg de ce autoritatile statului roman nu intervin pentru stoparea „macelaririi” fondului forestier romanesc de catre companiile austrice. Din informatiile noastre va dezvaluim ca lunar lideri politici din preajma UDMR vin la Viena si ridica valize cu banii cash pentru favorizarea exploatarii lemnului din Harghita si Covasna. De astfel de acte de coruptie ce se ridica la miliarde de euro DNA si Parchetul, care se comporta slugarnic intereselor SUA si Bruxellului in Romania, nu misca un deget sa aplice legea. Pentru ofiterii DNA e importanta numai arestarea plevustii sau a oamenilor de afaceri romani, Doamne Fereste sa supere „Marele Licurici” si sa aresteze un mahar al unei mari companii straine care ne fura din 1990 incoace.

Sper ca ultima petitie catre premierul Victor Ponta va sensibiliza autoritatile romane, care inchid opchii la defrisarea padurilor din Parcul National Retezat. “Am aflat ca lemul din Retezat a ajuns la fabrica Schweighofer unde a devenit un banal material pentru seminee; brichete si peleți care se vand prin supermarketuri, benzinarii si magazine de bricolaj din Europa de Vest. Va rog sa vaamintiti ca in anul 2011 s-a taiat ilegal in acea parte din Retzat si la interventia ministrului mediului cu sustinerea Academiei Romane si a Consiliului Stintific al Parcului s-a decis stoparea taierilor si ridicarea zonei la rang de protectie integrala. Inainte de a-si termina mandatul, in februarie 2014, dooamna ministru Lucia Varga a semnat o derogare care a permis reinceperea taierilor in Retezat. Trebuie decis o data si pentru totdeauna ca Retezatul, simbolul naturii salbatice din Europa, sa fie protejat integral si strict, iar zona tampon sa fie instaurata in jurul acestuia in afara limitelor parcului”.

E vremea ca romanii sa nu se mai lase pacaliti de propaganda „justitiei independente”, care se aplica doar „hotilor” romani, ci sa se organizeze si sa faca presiune asupra DNA si Parchetul General pentru a se ocupa de marea coruptie internationala, adica ilegalitatile si tunurile date de sefii marilor companii straine care au pus la propriu padurile din Romania pe… butuci”.

http://www.mondonews.ro/companiile-austriece-macelaresc-padurile-romanesti-iar-politia-aresteaza-doar-tarani-cu-carute/

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
VIDEO: Cum sa ridici o casa din saci cu pamant

Conceptul de "Earthbag House" nu este cel mai nou de pe piata, dar nu sunt multi cei care se incumeta...

10 beneficii puternice ale consumului de frunze de papadie

Consumati-le crude, in salate, sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea...

NEPAL: 250 de mii de animale macelarite in cinstea unui festival hinduist pentru NOROC

Atentie: imagini socante; Sute de mii de animale pregatite sa fie macelarite pentru un festival religios hinduist ce se va...

Abia acum începe iadul. S-a tăiat capul viperei, iar veninul se împrăştie acum în tot corpul

Imediat după Crăciunul însângerat din decembrie 1989, un tânăr a alergat în munţi, la o mănăstire, să-i spună unui monah...

Închide