„COVID-19 NU este sfârșitul!” Virusolog german contra curentului: Covid a devenit prea politizat, iar teama de virus e irațională. Mulți dintre infectați nu prezintă niciun fel de simptome!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Hendrik Streeck, directorul Institutului Virusologic din cadrul Spitalului Universitar din Bonn (Germania), a făcut mai multe comentarii cu privire la felul în care pandemia de coronavirus este gestionată în țara sa, susținând că  rata  mortalității în Germania este „perfect normală” iar letalitatea noului coronavirus este mult mai mică decât se suspecta astă primăvară. Streek a a mai explicat că oamenii vor trebui să învețe să coabiteze cu covid-19, careva continuua să existe multă vreme de-acum înainte.
„Ne confruntăm cu un pericol serios, dar nu trebuie să dramatizăm exagerat acest lucru”, a spus Streek în marja unui forum desfășurat la Hamburg.
Potrivit specialistului, „există prea multă frică” în Germania, în contextul efortului anti-pandemic, însă în prezent riscul reprezentat de COVID-19 este ușor de calculat și nu mai justifică o politică de restricții exagerată.
El a indicat că rata actuală a mortalității în Germania este „perfect normală” iar letalitatea noului coronavirus este mult mai mică decât se suspecta astă primăvară.
„Virusul este mortal pentru puțină lume, exact ca mulți alți viruși”, apreciază el, aducând argumente suplimentare pentru a trata „mai curajos” situația: transmisia prin intermediul obiectelor este aproape inexistentă, mulți dintre infectați nu prezintă niciun fel de simptome, doar 5% dintre persoanele care au contractat virusul au nevoie de îngrijiri medicale și mult mai puțini ajung la terapie intensivă.COVID-19 nu este sfârșitul.
Virusologul german a invocat rata mortalității, de 0,37% sau chiar mai puțin, în cazul COVID-19.
Alte studii, realizate asupra situației din Manaus, Brazilia, țară grav afectată, arată o rată a deceselor de doar 0,28%.
„E un virus mult mai periculos decât virusurile din valurile gripale, dar nu ne va aduce sfârșitul. Teama de coronavirus este adesea irațională. Mult prea frecvent cele mai mici riscuri secundare devin teme majore în politică și în presă. Virusul a fost politizat prea mult, deși nu ar fi trebuit să se întâmple asta”, crede Hendrik Streek.
Specialistul german arată că preocuparea principală nu mai trebuie să fie numărul de infectări, ci efectele concrete ale epidemiei, precum numărul de pacienți tratați în ambulator și gradul de utilizare a paturilor de la terapie intensivă.  Hendrik Streek critică și părerile preconcepute legate de eficiența măsurilor anti-COVID.
„Nu putem să punem viața pe pauză printr-o apăsare de buton și să credem că apoi se va termina cu virusul”, susține el.
Potrivit acestuia, oamenii vor trebui să învețe să coabiteze cu COVID-19, pentru că după valul 1, vor veni valurile 2, 3 etc, iar virusul va continua să existe timp de decenii.
https://www.activenews.ro/stiri/%E2%80%9ECOVID-19-NU-este-sfarsitul-Virusolog-german-contra-curentului-Covid-a-devenit-prea-politizat-iar-teama-de-virus-e-irationala.-Multi-dintre-infectati-nu-prezinta-niciun-fel-de-simptome-163034

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...