Craciunul a fost candva ilegal. Inca in vremea cand crestinii adevarati refuzau sa celebreze paganisme

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In vremurile cand crestinii recunosteau Craciunul ca ritual pagan, care este.

Locuitorii din New England au interzis celebrarile de Craciun in 1659. Oricine era prins ca sarbatorea era fortat sa plateasca o penalizare semnificativa de 5 silingi. Craciunul s-a reintors in Anglia abia in 1660, dar in New England a ramas interzis pana in 1680.


Curtea suprema din Massachusetts, a dat o lege in 1659 care prevedea ca cei care sarbatoresc Craciunul sau evenimente asemanatoare sa plateasca 5 silingi.

Împodobirea bradului[modificare | modificare sursă]

Pomul de Crăciun, așa cum îl cunoaștem noi astăzi, decorat cu globuri în care se reflectă lumina scânteietoare a lumânărilor sau a instalației electrice, nu a fost dintotdeauna împodobit astfel.


Deși în Europa originea sa precreștină nu mai e contestată de nimeni, părerile rămân totuși împărțite: unii văd în el o reprezentare a ,,arborelui lumii’’, alții îl consideră o referire directă la ,,arborele Paradisului’’, împodobit cu mere de un roșu aprins, care amintesc de păcatele comise de primii oameni, înainte de alungarea lor din rai.

Până în secolul al 15-lea, crenguțele verzi cu care erau împodobite casele cu ocazia Crăciunului, ca și darurile care le făceau oamenii unii altora, erau considerate tradiții păgâne. Dar nu peste multă vreme în locul acestora va fi folosit un arbore întreg.

Conform documentelor, în 1605 la Strasbourg a fost înălțat primul pom de Crăciun, într-o piață publică. Nu avea încă lumânări și era împodobit cu mere roșii. În 1611, la Breslau, ducesa Dorothea Sybille von Schlesien împodobește primul brad așa cum îl cunoaștem noi astăzi.

După 1878, decorațiunile (globurile) de Crăciun din sticlă argintată de Turingia au tot mai mult succes, așa că această tradiție pur germană va cuceri întreaga lume, fiind adoptată pretutindeni, fie că este vorba despre țări din Asia, Africa, America de Nord și de Sud sau Australia.

La sfârșitul secolului al 19-lea, în saloanele germane, sărbătoarea era de neconceput fără pomul de Crăciun, împodobit și scânteietor. În 1776, prin intermediul soldaților germani care participau alături de englezi la războiul de independență, tradiția pomului de Crăciun ajunge și în Statele Unite, iar în anul 1880 cucerește și Casa Albă.

La noi obiceiul a pătruns odată cu influența germană, când primii studenți români au început să meargă la studii la universitățile din Berlin sau Viena, și la curtea regală a dinastieiHohenzollern, sosită în Țările Române în 1866 unde prinții și prințesele au început să împodobească bradul, obiceiul fiind imediat imitat de protipendada bucureșteană. Cântecul german de Crăciun O Tannenbaum, cu versuri de Melchior Franck, puse pe o melodie populară din Silezia, din secolul al XVI-lea, devine în limba română O brad frumos, iar obiceiul împodobirii bradului pătrunde în toate casele românilor.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Tolontan : moartea unui bebelus, la doar cateva zile de la nastere, din cauza conditiilor proaste din spitalul bucurestean Sf. Pantelimon| se evita legatura cu vaccinurile

27 de ani de la moartea lui Nicolae Steinhardt, evreul care L-a găsit pe Hristos în TEMNIȚĂ

Viața-i neagră în Negrești! În cel mai sărac oraș din România lucrează doar 500 de oameni din cei 11.000 de locuitori

Carnea din deserturile noastre preferate (video)

Cine își asumă riscurile pentru potențialele efecte adverse ale vaccinurilor ?!

Închide