CREDINCIOŞII, ocoliţi de DEPRESIE. De ce nivelul de SPIRITUALITATE protejează CREIERUL?

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Oamenii religioşi sau interesaţi de spiritualitate au creierul mai „puternic” şi sunt mai feriţi de depresie, susţin cercetătorii de la Universitatea Columbia.
Potrivit Daily Mail, studiul oamenilor de ştiinţă arată spiritualitatea se reflectă fizic şi în grosimea ţesutului cerebral, adică nu stimulează doar inima ci şi rezistenţa creierului. Acest lucru poate îmbunătăţi rezistenţa creierului la depresie.
Cercetătorii au descoperit că importanţa religiei sau spiritualităţii pentru un individ este asociată cu un cortex mai gros. Savanţii au subliniat că prin credinţă sau spiritualitate nu înseamnă neaparat că persoanele respective merg neaparat şi la biserică.
Echipa de cercetători a realizat mai multe teste imagistice ale creierelor participanţilor, pentru a vedea dacă dimensiunea cortexului se schimbă în funcţie de nivelul lor de spiritualitate.
Creierul reflectă convingerile

Convingerile şi stările noastre de spirit sunt reflectate în creier şi, cu ajutorul unor tehnici imagistice, putem începe să vedem acest lucru”, a explicat Myrna Weissman, profesor de psihiatrie şi epidemiologie la Universitatea Columbia, unul dintre autorii studiului.

„Creierul este un organ extraordinar. Nu doar controlează, dar este controlat de stările noastre de spirit”, a mai spus Weissman.
Religie vs. depresie


Anterior, cercetătorii au descoperit că oamenii care spun că sunt religioşi sau spirituali prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta depresie.

Savanţii de la Universitatea Columbia au descoperit că persoanele cu un risc crescut de depresie au cortexul mai subţire în comparaţie cu cei cu un risc scăzut de a dezvolta această tulburare.
Cortexul scanat

Pentru acest studiu, cercetătorii au intervievat un număr de 103 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani, privind importanţa religiei şi spiritualităţii şi frecvenţa cu care au participat la servicii religioase în ultimii cinci ani.


Oamenii de ştiinţă au scanat creierul participanţilor, pentru a vedea cât de gros este cortexul lor. Toţi participanţii au fost copii sau nepoţi ai unor persoane care au participat la un studiu anterior despre depresie.

În unele cazuri, exista o istorie familială în ceea ce priveşte depresia, aşa că despre aceştia s-a crezut că riscul de a dezvolta această tulburare este mai mare. Alţii, fără istorie familială, au servit ca grup de comparaţie.
Credinţa, un bun indicator

Acest studiu arată că ar putea exista şi alte zone la nivel cerebral care să aibă legătură cu religia sau spiritualitatea, sunt de părere oamenii de ştiinţă.
Există şi posibilitatea ca spiritualitatea să fie un bun indicator pentru alte zone, cum este statutul socio-economic.

https://evz.ro/credinciosii-ocoliti-de-depresie-de-ce-nivelul-de-spiritualitate-protejeaza-creierul-1074998.html?fbclid=IwAR2QSy_Q3ywPdriw3wFtd_WGCQgEtLm77WM39DLbld3UdjNylphJtRQfC3s

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...