Creșterea salariului minim, cea mai bună decizie economică luată în ultimii 5 ani. Teza conform căreia companiile nu vor rezista, demontată. Economia a câștigat 500.000 de locuri de muncă

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Creșterea salariului minim pe economie din 2012 încoace, de la 700 de lei brut la 1.250 de lei în 2016 și 1.450 de lei din februarie 2017, a fost cea mai bună decizie economică luată de guvern – Ponta(promotorul acestei măsuri), Cioloș, Dragnea, Grindeanu.

Dublarea salariului minim în 5 ani a revigorat piața muncii și a dus la creșterea economică de care se bucură România în acest moment, scrie Zf.ro.

Deși creșterea salariului minim este criticată de analiști, de companiile private, de asociațiile profesionale de business, utilitatea acestei majorări se vede din plin în economie, și nu numai în creșterea consumului, ci și în numărul de locuri de muncă create.


Cel puțin așa arată graficele BNR, conform ultimului raport de stabilitate macroeconomică prezentat săptămâna trecută de viceguvernatorul BNR Liviu Voinea, care a făcut parte din gu­vernul Ponta, când a venit la putere în mai 2012, fiind unul dintre promotorii acestei decizii.

Teza conform căreia companiile mici și mijlocii românești nu vor rezista acestei creșteri salariale nu se vede în datele statistice. Nu numai că această creștere nu a dus la desființarea locurilor de muncă, ci dimpotrivă a contribuit la crearea a aproape 500.000 de joburi în plus în toată această perioadă.


De asemenea, șomajul a fost în scădere, iar rata de ocupare în creștere.  O treime din angajații din România sunt plătiți la salariul minim pe eco­no­mie, ceea ce arată ce impact are în eco­nomie creșterea lui.

Economia României, companiile, fir­mele private pot acomoda o creștere mai mare a salariului minim, chiar mai mare de 1.450 de lei brut (1.065 lei net), cât este acum. Salariul mediu este de 2.350 de lei  net.

Cei mai vehemenți împotriva creșterii salariului minim pe economie prin hotărâre de guvern au fost investitorii străini, prin asociațiile profesionale, cu toate că ei au puterea de a absorbi cel mai bine această creștere. Businessul lor nu a avut deloc de suferit, ci dimpotrivă, a crescut mult mai mult decât cel al firmelor românești.

România beneficiază de o con­junctură economică favorabilă, cu multe ten­siuni politice în jurul ei – Ucraina, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, ceea ce poate deschide calea unor alte investiții.

http://www.activenews.ro/economie-finante-banci/Cresterea-salariului-minim-cea-mai-buna-decizie-economica-luata-in-ultimii-5-ani.-Teza-conform-careia-companiile-nu-vor-rezista-demontata.-Economia-a-castigat-500.000-de-locuri-de-munca-143732

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...