Cum a confiscat Hitler Crăciunul

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Hitler a încercat înlăturarea referinţelor religioase din sărbătoarea Crăciunului. Mai interesant este faptul că multe dintre schimbările făcute de nazişti pentru a elimina influenţa copilului Iisus, născut evreu, sunt prezente şi azi în tradiţiile de Crăciun.

Deşi tăvile în formă de svastică şi hârtia de cadouri cu simboluri naziste au dispărut de mult, urme ale Crăciunului celui de-al Treilea Reich pot fi regăsite şi în zilele noastre în versurile rescrise ale colindelor.
“Am crezut mereu că «Es ist für uns eine Zeit angekommen» era o melodie despre plimbarea prin zăpadă. Nu am realizat că Iisus fusese excizat”, spune Heidi Bertelson, o avocată în vârstă de 42 de ani care a vizitat expoziţia.


Versiunea nazistă, care a înlăturat referinţele religioase şi le-a înlocuit cu imaginile unor câmpuri sub zăpadă, rămâne în cărţile de cântece şi cu siguranţă este cântată în multe locuri din Germania de azi. Rescrierea colindelor fost supravegheată de Alfred Rosenberg şi Heinrich Himmler, care au deschis calea spre de-creştinizarea Crăciunului.

“Cea mai importantă sărbătoare din calendar nu se potrivea cu crezul lor rasist, aşa că au trebuit să scoată elementele creştine”, spune Judith Breuer care a contribuit la organizarea expoziţiei.
Dorinţa lui Hitler era să înlăturae legăturile emoţionale ale sărbătorii cu Biserica şi să transforme Crăciunul într-o sărbătorire păgână  a iernii şi a luminii.


http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/cum-confiscat-hitler-cr-ciunul-0

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...