Cum arăta țara noastră pe vremea bunicilor? Aceste fotografii sunt impresionante!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

România de astăzi o cunoaștem prea bine cu toții: o țară în care oamenii se luptă să învingă sistemul corupt, ori poate lumea celor care pleacă pe alte meleaguri pentru a avea un trai mai bun.

Despre România de astăzi se aud fel și fel de păreri, de la vorbe de laudă, până la cuvinte care te fac să nu îți mai ridici privirea din pământ. Sunt prea multe de spus despre ce se întâmplă în România. Unii vorbesc, astfel încât să îi audă tot poporul, în timp ce alții chiar dacă sunt nemulțumiți, tac. Și ajungi să te întrebi în ce direcție se îndreaptă țara noastră. Dacă suntem lași ori pur și simplu nu ne mai pasă de ce se întâmplă aici.


În 1933, apărea la Leipzig, sub semnătura fotografului Kurt Hielscher, albumul fotografic România, un album fascinant care avea să surprindă atmosfera anilor interbelici așa cum puține albume asemănătoare au făcut-o.

Hielscher spunea că în anul 1931 a fost invitat de către Guvernul român să călătorească în România și să realizeze un album fotografic, așa cum făcuse pentru Germania, Spania, Italia și Țările Nordice. Elementul surprinzător a fost când un scriitor cunoscut l-a întrebat de ce își pierde timpul cu o astfel de lucrare și, mai ales, ce o să găsească deosebit în România.


Probabil același lucru și-l spun mulți care nu cunosc această țară nici în prezent, iar asta scoate în evidență faptul că despre minunățiile din România se știe prea puține. Pe lângă toate părțile negative de aici, întâlnești oameni cu un suflet mare, locuri care sunt învăluite în povești, tradiții și obiceiuri nemaiîntâlnite în alte părți.

Citeste și:   Cel mai bun OLIMPIC la chimie din lume e român. Palmaresul lui este impresionant: Șapte medalii de aur și două de argint

De altfel, tot Hielscher preciza că: Dar pe lângă mulțumirea pe care am simțit-o, lucrând, m-a cuprins și durerea că întreg poporul român este amenințat de un dușman crunt, căci de cultura acestei țări binecuvântate de soare se apropie norii grei ai Occidentului: praful civilizației care înăbușe orice viață plină de coloare. Așa își pierde treptat, un popor cu simț artistic, străvechea sa înfățișare.

Noi, românii, suntem singurii care putem duce mai departe ceea ce strămoșii noștri ne-au lăsat, astfel încât și generațiile viitoare să cunoască România de altădată. Acea Românie simplă, dar totodată bogată.

Omofon.com arată câteva fotografii în care este conturată viața românească din anul 1933. Mai multe imagini cu țara noastră poți vedea pe site-ul Muzeuldefotografie.ro. Descoperă România fotografiată de Kurt Hielscher acum 82 de ani!

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
A consumat trei litri de apă pe zi timp de o lună. Rezultatul e uimitor

O britanică în vârstă de 42 de ani susține că arată cu zece ani mai tânără după ce a început...

H.R. Patapievici, un individ ce ar trebui pălmuit şi scuipat de orice român

Am vrut demult să scriu câteva rânduri despre individul ce poartă numele Horia Roman Patapievici, un trădător de neam şi...

Iohannis se lăfăie în lux pe banii românilor. A tocat un milion de euro pentru modernizarea Vilei Lac 3

Klaus Iohannis se lăfăie fără jenă, pe banii românilor, cheltuind cu nemiluita pentru a-și satisface pretențiile de Președinte al României....

Inginerul Cornel Mihulecea: Din Romania s-au FURAT DOUA RECATOARE NUCLEARE si peste 600 de tone de COMBUSTIBIL NUCLEAR!

  Inginerul Cornel Mihulecea, omul care s-a ocupat de proiectul energiei nucleare româneşti, a declarat că din România au dispărut,...

Închide