Cum s-au înfruptat Liiceanu, Pleșu, Patapievici și alți intelectuali din banii Microsoft

Glass jar for money on background
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, H-R Patapievici, Nicolae Manolescu, Mircea Mihăieş și alți intelectuali au fost plătiţi regeşte prin aşa-zise „Conferinţe Microsoft“ în perioada 2003-2006, adică exact când a început afacerea care potrivit procurorilor DNA a adus prejudicii statului român de zeci de milioane de euro.

Conferinţele Microsoft s-au derulat între 2004-2006. Conferenţiarii care au încasat bani de la Microsoft România au fost: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, H.R. Patapievici, Mircea Mihăieş, Nicolae Manolescu, Vladimir Tismăneanu, Mihai Răzvan Ungureanu, Theodor Baconsky, Andrei Codrescu. Au mai fost invitaţi scriitorii Mario Vargas Llosa şi Adam Michnik, scria acum câțiva ani Cotidianul.


Maestrul de ceremonii și intermediarul legăturii intelectualilor cu Microsoft a fost Ioan T. Morar…Perioada desfășurării conferințelor Microsoft în care intelectualii cunoscuți ai țării făceau imagine publică pentru companie coincide cu perioada contractelor în care Microsoft are rolul principal în România, mai afirma Cotidianul.

Despre începutul acestei serii de conferinţe povesteşte chiar Mircea Mihăieş, unul dintre beneficiari, în „România literară“ nr. 47/2004: „În decembrie 2003, inauguram la Timişoara o aventură intelectuală, de cunoaştere şi comunicare, a cărei anvergură o visam, dar n-o credeam chiar atât de uşor de pus în practică. E vorba de Conferinţele Microsoft. Totul a început simplu: Ioan T. Morar mi-a vorbit de existenţa la Microsoft România a unor oameni neobişnuiţi. Adică nişte profesionişti de elită care arătau o deschidere cu totul admirabilă pentru spaţiul culturii. Am cunoscut-o mai întâi pe Paula Apreutesei, apoi pe Silviu Hotăran“.


Silviu Hotăran a fost directorul Microsoft şi chiar primul angajat al firmei americane în România. Iată ce scria „Ziarul financiar“ la începutul anchetei: „Fostul director general al Microsoft România Silviu Hotăran, care a fost audiat luni la Direcţia Naţională Anticorupţie şi plasat sub control judiciar în dosarul legat de contractele prin care statul român a achiziţionat licenţe de utilizare a produselor dezvoltate de compania americană, este unul dintre oamenii cheie pentru afacerile derulate în România de gigantul american“.

În 2004, potrivit informatiilor furnizate de Mircea Mihăieş, au avut loc 4 astfel de conferinţe: „Într-un an, 2004, în care «cearta intelectualilor» a împărţit lumea creatorilor de la noi în două tabere, publicul românesc a dovedit că rămâne constant alături de valoare. Deocamdată, pentru Microsoft au conferenţiat trei dintre «greii» culturii române de azi: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu şi H.R. Patapievici“. Ulterior, au mai fost derulate încă 14 astfel de manifestări.

Spre exemplificare, iată ce scria revista „22“ în cronica broşurii „Despre minciună” a lui Gabriel Liiceanu, apărută la Humanitas: „Volumul cuprinde un eseu, Despre minciună, prezentat la Universitatea din Timişoara, în decembrie 2004, apoi la Universitatea din Oradea, în cadrul Conferinţelor Microsoft”.

Cum s-au înfruptat Liiceanu, Pleșu, Patapievici și alți intelectuali din banii Microsoft

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Minunea cerului, un remediu pentru 150 de boli! Vracii o culegeau numai in Ziua Crucii!

  Vracii o culegeau numai in Ziua Crucii iar romanii spuneau ca are o forta de vindecare egala cu cea...

VIN MASONII! Peste 150 de masoni din EUROPA vin LA BUCUREŞTI in perioada 4-6 noiembrie 2016

Peste 150 de masoni, istorici, academicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile din Balcani, dar şi din ţări ale Europei de...

Pensie de 1 leu pentru o tânără suferindă. Casa de Pensii din Brașov oferă argumente juridice. Fata s-ar putea opera în 11.000 de ani!

Ramona Poplahov, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Brașov,  primeşte o pensie de handicap de 1 leu pe...

PREMIERĂ | Cheltuielile pentru apărare ale României depăşesc 3 miliarde dolari, dublu faţă de Ungaria şi Cehia

Cheltuielile pentru aparare ale Romaniei vor depasi in premiera in acest an pragul de 3 miliarde dolari, mai mult decat...

Închide