Descoperire istorica senzationala: intrarea in orasul biblic Gath, locul de origine al lui Goliat

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ramasitele unor porti masive, descoperite in Israel, ar putea marca intrarea in orasul biblic Gath, care in perioada sa de glorie era cel mai mare centru urban din regiune.

Orasul Gath a fost ocupat pana in secolul IX i.Hr. In mentiunile biblice, filistinii, dusmanii de moarte ai israelitilor, conduceau acest oras. In Vechiul Testament orasul Gath este mentionat drept locul de origine al uriasului Goliat, temutul razboinic ucis de viitorul rege israelit David cu o prastie, arata Live Science.


Noua descoperire dezvaluie un fragment din stralucirea de odinioara a acestui oras antic al filistinilor, conform arheologului Aren Maeir, de la Universitatea Bar-Ilan din Israel, coordonatorul echipei de arheologi.

„Cunoastem faptul ca orasul filistin Gath era foarte mare in secolul X i.Hr., poate cel mai mare oras din regiune in acea perioada. Aceste fortificatii monumentale demonstreaza cat de mare si de impunator era acest oras”, a declarat Maeir pentru Live Science.


Portile au fost descoperite pe situl Tell es-Safi (fosta localitate palestiniana abandonata din 1948). Desi arheologii desfasoara sapaturi in aceasta zona inca din anul 1899, abia in ultimele decenii ei au inteles cat de mare era acest oras din Epoca Fierului.

Cei mai multi istorici sunt de parere ca orasul Gath a fost asediat si apoi distrus de Hazael, regele statului arameean Aram Damasc, in 830 i.Hr.

Arheologii au sapat santuri in cautarea urmelor sistemului de fortificatii al orasului si au descoperit partea superioara a unei porti monumentale. Peretii din sistemul de fortificatii ramasi de-o parte si de alta a portii sunt atat de masivi incat va fi nevoie de mai multe luni pentru a-i aduce la suprafata. Deocamdata doar partea superioara a structurii este vizibila, relateaza ziare.com.

Arheologii au descoperit si obiecte din fier si un templu filistin in apropierea monumentalei porti, precum si fragmente ceramice specifice culturii filistine dar care prezinta si influente israelite, ceea ce sugereaza ca aceste doua culturi s-au influentat una pe cealalta, chiar daca erau in stare de conflict.

http://afirmativ.com/2015/08/06/descoperire-istorica-senzationala-intrarea-in-orasul-biblic-gath-locul-de-origine-al-lui-goliat/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...