Drama din educaţie se transformă într-o dramă pe piaţa muncii: România a pierdut un milion de elevi din învăţământul primar şi gimnazial în ultimii 20 de ani

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Unu din cinci elevi din România părăseşte timpuriu şcoala ♦ Astăzi începe bacalaureatul la care s-au înscris peste 130.000 de elevi.

Numărul copiilor înscrişi în învăţământul primar şi gimnazial în perioada 2016-2017 s-a redus cu aproape un milion de elevi faţă de ciclul de acum 10 ani, 1996-1997, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS).


În anul şcolar 2016-2017 în învăţământul primar şi gimnazial s-au înscris 1,6 milioane de elevi.

Scăderea natalităţii, abandonul şcolar şi emigraţia românilor peste hotare sunt principalii factori care au determinat reducerea numărului de elevi.


„Reducerea numărului de copii care se înscriu în învăţământul primar şi gim­na­zial este deter­mi­nată de scăderea dra­ma­tică a ratei natalităţii”, a spus Dumitru Miron, pro­fesor la Facultatea de Re­laţii Economice Inter­na­ţionale din cadrul Aca­demiei de Studii Eco­no­mice.

În România s-au năs­cut puţin peste 200.000 de copii în 2015, în scădere cu 33% faţă de anul 1990, arată datele de la INS.

http://www.zf.ro/eveniment/drama-din-educatie-se-transforma-intr-o-drama-pe-piata-muncii-romania-a-pierdut-un-milion-de-elevi-din-invatamantul-primar-si-gimnazial-in-ultimii-20-de-ani-16515907

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...