Dramele COVID: „A făcut stop cardio-respirator de frică. Ne striga din spital să-l luăm că vor să-l omoare”

Distribuie!by Tot mai multe familii îndurerate de pierderea celor dragi din cauza virusului SARS-CoV-2 trag semnale de alarmă în privinţa modului în care sunt trataţi pacienţii în spitalele din Vâlcea. În acelaşi timp, medicii spun că-şi fac datoria şi că sunt acuzaţi în mod nedrept. După ce soţia unui paramedic […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tot mai multe familii îndurerate de pierderea celor dragi din cauza virusului SARS-CoV-2 trag semnale de alarmă în privinţa modului în care sunt trataţi pacienţii în spitalele din Vâlcea. În acelaşi timp, medicii spun că-şi fac datoria şi că sunt acuzaţi în mod nedrept.

După ce soţia unui paramedic SMURD din cadrul ISU – Vâlcea, subofiţer operativ principal la Brezoi, a făcut plângere pentru malpraxis la Colegiul Medicilor Vâlcea, a venit rândul soţiei unui fost poliţist să aducă acuze grave la adresa atitudinii personalului medico-sanitar, după ce moartea acestuia a fost înregistrată ca fiind cauzată tot de COVID -19. Nicolae Zăuleţ din Râmnicu Vâlcea avea 58 de ani şi lucrase în cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, până în urmă cu un deceniu când din cauza unui accident vascular a fost nevoit să se pensioneze. Boala, spune familia, era însă ţinută sub control, cu tratament.  A fost internat în data de 14 noiembrie în Secţia de Terapie Intensivă, iar în ziua următoare mutat la Boli Infecţioase, apoi a ajuns din nou la ATI, unde a decedat în data de 22 noiembrie.


„A făcut diabet galopant pe sistem nervos” Anişoara Zăuleţ a declarat pentru postul local de televiziune Antena3Vâlcea că soţul ei a făcut în spital diabet, pe sistem nervos: „L-au dus la Spitalul nr. 2 (parte a Spitalului Judeţean Vâlcea – n.r.) , l-au băgat într-un salon şi acolo l-au uitat. Am vorbit şi spunea că nu se duce nimeni la el. Că nu se poate descurca nici să-şi pună o cană cu apă. Am sunat la cabinet, l-au dus înapoi la Spitalul nr. 1. L-au băgat pe oxigen, l-au pus pe tratament… Pe sistem nervos, a făcut diabet zaharat galopant. Avusese un accident vascular, dar nu reprezenta o problemă, pentru că era pe tratament, era liniştit. S-a agitat foarte mult, a intrat în panică de ceea ce a văzut acolo”, susţine soţia. „A murit pur şi simplu de frică. De frică a făcut stop cardio-respirator” Aceasta a mai declarat că nu a mai putut intra în legătură cu fostul poliţist după ce acesta a avut un atac de panică: „Când ne-a sunat de la spital, a strigat în gura mare: «Veniţi şi mă luaţi, că ăştia mă omoară aici»”.

loading...

I s-a luat telefonul, iar personalul a refuzat să mai facă legătura între pacient şi familie: „Nu vreţi să ştiţi cum ne-au vorbit… o doamnă asistentă ne-a vorbit atât de urât,… nu ne lăsa să vorbim cu el la telefon. Nu ni-l dădeau, spuneau că nu poate vorbi. Măcar două cuvinţele, ca să ştie că suntem alături de el şi nu e singur. Nu a fost ultimul om! Şi chiar dacă ar fi fost, şi tot trebuia tratat omeneşte”, consideră Anişoara Zăuleţ.  Familia a aflat destul de târziu despre înrăutăţirea stării de sănătate a pacientului: „Nu ştiu când a făcut pneumonie. Dumnealor (cadrele medico-sanitare – n.r.) sunt îmbrăcate în echipamente de protecţie, iar bolnavii dezbrăcaţi. Automat, cred că a răcit foarte mult acolo. Nu avea alte probleme. A fost tratat ca un animal. A murit pur şi simplu de frică. De frică a făcut stop cardio-respirator. Nu mai suporta zgomotul şi cred că nici cum se purtau cu el”, mai spune femeia convinsă că soţul ei nu a murit din cauza COVID – 19.      De când s-a produs tragedia, drama familiei continuă: „Nu pot să-mi mai găsesc liniştea. Nu pot să mai dorm, dorm doar cu sedative, două – trei ore pe noapte. Şi-au bătut joc de noi, de noi ca familie, ne-au lăsat nenorociţi”, a mai declarat Anişoara Zăuleţ.


Citeste mai mult: adev.ro/qkextu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite