După AstraZeneca și compania Johnson & Johnson anunță întreruperea testelor finale ale vaccinului anti covid după apariția unor efecte adverse la un voluntar

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson a anunțat suspendarea testelor clinice ale vaccinului anti-COVID-19, după constatarea unor reacții adverse la unul din participanții la teste. Studiul clinic pe 60.000 de pacienți a fost stopat în conformitate cu „regula de pauză”, iar sistemul online de înscriere a pacienților a fost de asemenea, stopat. „Trebuie să respectăm confidențialitatea acestui participant”, a spus J&J într-o declarație, conform Foxbusiness.
„De asemenea,vrem să aflăm mai multe despre boala acestui participant și este important să avem toate faptele înainte de a împărtăși informații suplimentare”.
Marele gigant farmaceutic a mai precizat și că „bolile, accidentele și alte rezultate medicale negative – sunt o parte așteptată a unui studiu clinic”.
În luna septembrie, Johnson & Johnson anunța reunirea a 60.000 de persoane de pe trei continente, pentru a participa la faza finală a studiului.
 Compania Johnson & Johnson a lansat studiul clinic final al unui potențiat vaccin pentru COVID-19, într-o singură doză, fapt ce ar putea simplifica distribuirea milioanelor de doze necesare la nivel mondial, comparativ cu alte vaccinuri ce necesită administrarea în două doze, scrie Reuters.
Rezultatele ultimei faze a studului sunt așteptate să apară până la sfârșitul anului sau la începutul anului viitor, a precizat Dr. Paul Stoffels, directorul științific al J & J, într-o conferință de presă comună cu oficiali ai Institutului Național de Sănătate și ai administrației Trump.
Și compania AstraZeneca s-a confruntat cu o situație similar, fiind nevoită să oprească testele, după apariția unei „boli inexplicabile” la unul dintre participanții la studiu.
Însă efectele adverse care au dus la suspendarea temporară a studiului clinic al vaccinului împotriva noului coronavirus, dezvoltat de compania britanică AstraZeneca, ar putea să nu aibă legătură cu vaccinul în sine, precizează reprezentanții Universității Oxford într-un document destinat participanților la studiu, potrivit Reuters.
Pe 6 septembrie, studiul clinic efectuat de compania farmaceutică britanică AstraZeneca, în colaborare cu Universitatea Oxford, pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, a fost oprit temporar după apariția unor reacții adverse la unul dintre participanții din Marea Britanie. Potrivit medicilor, ar fi vorba despre o “reacție adversă serioasă”, considerată a fi o afecțiune inflamatorie spinală rară, numită mielită transversă. Totuși, specialiștii spun că apariția reacțiilor de acest fel este o parte normală din procesul de testare a unui nou vaccin.
https://www.activenews.ro/stiri/Dupa-AstraZeneca-si-compania-Johnson-Johnson-anunta-intreruperea-testelor-finale-ale-vaccinului-anti-covid-dupa-aparitia-unor-efecte-adverse-163119
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Close
Citește mai multe:
Dezvăluirea planului ascuns al lui GEORGE SOROS de a transforma IRLANDA dintr-o țară PRO-LIFE într-o țară care favorizează AVORTUL

Ciobanii români medalie de bronz în UE după numărul oilor. Țăranii români locul 5 la agricultură. România, al cincilea producător de cereale și al treilea crescător de ovine din UE Speculantii fac ca valoarea acestora sa fie foarte mica

CARTE. Dr. Nicolae Paulescu: „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL si FRANCMASONERIA” / Detalii despre autor

Trebuie citit! Eliminarea pietrelor de la ficat si fiere – jurnalul unei cure

Statistici oficiale ale UE și ale Guvernului României: România, pe locul 6 în UE la numărul de spitale. La 100.000 de locuitori avem mai multe paturi ca Franța și Marea Britanie. După 1989, BOR a construit mai PUȚINE biserici decât cultele protestante

Închide