Este imposibil ca școala să înlocuiască un părinte bun. Viața de familie face toată diferența

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cercetătorii consideră că prea mulți copii sunt expuși la cultura centrată pe binele propriei persoane care promovează răsplata imediată, mai mult decât virtuți ca onestitatea, hărnicia și perseverența.


Un nou studiu realizat în Marea Britanie de Royal Economic Society (Societatea Economică Regală) a descoperit că nivelul de reușită al unui elev și abilitățile acestuia sunt influențate de cinci ori mai mult de părinți și familie decât de profesorii de la școală, informează telegraph.co.uk.


Studiul a comparat elevii care au fost nevoiți să-și schimbe școala la vârsta de 16 ani cu frații și surorile acestora care au rămas în aceeași școală pe parcursul anilor adolescenței. Cercetarea a fost condusă de Dr. Arnaud Chevalier și a analizat datele de la școlile din Danemarca între anii 2002 și 2010.

Astfel, cercetătorii au testat diferențele privind rezultatele la examen ale elevilor din cele două situații, pentru a evalua influența relativă a unor factori precum școala, familia sau caracteristicile individuale ale elevilor. Așadar, jumătate din variația rezultatelor la testele elevilor se datorează unor factori ce țin de influența familiei, în timp ce școlile au o contribuție de doar 10%. Restul procentelor sunt atribuite caracteristicilor individuale ale elevilor.


Realizatorii studiului au spus că efectul familiei asupra scorurilor de testare este același, indiferent de situația economică a acesteia.

Profesorii, nevoiți să suplinească lipsa educației din famlie

Potrivit lui Michael Wilshaw, director al Ofsted (Oficiul pentru Standarde în Educație și Servicii pentru Copii din Anglia), profesorii nu reușesc să-și facă în mod corespunzător datoria pentru că trebuie să devină un înlocuitor al familiei pentru elevi, fiind uneori nevoiți să acopere deficitele din educația pe care ar trebui să o facă părinții acasă cu propriii copii.

Totuși, acesta a afirmat că școlile trebuie să intervină pentru a oferi îndrumare morală, deoarece mulți copii cresc fără valorile familiale, culturale și comunitare de care au nevoie pentru a se dezvolta.

Studiul a arătat, de asemenea, că influența părinților și a familiei are un impact mai mare decât cea a școlii atunci când e vorba de rezultatele examenelor, mai ales la matematică și științe.

Problemele identificate sugerează că lipsa de sprijin din partea părinților se extinde dincolo de simpla îndrumare în ceea ce privește lectura și ajutorul pentru înțelegerea și rezolvarea temelor. Copiii sunt influențați de tot ceea ce este în jurul lor, de modul în care părinții se comportă, de ceea ce ei spun și de ceea ce ei fac.

„Elevii se confruntă astăzi cu o mulțime de modele, însă nu toate sunt pozitive. Ei văd exemple de celebrități la televizor și intră fără să-și dea seama în cultura oamenilor care nu vorbesc în mod corect și nu interacționează ca niște modele”, a declarat A. Lightman, profesor la Massachusetts Institute  of  Technology.

„În zilele noastre, momentul în care familia se reunește este adesea sfârșitul zilei, când membrii iau cina în fața televizorului, iar părinții sunt prea obosiți să mai inițieze discuții cu propriii copii, dincolo de a le spune, pur și simplu, să-și îndeplinească datoriile casnice sau să-și facă temele”, conlcuzionează A. Lightman.

Discuțiile în familie, în care copiii sunt încurajați să citească și să exploreze idei intelectuale ar fi benefice.

„Dacă ai un copil, te înrolezi să fii părintele acestuia pe viață”

În zona destinată comentariilor de la cititori, un cadru didactic afirmă: „Sunt profesor de 14 ani și, de-a lungul anilor, am văzut multe din ceea ce părinții ar fi trebuit să facă, dar au lăsat pe seama școlii. Nu școala trebuie să fie părintele copilului. Dacă ai un copil, te înrolezi să fii părintele acestuia pe viață. În ultimii ani, funcția principală a unei școli – aceea de a educa – s-a schimbat foarte mult. Ca profesor, rolul meu s-a extins: sunt și mamă, și consilier de orientare, și persoană responsabilă cu ordinea și disciplina, dar în principal educator. Dacă părinții nu-și îndeplinesc sarcinile cum trebuie, profesorii trebuie să aloce din timpul dedicat studiului și altor aspecte nerezolvate acasă”.

„Este imposibil ca școala să înlocuiască un părinte bun. Viața de familie face toată diferența. Predau de 10 ani și sunt în același timp și părinte”, scrie alt profesor.

Alt cititor, tot cadru didactic, sugerează că misiunea educatorilor nu se rezumă doar la copii, ci și la părinții acestora, iar o bună colaborare a școlii cu cei din urmă ar îmbunătăți vizibil situația.

Atmosfera de acasă și succesul elevului

Alt profesor, tot în zona dedicată comentariilor, explică: „Anul acesta am 131 de studenți. Nu le pot fi tuturor părinte, nici măcar unui sfert din ei. Părinții trebuie să-și intensifice și să-și îndeplinească responsabilitățile lor. Școala nu este un vid: atmosfera de acasă și din comunitate contează foarte mult în ecuația privind succesul studentului sau al elevului.”

Cercetătorii consideră că prea mulți copii sunt expuși la cultura centrată pe binele propriei persoane care promovează răsplata imediată, mai mult decât virtuți ca onestitatea, hărnicia și perseverența.

Nu putem lăsa toate responsabilitățiile educației copiilor doar școlii sau doar familiei. O bună colaborare între aceste două părți, și mai ales o conștientizare a a fiecăreia asupra propriului rol reprezintă o soluție reală. Astfel, vom ști să răspundem și la întrebarea: Cine trebuie să-i învețe pe elevi diferența dintre bine și rău, cum să-și gestioneze conflictele și cine să le explice bunele maniere?

http://www.doxologia.ro/educatie/documentar/este-imposibil-ca-scoala-sa-inlocuiasca-un-parinte-bun-viata-de-familie-face

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Singurul CAP din România plăteşte tractoriştii cu 2000 de euro şi n-are an fără profit de măcar un milion. Doar prin CAP se poate face treaba

Vara aceasta, când toată România se plânge de culturi compromise, agricultorii din Curtici au obţinut cea mai mare producţie de...

Bea zilnic această licoare şi vei trăi 100 de ani fără reparaţii. Ţăranii noştri o aruncă la porci

  Italienii au inventat un proverb pentru aceasta licoare miraculoasa: „Daca toata lumea ar fi hranita cu zer, doctorii ar...

SENZAȚIONALA discuție a lui Ceaușescu cu George Bush: niciun presedinte de dupa 90 nu a reusit sa duca negocieri atat de respectabile pentru Romania

SENZAȚIONALA discuție a lui Ceaușescu cu George Bush: „Chiar dacă nu vom mai avea ce să MÂNCĂM, nu vom mai...

TREI LUCRURI despre alegerile din America pe care nu le veți afla NICIODATĂ de la presa mainstream

1. 28% dintre americanii care au votat nu au mai votat niciodată. Ei sunt creştinii practicanţi din zonele rurale sau...

Închide