Povestea a început acum 7 ani, când într-un spital din România venea pe lume fetița Valentinei. Venea pe lume e un fel de a spune pentru că fetița s-a născut fără suflare. După eforturi supraomenești medicii au reușit să o aducă la viață pe micuță, însă i-au spus mamei că aceasta are o problemă la inimă. După 2 ani, tatăl, cetățean italian a fost de acord să recunoască fetița și de aici a început calvarul pentru cele două.

 

Din spusele Valentinei, familia partenerului a fost cea care a dorit fetița cu orice preț astfel că l-au pus pe tată să se adreseze unui judecător care a stabilit, în cele din urmă ca două weekend-uri din lună fetița să le petreacă alături de mamă și alte două cu tatăl. La început totul a fost relativ ok în sensul că fetița mergea la familia tatălui, chiar dacă de cele mai multe ori acesta nu era acasă. Dar cum familia italiană era destul de strictă, iar fetița nu putea să se joace, trebuind să stea țintuită într-un fotoliu, de cele mai multe ori și să se uite la televizor, aceasta i-a spus mamei că nu mai vrea să meargă la buniciiitalieni.

Cu greu a reușit Valentina să o convingă pe Alessandra că trebuie să meargă și la ei, însă după o perioadă aceasta a refuzat din nou să-l întâlnească pe părintele italian. Acesta își găsise o parteneră de viață, care la rândul ei avea o fetiță, iar când ieșeau în oraș toți patru, fetița italiencei primea cadouri, în timp ce Alessandrei nu-i cumpăra nimic. Și dacă la acest lucru mai adăugăm și faptul că din cei 250 de euro stabiliți drept #Pensie alimentară de instanță, Valentina n-a primit în nicio lună mai mult de 130 de euro, avem tabelul complet al unui tată căruia nu-i păsa nici cât negru sub unghie de fetița lui.

Citește și: MAMĂ CRIMINALĂ trimisă în judecată după ce ŞI-A UCIS cei trei COPII

Au urmat mai multe lupte în instanță și vizite ale asistenților sociali care i-au pus în vedere mamei că dacă nu-și schimbă comportamentul și copilul nu merge la tată, așa cum a stabilit instanța, îi vor lua fetița și o vor da în plasament. Bărbatul a reclamat-o pe Valentina că nu vrea să lase fetița să meargă în vizită, ultima dintre înfățișări având loc acum două zile, judecătorul punându-i în vedere să oblige copilul să-și vadă tatăl. În plus, a primit numeroase amenințări atât din partea asistenților sociali cât și a rudelor bărbatului, unele dintre acestea lucrând în cadrul Primăriei din Palau, în Sardinia. Valentina a apelat și la Ambasada României la Roma, însă, forurile care ar trebui să apere drepturile românilor, i-au răspuns că nu pot interveni decât în momentul în care autoritățile italiene îi vor lua fetița.

Din păcate, este mai mult decât clar că Valentina Pavel nu-și va găsi dreptatea atâta vreme cât în instanță este reprezentată de avocați ”din oficiu”, italieni, iar angajarea unui avocat ar costa-o câteva mii bune de euro. Haideți să dăm o mână de ajutor, iar dacă puteți face acest lucru și să-i recomandați un avocat român care să o poată reprezenta în lupta cu fostul partener, o găsiți la numărul de telefon 0039 3391912420 sau pe facebook la adresa https://www.facebook.com/valentina.pavel.7#romani in Italia