Fata care a uimit un sat intreg! A luat 10 la Capacitate! Mama ei a fost femeie de serviciu la scoala din sat! „Nu m-am gandit niciodata sa plec din Romania. Si-asa au plecat multi!”

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Alina Mihaela Rizea, din Crevedia Mica, a obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala, fara nicio ora de meditatii in particular.

Fata, inteligenta si foarte ambitioasa, provine dintr-o familie de conditie medie, dar cu principii sanatoase despre carte si invatatura. Mama, care a lucrat ca femeie de serviciu la scoala din sat, in prezent fiind plecata la munca in strainatate, si tatal, muncitor in constructii, si-au indemnat fiica sa invete pentru a-si asigura un viitor. Copila a inteles mesajul si s-a pus serios pe invatat. Din clasa a V si pana in clasa a VIII-a a avut numai 10 pe linie. Alinei Rizea nu-i vine sa creada ca a obtinut media 10 la examenul de Capacitate 2017. Spune ca a invatat destul, insa nu chiar atat de bine.” stiam ca lucrarile mele sunt bune, pentru ca m-am pregatit, dar ma gandeam ca e posibil sa se fi strecurat o greseala si sa nu obtin 10. Am plans o jumatate de ora cand am aflat rezultatul. A fost un soc, sunt uimita!”, marturiseste fata.


Modesta din fire, Alina recunoaste ca a invatat mereu pentru a ajunge departe. Nu a obligat-o nimeni sa-si faca temele, nu au supravegheat-o parintii. Spune doar ca dragostea pentru lectura i-a fost insuflata de mama sa, care a insistat inca din copilarie sa citeasca pentru a-si putea largi orizontul, pentru a descoperi lucruri noi, pentru a se dezvolta. „Sunt fericita pentru acest rezultat, m-au sunat sute de prieteni, rude si cunoscuti ca sa ma felicite. Parintii mei sunt in al noualea cer, i-am facut cu adevarat fericiti. stiu insa ca greul abia acum incepe. Am in fata un drum frumos, dar anevoios. Trebuie sa demonstrez ca pot depasi orice obstacol pentru a-mi atinge visul”, spune adolecenta, arata Adevarul.

Alina Rizea a optat sa-si continue studiile la Colegiul National „Grigore Moisil” din Capitala, la sectia Matematica-Informatica. Va face naveta in fiecare zi pentru a ajunge la scoala, apriximativ 75 de km dus-intors, insa acest lucru nu o sperie. „ Merg cu autobuzul pana in Bucuresti, la autogara, iar de acolo cu RATB-ul. Proababil, din al doilea an vom sta cu chirie pentru ca si sora mea va opta pentru un liceu din Capitala”, spune fata.


Despre succesul la invatatura, Alina Rizea spune ca nu are o reteta anume: „Totul tine de seriozitate, munca multa si ambitie. Eu am lucrurile in serios pentru ca imi doresc o cariera. Vreau sa urmez Facultatea de Cibernetica din cadrul ASE si sa ajung cineva. Nu m-am gandit niciodata sa plec din Romania. si-asa au plecat multi, suntem o populatie imbatranita, cred ca a venit vremea sa ne gandim la viitorul acestei tari”. Rezultatul Alinei la examenul de Evaluare Nationala reflecta cu adevarat valoarea fetei. Doina Moraru, profesor de limba romana la scoala gimnaziala „Dumitru Patrascu” din Crevedia Mica a fost timp de 4 ani diriginta Alinei.

Fata care a uimit un sat intreg! A luat 10 la Capacitate! Mama ei a fost femeie de serviciu la scoala din sat! „Nu m-am gandit niciodata sa plec din Romania. Si-asa au plecat multi!”

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...