FMI recunoaşte că a făcut „varză” ECONOMIA ţărilor consiliate. Economiştii Fondului Monetar Internațional au criticat politicile de austeritate

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

lagarde-en-garde-fericire-romania-mesaj-optimist-sefa-fmi-cea-mai-puternica-femeie-a-lumii-18457690-800x445


După ce-au distrus economic toate ţările pe care le-a consiliat, FMI  revine asupra politicilor economice practicate în ţările din zona de Est a Europei. Americanii recunosc că au făcut varză economia ţărilor consiliate pe bani grei, cel puţin aşa reiese dintr-un material postat de ziarul Bursa.

De asemenea, economiştii FMI au criticat şi politicile de austeritate. Chiar dacă sunt de acord că o consolidare bugetară este necesară atunci când o ţară riscă să-şi piardă accesul pe piaţă, cei trei economişti subliniază că o datorie mare nu este în mod necesar o barieră în calea creşterii economice. Potrivit acestora, reducerea datoriei naţionale de la 120% la 100% din PIB aduce foarte puţine beneficii concrete. Şi mai important, economiştii FMI atrag atenţia că ideea, potrivit căreia o singură abordare se potriveşte în toate cazurile, pare complet greşită.


În plus, autorii atrag atenţia că orice politică de austeritate trebuie să ţină cont şi de costurile sale inevitabile, care sunt foarte mari, şi contestă ideea potrivit căreia consolidarea bugetară poate duce la o creştere economică mai puternică. „În medie, o consolidare de 1% din PIB creşte rata şomajului pe termen lung cu 0,6% şi majorează cu 1,5% coeficientul Gini de măsurare a inegalităţii în următorii cinci ani”, susţin autorii.

Pentru a răspunde acestor efecte negative, autorii sugerează factorilor de decizie să fie mai deschişi la ideea redistribuirii. De asemenea, autorii recomandă creşterea cheltuielilor pentru educaţie şi formare profesională, care să mărească egalitatea de şanse.


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Fondatorul Untold se confesează: boala năucitoare care l-a făcut să renunțe la tot- pedeapsa divina pentru satanismul creat, karma, sau coincidenta?

O melodie rap din 2015 romaneasca a prezis ca oamenii vor fi inchisi in case “pentru siguranta lor”

Candida este principala cauza a cancerului – o noua teorie in lumea medicala

Cum să faci cancerul flămând prin eliminarea unui singur ingredient din alimentație

Intalnire masonica de vanatoare la Balc cu participanti din Casa Regala, iar localnicii romani, sclavi pe 10 Euro pe zi la ritualul mormonului TIRIAC

Închide