Gelu Diaconu, fost sef al ANAF, arata cum sunt sterse dintr-un condei datoriile «smecherilor»

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Gelu Diaconu, fost sef al ANAF, trage un semna de alarma: anularea unor obligatii fiscale, adoptata de Parlament la finalul anului trecut sterge „dintr-un condei datoriile smecherilor, baronilor locali si ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare”.

 

Diaconu sustine ca Legea 29/2018promulgata in urma cu doua zile de presedintele Klaus Iohannis, anuleaza impozite si contributii sociale pentru dezvoltatori imobiliari care au construit cvartale de blocuri de birouri si locuinte in cele mai luxoase zone ale tarii.


 

Legea 29/2018 – o enorma hoție marca PSD, scrie Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook.

 

Ziua, ca hotii profesionisti, Dragnea&co au sters dintr-un condei datoriile smecherilor, baronilor locali si ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare! Ciudat si inexplicabil, presedintele Iohannis a promulgat aceasta lege!


Acum doua zile a fost promulgata legea nr.29/2018 privind anularea unor obligatii fiscale. Daca cititi textul legii, sunteti tentati sa credeti ca ar repara vreo nedreptate facuta vreunei categorii napastuita de contribuabili. Nici vorba de asa ceva!

 

Poate fi un adevarat STUDIU DE CAZ despre cum PSD-ul in cardasie cu Iohannis legifereaza in Romania in beneficiul unui manunchi de smecheri, provocand pagube de sute de milioane bugetului de stat!

 

Asadar legea amintita anuleaza impozitul pe venit, contributiile sociale si accesoriile aferente calculate de fisc pana la 1 iunie 2017 dezvoltatorilor imobiliari care au construit cvartaluri de blocuri de birouri si locuinte in cele mai luxoase zone ale tarii: Bucuresti, marile orase, Mamaia, Navodari, etc.

Acesti smecheri pentru a evita plata taxelor catre stat “au construit pe persoana fizica” platind impozite neglijabile in acelasi cuantum prevazut in Codul Fiscal pentru amaratii care au tranzactii ocazionale (vanzari case, apartamente, terenuri).

Diferenta de taxare intre persoanele juridice (constructorii cinstiti) si acesti smecheri/persoane fizice este uriasa. Doar cu titlu de exemplu: de la 16% impozit pe venit la valoarea tranzactiei la 1% (sau2-3% pentru alte praguri valorice)!

Cand eram seful fiscului am initiat controale care au reincadrat (perfect legal si echitabil fiscal) aceste tranzactii imobiliare ca activitate economica cu caracter de continuitate. Spre cinstea ANAF, aceste controale au continuat si dupa plecarea mea, identificand sume de valori foarte mari.

 

Cu aceasta lege, Dragnea cu hotii lui sterge totul dintr-un condei!

Dar nu se opresc aici. La presiunea baronilor PSD din judetele din campie, anuleaza, in art.3 al aceleeasi legi, TVA-ul datorat si accesoriile calculate pana la 31 decembrie 2016, pentru depasirea plafonului de inregistrare in scopuri de TVA opozabila marilor proprietari de terenuri care si-au valorificat propria productie. In schimb, cei care cumpara produse agricole si le prelucreaza/consuma, la depasirea plafonului de TVA, au platit TVA, de 24-20-19-9% (in functie de perioada).

Si uite asa baronii lui Dragnea sunt scutiti de facto. Inimaginabil!

Va marturisesc ca, in in toti anii deloc putini in care am lucrat in structurile MFP, nu am mai vazut un caz mai flagrant de legiferare cu dedicatie si o paguba aferenta atat de certa adusa bugetului de stat.

 

In timp ce pe smecherii lor ii protejeaza, milioane de contribuabili onesti sunt tarati de Misa si gasca lui pe la ghiseele ANAF.

 

Ma intreb cum de presedintele Iohannis (sau consilierii sai) nu a sesizat aceasta marsavie si a promulgat legea.

 

Dormi linistit, cititorule! Pablito lucreaza pentru tine!, conchide Gelu Diaconu.

 

***************

 

Initiatorii acestui proiect de lege sunt patru deputati PNL: Bogdan-Iulian Hutuca, Claudiu-Vasile Racuci, Ion Stefan si Raluca Turcan.
Proiectul a fost adoptat de Senat pe 7 noiembrie 2017 si apoi de Camera Deputatilor, decizionala, pe 21 decembrie 2017. Legea a fost trimisa presedintelui Iohannis pentru promulgare pe 30 decembrie 2017.

 

Seful statului a promulgat-o luni, 15 ianuarie, scrie HotNews.

https://revista22.ro/70268878/gelu-diaconu-fost-sef-al-anaf-arata-cum-sunt-sterse-dintr-un-condei-datoriile-smecherilor.html

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
In 1968 un tehnician -militar care se afla în pădurea Hoia-Baciu nu și-a putut crede ochilor ce vedea, noroc că avea aparatul foto la el

In inima Ardealului, intr-o zona cu aparenta atemporala, se gaseste, probabil, cel mai misterios loc din Romania. Multa cerneala a...

Vlad Ţepeş a aruncat un blestem aprig asupra Bucureştiului

Un studiu psihologic recent arată că Bucureştiul nu doar că este un oraş depresiv şi sumbru, ci şi blestemat. Fostul...

Multă lume nu știe exact pentru ce trăiește

În zilele noastre întrebarea care este scopul principal al vieții se aude cu indiferență într-o lume care nu se interesează...

Sănătatea ta mintală și emoțională depinde de ceea ce mănânci. Sistemul digestiv poate fi considerat un al doilea creier

Mai multe studii de-a lungul anilor au stabilit ca sistemul digestiv influenteaza intr-o masura foarte mare starea de sanate mentala...

Închide