Grecia: Doi foști premieri și opt foști miniștri, unul dintre ei fiind în prezent comisar european, implicați în promovarea produselor multinaționalei farmaceutice Novartis

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Doi foști premieri greci și opt foști miniștri, unul dintre ei fiind în prezent comisar european, sunt bănuiți de implicare într-o vastă afacere de corupție cu presupuse fapte de dare de mită, deturnare de fonduri și spălare de bani pentru promovarea produselor multinaționalei farmaceutice Novartis pe piața greacă, informează agențiile internaționale de presă.
Pe listă îi regăsim în special pe fostul premier conservator Antonis Samaras, fostul ministru de finanțe și în prezent guvernator al băncii centrale, Yannis Sturnaras, fostul ministru al sănătății și în prezent comisar european pentru migrație Dimitris Avrampoulos, fostul lider al partidului socialist PASOK și fost ministru de finanțe, Evangelos Venizelos, actualul ministru de interne și fost titular al portofoliului sănătății, Panayiotis Kurumblis, și numărul doi al partidului conservator Noua Democrație, Adonis Georgiadis, scrie Agerpres.
În urma unei investigații deschise de Parchetul anticorupție în anul 2016 pentru presupuse fapte comise între anii 2006 și 2015, partea din dosar ce îi privește pe respectivii responsabili a fost transmisă marți parlamentului, care în Grecia este singurul abilitat să investigheze faptele foștilor membri ai guvernului, în timp ce Parchetul va continua cercetările pe partea din afara politicului.
Scandalul a izbucnit în anul 2016, atunci când doi angajați ai societății Novartis din Grecia au oferit autorităților americane informații despre practici ilegale pentru promovarea produselor farmaceutice. Ei au susținut că peste 4.500 de medici au primit recompense sub diferite forme pentru a prescrie medicamente produse de Novartis, deși costul acestora era superior tratamentelor similare ale altor companii.
Conform dosarului scurs în presă, justiția crede că prin această strategie respectiva multinațională farmaceutică a urmărit nu doar să influențeze prețurile de pe piața greacă, ci și cele de pe piața europeană, întrucât Grecia este una dintre cele 18 țări din ‘coșul’ de referință pentru stabilirea prețurilor.
Dosarul evocă posibile înțelegeri între Novartis și miniștrii din acest dosar pentru întârzierea sau „obstrucționarea” prezenței companiilor concurente pe piața greacă.
De asemenea, Novartis este bănuită că a beneficiat de un tratament preferențial pentru plățile din sistemul public de sănătate, chiar și într-o perioadă când acest sistem era practic în faliment în perioada crizei economice.
Presa greacă evaluează la circa 85 de miliarde de euro prejudiciul adus de această afacere statului grec, dar estimează în același timp că majoritatea faptelor de mită și deturnare de fonduri s-au prescris, nu însă și cele de spălare de bani.
Surse din cadrul guvernului de la Atena afirmă că premierul Alexis Tsipras s-a întâlnit luni seară cu ministrul justiției Stavros Kondonis, pentru a discuta despre acest caz. Acesta din urmă a spus apoi în fața presei că este cel mai mare scandal economic de la crearea statului grec.
Afacerea s-a transformat și într-un scandal politic, iar cei vizați susțin că ar fi victime ale unei instrumentări politice a acestui caz și neagă orice vinovăție. Astfel, fostul premier Samaras afirmă că este vorba despre „o nouă defăimare din partea lui Tsipras”, care i-a succedat în postul de premier cu trei ani în urmă, fostul prim-ministru conservator asigurând că aceia care îl acuză acum sunt cei care „vor trebui să răspundă în fața justiției”.
Cât despre societatea Novartis, aceasta a refuzat să comenteze despre noile informații apărute în acest scandal și s-a limitat să menționeze că în prezent cooperează cu autoritățile grecești.
https://www.activenews.ro/externe/Grecia-zguduita-de-un-scandal-de-coruptie.-Doi-fosti-premieri-si-opt-fosti-ministri-unul-dintre-ei-fiind-in-prezent-comisar-european-implicati-in-promovarea-produselor-multinationalei-farmaceutice-Novartis-149138

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
NASA-Recommended: 18 Plants That Purify The Air We Breathe

    Namely, trees and plants produce CO2 ( Carbon Dioxide) and convert it into oxygen, which is the crucial...

O sectă face ravagii in România! Până şi cei mai antrenaţi agenţi au fost convertiţi!

Serviciul Român de Informaţii (SRI) are în vizor o nouă sectă care a luat amploare în ţara nostră şi care...

Maestri lumii au purtat insigne illuminati tip piramida la SUMMIT-ul nuclear de la Haga

Cel putin bizar sau ciudat, pentru cineva care nu crede in conspiratii si nici in importanta acestor illuminati, acestia o...

Ura este o forta care va leaga de persoana pe care o urati

´Cand detesti pe cineva este ca si cum l-ati iubi; deja aveti o legatura cu el. Ura este la fel...

Închide