Habar nu aveai: Ce-l leagă pe președintele Klaus Iohannis de noul său consilier, Sergiu Nistor?

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Publicăm, mai jos, un articol semnat de jurnalistul Luca Iliescu în data de 4 septembrie 2006 (http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-09-04/capitala-culturala-a-escrocarii-europei-sibiu-2007.html). Articolul este foarte interesant și prezintă parte din malversațiunile realizate pe bani publici cu ocazia evenimentului Sibiu – 2007, capitală culturală europeană. În final, autorul articolului face apel la autorități pentru investigarea colosalelor fraude. Nu a făcut nimeni absolut nimic fiindcă în fruntea acestor hoții se afla chiar prea-alesul Klaus Werner Iohannis! Dacă pe vremea aceea, ca simplu primar, beneficia de protecție pentru toate fărădelegile comise, vă dați sema ce se întâmpla acuma, când benficiază, suplimentar, și de imunitatea conferită președintelui țării?!

O să regăsiți printre sinecuriștii ‘telectuali abonați la bani publici mai multe nume răsunătoare. Nu lipsește nici propagandistul iohanist Victor Rebenciuc, fiindcă, vorba lui: ,,Povestea merge mai departe!”. Dar, conform titlului, pe noi ne interesează Sergiu Nistor. Am păstrat grafia articolului, fără diacritice. Citiți și vă cruciți!


 

                                   Capitala Culturala a Escrocarii Europei Sibiu 2007

 

ESCROC – Persoana care insala pe altii profitand de naivitatea sau increderea lor; Persoana care insala pe altii si isi insuseste, prin mijloace frauduloase bunuri straine; sarlatan; potlogar; pungas; impostor – Persoana care cauta sa insele, profitand de necunostinta sau de buna-credinta a oamenilor; sarlatan, mincinos. Acestea sunt – potrivit dictionarelor explicative ale limbii romane – caracterizarile personajelor centrale care se ocupa de “administrarea” fondurilor alocate orasului Sibiu de catre autoritatile romane pentru Capitala Culturala europeana a anului 2007.


Ca sa va faceti o idee asupra sumelor vehiculate, numai campania de promovare a evenimentului costa contribuabilii 3,22 milioane lei (32,2 miliarde lei vechi) – fara TVA. “in data de 28.07.2006, a fost semnat, la Sibiu, protocolul de colaborare dintre Ministerul Culturii si Cultelor, reprezentat de Sergiu Nistor, comisar guvernamental pentru programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, de Klaus Johannis, reprezentant al Consiliul Local Sibiu si presedinte al Asociatiei Sibiu 2007, Capitala Culturala europeana, si de Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu. Acest protocol este primul document care se refera la bugetul alocat programului Sibiu Capitala Culturala europeana 2007, buget evaluat la 43 de milioane RON – 430 de miliarde lei vechi”, informeaza site-ul oficial al manifestarii, sibiu2007.ro. Pentru cine nu a citit prea atent comunicatul de mai sus, atragem noi atentia asupra titulaturii sub care a semnat protocolul Klaus Johannis, altfel unul dintre cei mai controversati primari ai tarii: presedinte al Asociatiei Sibiu 2007. Deci, folosindu-se de multiplele sale “eu”-ri interioare, primarul Sibiului a semnat ca ONG-ist.

                              “Eul” primarului da spatii “eului” ONG-istului

Incercand sa aflam cateva date despre aceasta organizatie neguvernamentala, am gasit urmatoareale: ca, pe langa biroul alocat in cladirea Primariei Sibiu, conducerea Asociatiei (adica primarul Klaus Johannis) a decis sa-si atribuie deschiderea unui spatiu de lucru si in Casa Luxemburg din Piata Mica nr. 16, unde se va afla organismul executiv al Asociatiei, Biroul Sibiu 2007 si de unde se vor coordona toate activitatile pregatitoare. Un al treilea spatiu de lucru se va deschide in decursul acestui an in Piata Mare, in Sala Mare a cladirii care va gazdui Primaria, edificiu aflat in prezent in plin procesde restaurare, aflam din surse deschise. Tot din aceleasi surse aflam ca bugetul alocat pentru Programul Sibiu 2007 a fost negociat de Primaria Municipiului Sibiu (adica de Klaus Johannis) si Asociatia Sibiu 2007 (adica tot de Klaus Johannis) cu Guvernul Romaniei. La ,,Scopurile Asociatiei”, conform prezentarii de pe site-ul mentionat, suntem informati ca ,,Asociatia este o organizatie nepatrimoniala, neguvernamentala, apolitica si independenta, avand un strict caracter cultural si instructiv educative” si ca ,,Asociatia va coordona derularea Programului Sibiu 2007, va asigura colectarea de fonduri necesare pentru organizarea, realizarea si promovarea Programului Sibiu 2007”. Structura executiva a Asociatiei, are urmatoarele sarcini: “coordonare generala a Programului Sibiu 2007; detalierea obiectivelor si conceptelor artistice ale programului cultural; derularea etapei preliminare de selectie a proiectelor consultare si coordonare cu partenerii luxemburghezi; punerea in practica a programului cultural; punerea in practica a unei strategii de comunicare si marketing; gestiunea administrativa si financiara a Programului”. Super!, nu?! Si nu se opreste aici: conform statutului ONG-ului, functia de presedinte de onoare al Asociatiei Sibiu 2007, “este detinuta de ministrul Culturii in exercitiu”, adica de Adrian Iorgulescu, acelasi cu care Asociatia si Primaria (adica Klaus Johannis si Klaus Johannis) a negociat si implementeaza bugetul Capitalei Europene Sibiu 2007.

                                       Cort temporar de doua milioane de euro

Printre primele proiecte care au ingrozit sibienii este cel avizat deja de ministerul Culturii si Cultelor si care prevede ridicarea in centrul Sibiului a unui cort-mamut in valoare de doua milioane de euro (ati citit bine). Si aceasta in ciuda criticilor aduse de arhitecti si reprezentanti ai societatii civile din Sibiu, dupa cum presa a consemnat deja. Prin Avizul nr. 45/Z/21. 02.2006, eliberat de minister la 28.03.2006, autoritatile locale au liber la constructia unui “cort pavilion multifunctional” si a unor corturi platforme cu titlu provizoriu in valoare de doua milioane de euro. Pe langa aceasta, ministerul Culturii a mai avizat si reconstruirea “Turnului Cisnadiei” pe vechiul amplasament, dar cu materiale moderne (sticla-metal) si realizarea unui parcaj subteran. Aceasta, desi o seama de arhitecti si istorici si-au manifestat dezaprobarea fata de acest proiect, sustinand ca nu se respecta reglementarile in vigoare, ca este supraevaluat si ca nu a primit avizele stabilite de lege pentru a fi transpuse in realitate, fapt reclamat la vremea respectiva de presa, dar, evident, in van. Desi suma depaseste un milion de euro, Departamentul National Anticoruptie nu a parut sa observe afacerea.

                               Nistor are lipici la finantari de sute de mii de euro

Johannis in conflict de interese? Nici pomeneala. Pentru ca altfel, pana acum, partenerul sau de administrare a bugetului Sibiu 2007 din cadrul MCC, “comisarul” guvernamental Sergiu Nistor, mana dreapta a ministrului PNL Adrian Iorgulescu, sigur si-ar fi dat seama. Desi. La o privire mai atenta, si Sergiu Nistor pare sa exceleze in functii si “merite”. Numele lui Nistor este legat de numeroase afaceri “culturale”, cu cifre cu multe zerouri in coada privind valuta forte. Nistor a fost mana dreapta si a fostului ministru al Culturii si Cultelor, Ion Caramitru, pus sa negocieze si in cazul aprobarilor dubioase obtinute atunci pentru ridicarea unei cladiri-mamut langa Catedrala Sfantul Iosif. Tot Sergiu Nistor, ca director general MCC Directia Generala a Patrimoniului Cultural pe vremea lui Caramitru a reusit performanta sa umble si la fondurile Bancii Mondiale obtinute de Romania pentru complexul monumental al lui Brancusi de la Tg. Jiu: 700.000 de euro. Gestionarea acestora intr-un mod aberant a dus la afectarea dezastruoasa a ansamblului sculptural. Restaurarea Coloanei fara sfarsit a costat pana la urma 1,5 milioane de dolari. Ideea restaurarii i-a apartinut initial brancusologului Radu Varia, care, in 1991, prin Fundatiile Internationale Constantin Brancusi, incheie un acord  cu Guvernul Romaniei privind restaurarea ansamblului de la Tg. Jiu. In 1998, cand Banca Mondiala a decis acordarea fondurilor necesare, proiectul propus de istoricul de arta Radu Varia a cazut, fiind blocat prin intermediul aceluiasi Sergiu Nistor. In schimb, cu Brancusi rasucindu-se in mormant, restaurarea unui obiect de arta unic in lume  a fost facuta de uzina Turbomecanica, iar la circa un an de la inaugurare Coloana fara sfarsit a fost relacuita de firma Grandstone Bumbesti Jiu, in urma operatiunii de curatare pe monument aparand mai multe pete. Monument de o valoare inestimabila pentru patrimoniul umanitatii, afectat. DNA, ceva? N-aude, nu vede.

Fals international: “Comisarul” pretinde ca are Legiunea de Onoare a Frantei

Intr-un drept la replica adresat lui Doru Buscu si revistei Academia Catavencu pe aceasta tema, gazduit de site-ul Sibiu 2007, “comisarul” Sergiu Nistor dezminte ca ar avea cumul de functii si il trimite pe Mircea Toma sa studieze site-ul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”. Am urmat si noi sfaturile lui Nistor si, ce-am gasit? – comisarul guvernamental este doar si prodecan al Facultatii de Arhitectura si “organizator” si “gestionator” al Masterului de Gestiune a patrimoniului cultural de catre comunitatile locale – “nou infiintat”. Si ce-am mai aflat? Ca Sergiu Nistor are Legiunea de Onoare a Guvernului francez. Interesandu-ne chiar la sursa – respectiv statul francez – am descoperit ca Sergiu Nistor este un escroc! Legiunea de Onoare este cel mai inalt ordin al Frantei si a fost instituita de Napoleon Bonaparte pe 19 mai 1802 in semn de recunostinta pentru servicii aduse statului, armatei si cetatenilor Frantei. Din surse apropiate de Gardianul Sigiliilor si Ministerul de Externe al Frantei, care ne-au confirmat inexistenta conferirii unui astfel de ordin pentru Sergiu Nistor, am mai aflat ca autoritatile de la Paris devin extrem de nervoase cand aud despre astfel de imposturi, pasibile conform legii franceze, de inchisoare.
De altfel, relatiile neprincipiale ale lui Nistor din trecut sunt prezente si acum in cazul organizarii Programului Sibiu 2007. Nistor nu-si uita fostul sef, vesnic presedinte al UNITER Ion Caramitru, si ii ofera pentru promovarea Sibiului (!?), nici mai mult nici mai putin decat organizarea Galei Uniter in 2007, pe banii nostri, aprobata ca “proiect cultural”. Dar daca ne uitam mai bine la prestigiosul Juriu care aproba proiectele din cadrul Programului Sibiu 2007, ce descoperim? Din acesta fac parte: Aura Corbeanu, Corina Suteu, Cornel Todea, Horia – Roman Patapievici, Victor Rebengiuc, Paul Niedermaier, ministrul Adrian Iorgulescu, Gabriel Liiceanu, Nicolae Manolescu, Dan Perjovschi si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Ion Caramitru. Printre alte proiecte interesante aprobate de acest juriu de exceptie, gasim si unul extrem de necesar pentru intelectul poporului: “Experienta Eului in literatura europeana din Est si din Vest”, propus si organizat de “Academia Evanghelica TRANSILVANIA”, mai precis “Evangelische Akademie Siebenburgen”. Incercand pe site-ul acesteia sa aflam cateva detalii despre “Eul” nostru, la www.eas.neppendorf.de/ desi apare si un stegulet tricolor nu gasim nici un text in romaneste. In schimb gasim niste nume, participantii care vor reprezenta Romania la aceasta manifestare extraordinara. Tot pe banii nostri. Ati ghicit? Printre Gabriela Adamesteanu, Ana Blandiana, Mircea Cartarescu, Andrei Plesu s.a., se strecoara si onor Gabriel Liiceanu si Horia Roman Patapievici, distinsi membri ai Juriului care a aprobat proiectul “Eului”.
Problemele legate de organizarea eveniment european Capitala Culturala a Europei – Sibiu 2007 nu se opresc aici. Ele au intrat deja in atentia organismelor europene, care cofinanteaza manifestarile ce se vor derula pe parcursul anului viitor in Sibiu. Daca DNA nu decide sa inceapa mai multe investigatii riscam sa intram in Uniunea Europeana, la anul, ca autori ai unei escrocherii de marca, romaneasca, patentata la nivel european.

                                                                                                                      Luca ILIESCU

                                                                                                                    4 septembrie 2006

Nota redacției ,,JUSTIȚIARUL”: Am publicat și noi mai multe articole privind deturnările masive de fonduri cu ocazia evenimentului ,,Sibiu – capitală culturală europeană, 2007”. Vă punem la dispoziție doar două dintre acestea, ca să vedeți proporțiile jafului și cine sunt cei care s-au îmbogățit din devalizarea banilor publici: 

http://sibiu.justitiarul.ro/averile-si-interesele-de-la-primaria-sibiu/

http://www.justitiarul.ro/imbogatitii-capitalei-culturale-europene-sibiu-2007-2/

http://www.justitiarul.ro/ce-l-leaga-pe-presedintele-klaus-iohannis-de-noul-sau-consilier-sergiu-nistor/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...

Citește mai multe:
Propolisul – Unicul vaccin dăruit de Dumnezeu omului!

Utilizarea produselor stupului, precum mierea şi propolisul în scopuri terapeutice datează de milenii, unele dintre primele mărturii în acest sens...

Profeția Sfântului Paisie Aghioritul din anii 1991-1992: Din Siria va începe al treilea război mondial. Turcia va fi căsăpită de ruși și sfâșiată. Marile orașe vor deveni ruine. Cei care vor participa la acest război se vor pierde

Ultimele evenimente de pe frontul sirian, dar mai ales escaladarea fără precedent a ostilităților, au făcut pe mulți să ia...

Istoric mason Horia Nestorescu- Balcesti: Ceausescu nu a fost mason, nu a vrut sa isi vanda sufletul

Istoricul şi ziaristul român Horia Nestorescu-Bălceşti (77 de ani) demontează ipoteza potrivit căreia Nicolae Ceauşescu ar fi făcut parte dintr-una...

Obiectivul miscarii homosexuale nu este egalitatea ori sansa de a se casatori, ci eliminarea institutiei casatoriei in sine.

In 1989 Danemarca a legiferat parteneriatele unisex. A fost primul stat din lume care a facut pasul acesta indraznet si...

Închide